Yandex Metrica

Yılda 23 Milyon TL tasarrufa katkı sağlayacak! Phaselis Tüneli yarın açılıyor

Yılda 23 Milyon TL tasarrufa katkı sağlayacak! Phaselis Tüneli yarın açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Antalya'nın Kemer İlçesi'nde Alacasu mevkii ve Phaselis Antik Kenti arasındaki karayolu üzerinde yapılan Phaselis Tüneli yarın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle katılacağı açılış ile birlikte hizmete girecek.

Gündem

23.01.2024, 18:45

Turizmin kalbi Antalya'nın ulaşımını rahatlatacak Phaselis Tüneli, yarın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılacağı törenle hizmete açılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da törene video konferans yöntemiyle katılması bekleniyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada, Antalya'nın her yıl milyonlarca turisti ağırladığı, ayrıca ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yaptığı belirtilerek, "Sebze-meyvecilik ve seracılık faaliyetlerinin de yoğun olarak yapıldığı şehir, tarımsal, ticari, turistik ve kültürel bakımdan ülkemizin önemli merkezleri arasındadır." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'nin Doğu-Batı aksının en önemli parçalarından biri olacak Phaselis (Faselis) Tüneli her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen Antalya'yı Ege ve İç Anadolu'ya bağlayacak.  Akdeniz Sahil Yolu'nun üzerinde inşa edilen tünel bölge ekonomisine de önemli bir katkı sağlayacak.

Sivas'ta deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde 18 Nisan? Az önce Sivas'ta deprem mi oldu? Sivas'ta deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde 18 Nisan? Az önce... Haberi Görüntüle

BAĞLANTI YOLLARI DAHİL UZUNLUĞU 3,6 KİLOMETRE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun açıklamalarına göre, Toplamda 450 Milyon TL'ye mal olan Phaselis Tüneli, bağlantı yolları ile birlikte 3,6 kilometre uzunluğa sahip.

Bakanlığın açıklamasında, Antalya'yı Ege'ye ve İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayan doğu-batı aksı konumundaki Akdeniz sahil yolunun batı kesiminde yer alan tünelin 1292 metrelik çift tüpten oluştuğu bilgisi verilerek, şunlar kaydedildi:
"Phaselis Tüneli, taşıt trafiğine 2x2 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında hizmet verecek.

Phaselis Tüneli ile büyük oranda dağlık yapıya sahip mevcut güzergahın ulaşım standardının artırılması amaçlandı. Tünel projesiyle bölgedeki trafik akışı önemli ölçüde rahatlatıldı. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Antalya'nın batısında bulunan Demre, Finike, Kumluca, Kemer, Kaş, Kalkan gibi ilçelere erişim kolaylığı sağlandı. Ayrıca, bölge ekonomisinde önemli yer tutan ürünlerin iç ve dış piyasalara konforlu ve kısa sürede taşınması imkanı tesis edildi. 

6 tabancalı Mossad ajanı, İstanbul'da kimin evinde kaldı: Gözler Çabad örgütü elebaşında 6 tabancalı Mossad ajanı, İstanbul'da kimin evinde kaldı: Gözler Çabad... Haberi Görüntüle

MEVCUTTAKİ YOLU 1,9 KİLOMETRE KISALTACAK

Güzergahta 1,9 kilometre, seyahat süresinde ise 5 dakika kısalma sağlayan tünelle zamandan 11,1 milyon lira, akaryakıttan 8,9 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 20 milyon lira tasarruf edilecek, karbon emisyonu 1842 ton azaltılacak."

Bu veriler ışığında, Phaselis Tüneli, yıllık toplamda  23 milyon TL tasarrufa katkı sunacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading