Yandex Metrica

YPG'nin merkezine SİHA operasyonu: 3 kadın teröristi taşıyan araç paramparça oldu

YPG'nin merkezine SİHA operasyonu: 3 kadın teröristi taşıyan araç paramparça oldu

PKK'nın Suriye'deki kadın yapılanması ağır bir darbe aldı. YPG'nin merkezi konumundaki Kamışlı'da 3 teröristi taşıyan araç TSK'ya bağlı SİHA tarafından başarıyla imha edildi.

Gündem

23.01.2024, 19:34

Güvenlik güçleri Suriye'de terör örgütünün merkezi durumundaki Kamışlı'da 3 kadın elebaşını araçlarının içinde imha etti. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait silahlı insansız hava aracı dün Kamışlı'da 'Kadınların Devrimi' başlıklı bir toplantıya katılan, sonrasında bir araca binerek bölgeden uzaklaşan teröristleri başarıyla vurdu. 

Tokat'ta şiddetli deprem! Tokat'ta kaç şiddetinde deprem oldu, derinliği ne kadar yıkılan bina var mı? Tokat'ta şiddetli deprem! Tokat'ta kaç şiddetinde deprem oldu, derinliği ne... Haberi Görüntüle

KATILDIKLARI SON ETKİNLİK OLDU

SİHA'dan atılan mühimmatın tamamen yaktığı araçta terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPJ’de sözde 'komutan' olarak görev yapan Roj Habur kod adlı Cana Hisso, örgüte bağlı sözde 'anti terör' birimi YAT'ın sorumlusu Jiyan Tolhildan kod adlı Selva Yusuf ile Barin Botan kod adlı Ruha Beşir etkisiz hale getirildi.

Kamışlı'da katıldıkları propaganda toplantısı, 3 kadın teröristin boy gösterdiği son etkinlik oldu. İstihbarat birimleri teröristlerin bindikleri aracı dakika dakika takip ederek başarılı operasyonu gerçekleştirdi. 

YPJ elebaşı Cana Hisso'nun Suriye-Dırbesiye, YAT elebaşı Selva Yusuf'un Afrin ve Ruha Beşir'in ise Şehba doğumlu olduğu öğrenildi. 

Bu saatlerde dışarı çıkacak olanlar dikkat! Bakanlıktan son dakika uyarısı Bu saatlerde dışarı çıkacak olanlar dikkat! Bakanlıktan son dakika uyarısı Haberi Görüntüle

ARACA BİNEN HELAK OLUYOR

Irak ve Suriye'de ABD destekli terör örgütüne göz açtırmayan güvenlik birimleri, adım adım takip ettiği teröristleri uygun bir pozisyonda yakaladığı vakit etkisiz hale getiriyor. Terör örgütü yöneticileri genellikle araçla seyir halindeyken Türk SİHA'larının hedefi oluyor. 

Haziran ayında Hakkari sınırından 280 kilometre güneydeki Kelar'a operasyon düzenleyen SİHA'lar 4 teröristi taşıyan aracı içindekilerle birlikte imha etmiş, bu operasyon şimdiye dek Irak topraklarında gerçekleşen en derin harekât olmuştu. 

Geçtiğimiz hafta ise Musul batısında 5 PKK'lıyı taşıyan araç nokta atışla vurulmuş, Dicle köyü çevresinde seyir halindeyken vurulan araçtan bulunan 5 PKK'lı da ölmüştü.

TSK ve MİT, Suriye sınırında terör örgütü PKK/YPG'nin işgalindeki kentlerde de sık sık bu tip operasyonlar icra ediyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading