Yandex Metrica

Yeni terör yasası konusunda İsveç basınından itiraf: Yasa belirsiz!

Yeni terör yasası konusunda İsveç basınından itiraf: Yasa belirsiz!

Stockholm yönetimi yürürlüğe giren 'yeni terör yasası' ile NATO üyeliği için Ankara'nın tüm isteklerini yerine getirdiğini belirtse de İsveç basını yeni yasayla ilgili farklı bir haber yayımladı. Haber de yeni terör yasasının belirsiz olduğunu ve 'terör söylemini' cezalandırmadığı yazıldı. İsveç, terör örgütü yandaşlarının gerçekleştirdiği çirkin provokasyonların 'ifade özgürlüğü' kapsamında olduğunu iddia etmişti.

Gündem

23.01.2024, 20:58

İsveç’in Türkiye’yi ikna etmeyi umduğu yeni 'terör yasası' dün yürürlüğe girdi. NATO'ya girmek için üstlerine düşeni yaptıklarını belirten İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, sıranın Ankara’da olduğunu savunsa da ülkede yeni törör yasasına ilişkin tartışmalar devam ediyor. İsveç basınında ye alan haberlere göre eleştirmenler yürürlüğe giren yeni terör yasasının çok geniş ve belirsiz olduğunu söylüyor.

Uçuruma yuvarlanan minübüs alev alev yandı! Çok sayıda ölü ve yaralı var! Uçuruma yuvarlanan minübüs alev alev yandı! Çok sayıda ölü ve... Haberi Görüntüle

İSVEÇ'TE GÖZLER ANKARA'DA 

Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sona ermesi ile NATO'ya girmek için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'te gözler yeniden Ankara'ya çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmut Abbas'la görüştü: İsrail zulmün bedelini ödeyecek Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmut Abbas'la görüştü: İsrail zulmün bedelini ödeyecek Haberi Görüntüle

YENİ YASA BELİRSİZ

İsveç basınında ye alan haberlere göre eleştirmenler yürürlüğe giren yeni terör yasasının çok geniş ve belirsiz olduğunu söylüyor.Adalet Bakanı Gunnar Strömmer, terör örgütlerine katılımı yasaklayan yeni terör yasasının fikir beyanını kapsamadığını doğruladı ancak terör faaliyetlerini teşvik etmenin ve desteklemenin lojistik, ulaşım ve finansman gibi başka yolları olduğunu ifade etti. 

Dehşet anları kamerada! Pitbull sahibine ve ailesine saldırdı: 3 kişi ölümden döndü Dehşet anları kamerada! Pitbull sahibine ve ailesine saldırdı: 3 kişi... Haberi Görüntüle

"CEZA GEREKTİRECEK SUÇ DEĞİL"

Ankara, terör örgütü PKK sempatizanlarının başkent Stockholm’de zaman zaman yaptıkları flamalı-posterli yürüyüşlere tepki gösteriyor. Yeni düzenlemenin bu tür eylemleri önleyip önlemeyeceği belirsiz. İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strömmer, bir gösteri ya da toplantıya katılmanın “ceza gerektirecek suç olmadığını” söylerken, polisin kafası karışık.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmetçikle bayramlaştı: Sınır ve ötesindeki tüm teröristler yok edilecek Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmetçikle bayramlaştı: Sınır ve ötesindeki tüm... Haberi Görüntüle

 YENİ YASA TERÖR SÖYLEMİNİ DURDURMUYOR

İsveç makamlarının planlanan gösterileri durdurup durmayacağı sorusuna net bir cevap vermeyen Adalet Bakanı İsveç'in Türkiye ile yapılan anlaşmaya uygun hareket ettiğini iddia ediyor. Ancak İsveç basını hükümetin Türkiye'ye PKK ile ile mücadele kapsamında sunduğu yeni terör yasasının 'fikir özgürlüğünü' kapsamadığını ve terör örgütü ile ilgili destek açıklamalarının cezalandırılmayacağına dikkat çekiyor. İsveç'te Türkiye'ye yönelik çirkin saldırılar şimdiye kadar 'İfade özgürlüğü' bahanesi ile savunulmuştu.

İsveç basınında yer alan "Yeni yasa terör söylemini durdurmuyor" başlıklı haber 

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmetçikle bayramlaştı: Sınır ve ötesindeki tüm teröristler yok edilecek Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmetçikle bayramlaştı: Sınır ve ötesindeki tüm... Haberi Görüntüle

"YASA BELİRLİ BİR TERÖR GRUBUNU HEDEF ALMIYOR" 

Ülkenin en büyük gazetelerinden biri olan Expressen, yeni yasanın belirli bir terör grubunu veya örgütünü hedef almadığının altını çizdi. Geçtiğimiz Salı günü terör örgütü destekçilerinin Türkiye'yi hedef alan çirkin saldırılarını hatırlayan gazete Adalet Bakanına, yeni terör yasasının PKK destekçilerinin daha fazla sınır dışı edilmesine yol açıp açmayacağının sorulduğunu ancak Strömmer 'in bu soruyu da cevapsız bıraktığını yazdı.

Avcılar'da metrobüste yangın: Durak kapatıldı Avcılar'da metrobüste yangın: Durak kapatıldı Haberi Görüntüle

ANKARA'YA DAVET EDİLDİLER 

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 Haziran'da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılacak yemin törenine davet edilmesi İsveç basınında dikkat çekti. Kristersson Seçim sonrası Türkiye ile resmi düzeyde temasları olduğuna dikkat çekerken İsveç gazeteleri Başbakan'ın yanı sıra NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in de Ankara'ya davet edildiğini yazdı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading