Yandex Metrica

Yılın son MGK'sında gündem Suriye'ye olası kara harekatı! Hedefte 3 kritik nokta var

Yılın son MGK'sında gündem Suriye'ye olası kara harekatı! Hedefte 3 kritik nokta var

Yılın son MGK'sı Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde başladı. Gündemde Suriye'ye olası kara harekatı var. TSK ve Suriye Milli Ordusu'nun ilk hedefinde Fırat Nehri'nin batısındaki Tel Rıfat, Münbiç, PKK/YPG terör örgütünün merkezi olan Ayn el Arap var.

Gündem

23.01.2024, 20:07

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de başladı. MGK'nın gündeminde Suriye'ye olası kara harekatı var. Kritik toplantıda Yunanistan'ın silahlanma faaliyetleri, Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler başta olmak üzere stratejik bölgesel ve ulusal güvenlik konularının ele alınması bekleniyor.

DEM Parti kapatılacak mı? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan flaş açıklama DEM Parti kapatılacak mı? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan flaş açıklama Haberi Görüntüle

HEDEFTE 3 KRİTİK NOKTA VAR

MGK'nın bir numaralı gündemi Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen Pençe operasyonları olacak. Ayrıca daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sinyalini verdiği kara harekatı gündemde. Türk Silahlı Kuvvetleri, Pençe Kılıç Harekâtı'na devam ederken operasyonun kara bölümü için hazıklıklar tamamlandı. TSK ve Suriye Milli Ordusu'nun ilk hedefinde Fırat Nehri'nin batısındaki Tel Rıfat, Münbiç, PKK/YPG terör örgütünün merkezi olan Ayn el Arap var.

Antalya'daki teleferik faciasıyla ilgili tutuklanan CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Karagöz hakkında karar verildi Antalya'daki teleferik faciasıyla ilgili tutuklanan CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut... Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN'IN YÜRÜTTÜĞÜ SİLAHLANMA FAALİYETLERİ

Toplantıda masaya yatırılacak bir diğer önemli konu ise Yunanistan'ın yürüttüğü silahlanma faaliyetleri olacak. Bu kapsamda Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler de değerlendirilecek. Toplantıda, Türkiye ve KKTC'nin Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının korunmasına yönelik çalışmaların görüşülmesi bekleniyor.

ÖGG sınavı sonuçları ne zaman açıklanır 2024? Özel Güvenlik 108. dönem sınav sonuçları nereden öğrenilir? ÖGG sınavı sonuçları ne zaman açıklanır 2024? Özel Güvenlik 108.... Haberi Görüntüle

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

MGK toplantısında yaklaşık 10 aydır devam eden ve ne zaman sona ereceği belli olmayan Rusya-Ukrayna Savaşı da ele alınacak. Toplantıda, tahıl koridoruyla ilgili gelişmeler başta olmak üzere, Türkiye'nin barış için yürüttüğü arabuluculuk çalışmaları ve kalıcı ateşkes konuları görüşülecek.

Öğretmenlere atama müjdesi! Bakan Tekin duyurdu: Rakam konusunda uzlaşıldı Öğretmenlere atama müjdesi! Bakan Tekin duyurdu: Rakam konusunda uzlaşıldı Haberi Görüntüle

İSVEÇ VE FİNLANDİYA KONUSU

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği başvuruları konusu da masadaki diğer gündem konusu. Türkiye'nin ortaya koyduğu tavır ve bu ülkelerin NATO üyeliği için öne sürdüğü kriterler toplantıda ele alınacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading