Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yıkım çok fazla! Birçok ilden ölü ve yaralı haberleri geliyor!

Yıkım çok fazla! Birçok ilden ölü ve yaralı haberleri geliyor!

Kahramanmaraş ve Gaziantep büyük depremle sarsıldı. Yıkım ve hasarın oluştuğu şehirlere ilişkin olarak Kızılay Başkanı, Gaziantep ve Kahramanmaraş Valisi açıklamalarda bulundu. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, "6 bina yıkıldı, 6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 79 vatandaşımız yaralandı." derken, Malatya Valisi Hulusi Şahin, kentte depremde şu ana kadar 23 kişinin hayatını kaybettiğini, 420 kişinin yaralandığını, 140 binanın yıkıldığını belirtti.

Gündem

23.01.2024, 20:24

Türkiye'nin doğusunu etkileyen şiddetli depremler peş peşe oldu. Kahramanmaraş'ta 7,4, Gaziantep'te ise 6,4 şiddetinde deprem medyana geldi. Depremler sonucu bazı binalarda yıkım oluşurken bazılarında da hasar meydana geldi.

2024 MARDİN-KIZILTEPE SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Mardin-Kızıltepe'de hangi... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: KURUM VE KURULUŞLAR SAHADA ÇALIŞMA YÜRÜTMEKTEDİR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve birçok ilimizde hissedilen deprem sonrası devletimiz ilgili tüm kurum ve kuruluşları ile ilk andan itibaren sahada çalışmalarını yürütmektedir. Allah ülkemizi her türlü afetten korusun" dedi.

Bakan Bayraktar, Batman'da enerjide tam bağımsızlık mesajı verdi: 'Türkiye'yi karış... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: KURUM VE KURULUŞLAR SAHADA ÇALIŞMA YÜRÜTMEKTEDİR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve birçok ilimizde hissedilen deprem sonrası devletimiz ilgili tüm kurum ve kuruluşları ile ilk andan itibaren sahada çalışmalarını yürütmektedir. Allah ülkemizi her türlü afetten korusun" dedi.

İBB'nin kırık karnesi: İşte Ekrem İmamoğlu'nun hatırlayamadığı vaatleri Haberi Görüntüle

BAKAN KURUM: ÜLKEMİZE, MİLLETİMİZE GEÇMİŞ OLSUN

Çevre, Şehricilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Kahramanmaraş Pazarcık merkezde meydana gelen ve birçok çevre ilde de hissedilen deprem nedeniyle ülkemize, milletimize geçmiş olsun. Devletimiz tüm tedbirleri alıyor. Ekiplerimizi yönlendirdik. AFAD'da değerlendirmemizi yaptıktan sonra biz de Gaziantep'e hareket ediyoruz" dedi.

22 Mart Cuma Ankara'da okullar tatil mi? Yarın kar tatili... Haberi Görüntüle

KIZILAY BAŞKANI: LÜTFEN HASARLI BİNALARI TERK EDELİM

Kızılay Başkanı Kerem Kınık depreme ilişkin Twitter'dan açıklamada bulundu. Kınık "Bölgeden ciddi yıkım ve hasar bilgileri geliyor, bu şiddetli depremin artçıları da şiddetli ve hasarlı binaları yıkıcı etkide olabilir. Lütfen hasarlı binaları terk edelim ve Afad uyarılarını takip edelim. Geçmiş olsun" dedi.

Kınık ayrıca canlı yayın bağlantısında "Büyük geçmiş olsun. 78 vilayetimizde hissedildi, beklediğimiz fay kırıldı. Şubelerimiz sahaya intihal etti. Koordinasyon için bölgeye intikal ediyoruz. Güçlü ve şiddetli bir deprem, sakın ha eşyalarını almak için binalara girmesinler. Hasar olan binaları terk etmek lazım. Uyarıları dikkate almak lazım. Tüm ulusal imkanlarımızı bölgeye intikal ediyor, mobil araçları ve kan sevkiyatını planlıyoruz. Muhtarları arıyoruz, çok ciddi bir yıkım var. Devletimiz güçlüdür bunun altından kalkar. Türkiye olarak o tarafa seferber oluyoruz. AFAD bizi yönlendirecek, çadır ve kan hizmetleri konusunda bölgedeki ihtiyaçları tarıyoruz. Bütün kapasitemizi bölgeye seferber ettik. Deprem bölgesine ilave kan ve kan ürünleri sevkiyatı yapıyoruz. Bölge Kan Bankalarımızda ilk etap sevkiyat için Ulusal Kan Stoklarımız mevcuttur. Ancak ilerleyen saatlerde olabilecek ilave ihtiyaçlar için vatandaşlarımızı gün içinde tüm Türkiye’de kan bağışına davet ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.

3 suç örgütü daha çökertildi! MAHZEN-16 ile 63 şüpheli enselendi Haberi Görüntüle

GAZİANTEP VALİSİ GÜL: TELEFONLARI MEŞGUL ETMEYELİM

Gaziantep Valisi Davut Gül "Deprem ilimizde de şiddetli hissedilmiştir. Lütfen panik yapmadan dışarıda bekleyelim. Araçlarla yola çıkmayalım. Ana yolları boş bırakalım. Telefonları meşgul etmeyelim. Geçmiş olsun" ifadesini kullandı.

Yargı dizisi Tuğçe öldü mü, sakat mı kalacak? Yargı 87.... Haberi Görüntüle

"İNTERNETİ KULLANIN"

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan "Depremin yaşandığı/hissedildiği her yerde iletişimin kesintisiz sürmesi için ekiplerimiz çalışıyor. Mobil baz istasyonları ihtiyaç duyulan yerlere yönlendirildi. İletişimin aksamaması için aramaları mümkün olduğunca internet üzerinden yapalım ve kısa tutalım. Geçmiş olsun" dedi.

Şanlıurfa Valisi Zeynel Abidin Beyazgül "Bugün sabah 04.21 saatlerinde merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem şehrimizde de hissedilmiş olup ekiplerimizin saha çalışması devam etmektedir. Her türlü durumda AFAD ile iletişimde kalalım. Allah memleketimizi her türlü bela ve afetten muhafaza etsin inşallah" dedi.

Abidin akabinde yaptığı açıklamada "16 bina yıkıldı. Enkaz altında kalanlar var. İlçe merkezinde maalesef yüksek katlı binalar var" sözlerini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading