Yandex Metrica
SON DAKİKA
YSK'dan 3 cumhurbaşkanı adayına veto!

YSK'dan 3 cumhurbaşkanı adayına veto!

YSK, cumhurbaşkanı adaylığı için müracaat eden Cem Uzan ve Hakan Uzan’ın başvurularını “şahsen” yapmadıkları için; Hürrem Ayaz’ın “posta yolu” ile müracaat ettiği için başvurularını reddetti.

Gündem

23.01.2024, 20:36

14 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin, YSK'ya başvuru süresi sona ererken 3 ismin veto yediği ortaya çıktı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesinden, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde seçmenler tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilmek isteyenlerden başvuruları reddedilenler ve eksik evrakı bulunan başvurucularla ilgili kararları yayımladı.

İletişim Başkanı Altun'dan Netanyahu'ya tepki: 'Ülkesinin yüz karası' Haberi Görüntüle

3 İSME VETO

Bu kararlara göre, Murat Hakan Uzan ile Cem Cengiz Uzan'ın başvurularını, bizzat YSK'ye yapmadığı belirlendi. Murat Hakan Uzan ile Cem Cengiz Uzan'ın başvuruları, müracaatların bizzat değil vekil aracılığıyla yapılması gerekçesiyle reddedildi. Ayrıca posta yolu ile müracaat eden Hürrem Ayaz'ın başvurusu da aynı gerekçeyle reddedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimiz siyasi şantajcılara ve zübüklere itibar etmez Haberi Görüntüle

FATİH ERBAKAN'IN EVRAKLARI EKSİK

İrfan Uzun'un mal bildirim formunun eksik olduğu, Davut Turan'ın, fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda hazırlanmış halinin bulunmadığı tespit edildi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Muhammed Ali Fatih Erbakan'ın yükseköğrenim yapmış olduğunu gösteren onaylı diploma örneği, 6 vesikalık fotoğrafı, fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda hazırlanmış halinin eksik olduğu tespit edildi.

Katliam gibi kaza! Otobüs durağına otomobil girdi! En az 4... Haberi Görüntüle

AHMET ÖZAL DA EKSİK EVRAK VERMİŞ

Türkiye İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal'ın da fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda hazırlanmış halinin ve mal bildirim formunun bulunmadığı belirlendi.

Duran Güveninir'in mal bildirim formu, başvuru için 555 bin 980 liranın ödendiğine dair makbuz, 6 vesikalık fotoğrafı ile fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda hazırlanmış halini, Erkan Trükten'in mal bildirim formu ile fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda hazırlanmış halini, Handan Yalçıntaş'ın mal bildirim formunu, başvuru için 555 bin 980 liranın ödendiğine dair makbuzu, 6 vesikalık fotoğrafı ile fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda hazırlanmış halini teslim etmediği saptandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından paylaştı: TCG Anadolu Çanakkale Boğazı'nda! Haberi Görüntüle

SAAT 17.00'YE KADAR MÜHLET

Levent Akyollu'nun ise başvuru için 555 bin 980 liranın ödendiğine dair makbuzu teslim etmediği ve mal bildirim formunu usulüne uygun doldurmadığı, Selami Karagöz'ün yüksek öğrenim yapmış olduğunu gösteren onaylı diploma örneğinin, mal bildirim formunun, başvuru için 555 bin 980 liranın ödendiğine dair makbuzun, 2 vesikalık fotoğrafı ile fotoğrafının yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda hazırlanmış halinin eksik olduğu belirlendi.

Evraklarında eksiklik olan adayların bugün saat 17.00'ye kadar bu eksiklikleri tamamlamamaları halinde başvuruları reddedilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading