Yandex Metrica
SON DAKİKA
YSK Başkanı açıkladı: İmamoğlu'nun cezası kesinleşirse seçilse bile mazbata alamaz

YSK Başkanı açıkladı: İmamoğlu'nun cezası kesinleşirse seçilse bile mazbata alamaz

YSK Başkanı Muharrem Akkaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi yasak ve hapis cezası alması durumu hakkında konuştu. YSK Başkanı Akkaya, İmamoğlu için ''Adayken cezası kesinleşirse seçilse bile mazbata alamaz, seçim yenilenir.'' yorumunu yaptı.

Gündem

23.01.2024, 20:11

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı ve siyasi yasak getirildi. Kararın kesinleşmesi için istinaf mahkemesi ve Yargıtay süreçlerinin tamamlanması gerekiyor. Karar bu şekilde onaylanırsa Ekrem İmamoğlu için siyasi yasak gündeme gelecek. Yaşanan bu gelişmelerin ardından YSK Başkanı Muharrem Akkaya'dan konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi.

İstanbul'a kar geliyor! Meteoroloji saat verdi! Kara kış metropolün kapısına... Haberi Görüntüle

''SEÇİLİRSE MAZBATA VERİLMEZ''

YSK Başkanı Muharrem Akkaya, Habertürk’ten gazeteci Kübra Par’a konuştu. Muharrem Akkaya, “Adayken ceza alırsa adaylığı düşmez mi” sorusuna “Hayır adaylığı düşmez, isterse yarışabilir ama seçilmesi durumunda mazbatası verilmez. Bunun yaşanmış örnekleri de var. Mesela en son Ceylanpınar Belediye Başkanı 2019’da seçilmişti ama seçildikten sonra hakkında yargı kararı olduğu için mazbatasını iptal ettik. Muhtarlık seçimlerinde de bu sıklıkla yaşanabiliyor.” şeklinde yanıt verdi.

Merkez Bankası faiz karar ne yönde olur Mart 2024? TCMB... Haberi Görüntüle

MAZBATA EN ÇOK OYU ALAN İKİNCİ İSME VERİLİR

YSK Başkanı Akkaya, bu durumda mazbatayı ikinci en çok oyu alana verdiklerini belirtti.

2024 ÖSYM MSÜ sınav sonuçları sorgulama ekranı ! MSÜ sınav... Haberi Görüntüle

DOKUNULMAZLIK DWEVREYE GİRİYOR

YSK başkanı, “Mahkeme kararı seçim sonrası kesinleşirse ne olur?” sorusuna ise şu cevabı verdi; “Öncelikle o durumda olay bizden yani YSK’dan çıkmış oluyor. Karar mercii TBMM’dir. Fakat Cumhurbaşkanlığı dokunulmazlığı ve sorumsuzluğu olduğu için etkilenmez, dönem sonuna bırakılır. Milletvekillerinin de çok başına geliyor biliyorsunuz. Anayasa’daki istisnai hükümler dışında milletvekilliği düşmüyor.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading