Yandex Metrica

Yerli balistik füze Tayfun Yunanistan ve Rusya'nın gündeminde! 'Türkiye artık İyon Adalarını bile vurabilir'

Yerli balistik füze Tayfun Yunanistan ve Rusya'nın gündeminde! 'Türkiye artık İyon Adalarını bile vurabilir'

Türkiye'nin yeni balistik füzesi Tayfun dünya genelinde gündem olmaya devam ediyor. Yunanistan konuyu 'Türkiye 1000 kilometre menzilli balistik füze elde ediyor' başlıklı haberinde ele alırken, Rus medyası, füzenin Karadeniz'de ateşlenmesini irdeledi.

Gündem

23.01.2024, 19:58

Türkiye'nin Rize'den ateşlediği yerli balistik füze Tayfun'un testi, Yunanistan dışında Rusya'da da gündem oldu. 

Sinop açıklarında hedefi 7 dakika 38 saniyede buran Tayfun'u sayfasına taşıyan newpost.gr yayın organı Türkiye'nin Ege Denizi'nde hava üstünlüğünü ele geçirmek için yeni füze testi yaptığını iddia etti. 

21 Nisan (Bugün) İstanbul'da hangi yollar kapalı? İstanbul'da yollar neden kapalı, saat kaçta açılacak? 21 Nisan (Bugün) İstanbul'da hangi yollar kapalı? İstanbul'da yollar neden... Haberi Görüntüle

'TAYFUN ANDRAVİDA HAVA ÜSSÜNE BİLE ULAŞABİLİYOR'

Provokatif ve gerçek olmayan haberleriyle bilinen site, "Türk basını Tayfun Tanagra ve hatta Araxos ile Andravida hava üslerine bile ulaşıyor" diye yazdı, 'Yunan şahinleri' diye tanımladığı savaş uçaklarının Türklerin ilk hedefi olduğunu ileri sürdü.

Hudut kartalları görev başında: Bayramda vatan nöbeti! Hudut kartalları görev başında: Bayramda vatan nöbeti! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE HAVA ÜSLERİMİZE ODAKLANIYOR 

Yunan basını, "Korkunç Tayfun füzesinin etrafında muhtemel birçok hedefi varken komşular bizim Hava Kuvvetleri üslerimize odaklanıyor" ifadelerine yer verirken, Yunan savaş uçaklarının yerde Türk füzelerini beklemeyeceğini iddia etti. 

Son dakika! Ege Denizi'nde deprem Son dakika! Ege Denizi'nde deprem Haberi Görüntüle

'ARTIK İYON ADALARINI BİLE VURABİLİRLER'

Yunan Eleftheros Typos Gazetesi ise konuyu, 'Türkiye 1000 kilometre menzilli balistik füze elde ediyor' başlıklı haberinde incelerken yerli üretim Tayfun'un 500 kilometreden fazla mesafedeki hedefi paramparça ettiğini, şimdi İyon adaları dahil bütün Yunanistan'ı vurma kapasitesine sahip olduğunu yazdı.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı'na dayandırılan bilgileri aktaran gazeteye göre, Tayfun Bora ailesinden. Bora-1'in 280 kilometre menzile sahip olduğunu belirten gazete şu ifadelere yer verdi: 

Maalesef, Türk ordusu şimdi Yunanistan'ın her bölgesine saldırı yeteneğine sahip. Füzelerin değeri Ukrayna'daki savaşta kanıtlandı. Ve Yunanistan, son 13 yıldaki yetersiz siyasi liderler nedeniyle hiçbir yanıta sahip değil.

Shôgun 9. bölüm ne zaman? Shogun 9. bölüm çıktı mı? Shôgun 9. bölüm ne zaman? Shogun 9. bölüm çıktı mı? Haberi Görüntüle

TAYFUN RUSYA'DA ANA GÜNDEM MADDESİ HALİNE GELDİ 

Diğer yandan Rusya'da da gündem yerli balistik füze olan Tayfun oldu. Rusya'nın resmi televizyonlarından olan RT, 'Erdoğan Türkiye'nin yeni balistik füzesi Tayfun'un test edildiğini doğruladı' başlığı ile yaptığı haberde, Erdoğan'ın "Artık Tayfunumuz var ve bu bizim mesajımız" dediğini yazdı.

İstanbul'da organize suç örgütü operasyonu: 32 kişi enselendi İstanbul'da organize suç örgütü operasyonu: 32 kişi enselendi Haberi Görüntüle

'BUNU İZLEMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUZ'

Rus gazetesi Kommersant da Russia Today'le aynı başlığı kullandığı haberinde, "Bunu izlemekten mutluluk duyuyoruz" cümlesine yer verdi.

Gazeta.ru, Tayfun'un Karadeniz'den ateşlendiğini belirterek teste dair henüz detayların belli olmadığını belirtti. 

Rus gazete, "Daha önce Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Türkiye'nin 'kırmızı çizgi'yi geçmemesi için uyarmıştı. Ankara'nın Rus üretimi S-300 hava savunma sisteminden keşif uçuşundaki Türk jetlerine radar kiliti atmak suçlamasıyla iki ülke arasındaki ilişkiler yaz sonunda gerildi" ifadelerine yer verdi. 

1 Mayıs 2024 otobüsler ücretsiz mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda otobüs, metro, metrobüs ve Marmaray ücretsiz mi? 1 Mayıs 2024 otobüsler ücretsiz mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE İLK ADIMI ATTI'

Rusya'nın resmi haber ajansı, Ria Novosti'ye konuşan Rusya Bilimler Akademisi Dünya Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nün kıdemli araştırmacısı Victor Nadein-Raevsky'nin görüşlerine yer verdi.

Victor Nadein-Raevsky, balistik füze denemesinin Türkiye'nin kendi silahlarını üretmesinde 'bağımsız bir sınıra' ulaştığını gösterdiğini dile getirdi. Rus uzmana göre, Ankara artık masraflarını kendi karşılayarak silah tedarikini artırmaya hazır. 

Raevsky ayrıca, 'Yani, Türkiye'nin daha önce ilgi göstermediği bu balistik füzeler, yeni bir askeri üretim alanına giriyor. Ne kadar parlak olacak ve işe yarayacak, bileşenler seçilecek; tüm bunlar geleceğin soruları. Ancak ilk adım atıldı' ifadelerine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading