Yandex Metrica

Yeni kabine dünya gündeminde! Uluslararası ajanslar Erdoğan'ın sözlerine dikkat çekti!

Yeni kabine dünya gündeminde! Uluslararası ajanslar Erdoğan'ın sözlerine dikkat çekti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün Çankaya Köşkü'nde Türkiye'nin yeni kabinesini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabinedeki isimlerin açıklanması sonrası uluslararası haber ajansları kabinedeki isimlerin  kim olduğunu merak ederken ayrıyeten Erdoğan'ın yemin törenindeki "85 milyonu kucaklayacağız" sözlerini vurguladı. 

Gündem

02.04.2024, 21:28

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde bir basın toplantısı düzenleyerek, Türkiye Yüzyılı'nın cumhurbaşkanı yardımcısını ve kabinesini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve başlama törenine katılan liderler onuruna Çankaya Köşkü'nde yemek verdi. Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'nde yaptığı açıklamalar uluslararası ajanslar tarafından yakın takibe alındı.

Şevval Sam'ın sevgilisi Cem Topçuoğlu kimdir? Şevval Şam'ın yeni sevgilisi kim? Şevval Sam'ın sevgilisi Cem Topçuoğlu kimdir? Şevval Şam'ın yeni sevgilisi... Haberi Görüntüle

Van'da PKK soruşturması: 222 terör şüphelisi kıskıvrak yakalandı Van'da PKK soruşturması: 222 terör şüphelisi kıskıvrak yakalandı Haberi Görüntüle

'85 MİLYONU KUCAKLAYACAĞIZ'

Türkiye'nin bu seçim ile gelecek asırda nasıl olacağının kararını verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimiz iradesiyle birlikte istiklal ve istikbaline sahip çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti 2 bin 200 yılı aşan devlet geleneği ile 1000 yılı aşan millet şuuruyla asırlara sari birlikte yaşama kültürüyle kendi mecrasında akmaya devam edeceğini göstermiştir. 1000 yıldır Anadolu topraklarını aşkla yeşerten bu ırmağın yatağını hiçbir gücün değiştiremeyeceği bir kez daha anlaşılmıştır. Türkiye bugün dünden daha güçlüdür, demokrasimiz her zamankinden daha kuvvetlidir. Yarınlarımız 28 Mayıs öncesine göre daha aydınlıktır" açıklamasında bulundu.

Irak’ın kuzeyinde operasyon! Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi Irak’ın kuzeyinde operasyon! Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

Gereği yapıldı! Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a küfür eden şahıs tutuklandı Gereği yapıldı! Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a küfür eden şahıs... Haberi Görüntüle

'OMUZ OMUZA YOL YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Türkiye'nin güçlenmesine umudunu bağlamış hiçbir vatandaşı mahçup Erdoğan, "Şahsımı bir kez daha Cumhurbaşkanlığına layık gören vatandaşımıza şükranlarımı sunuyorum. Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımıza destekleri için teşekkürlerimi iletiyorum. Sevincimizi paylaşan, bugün göreve başlama törenimize katılarak bizleri onurlandıran devlet ve hükümet başkanlarına minnettarlığımızı ifade ediyorum. Zor günlerimizde yanımızda olan kardeşlerimizin, mutlu günlerimizde de bizleri yalnız bırakmadıklarını görmekten memnuniyet duyuyorum. Türk Cumhuriyetlerindeki gardaşlarımızla dünyanın dört bir köşesindeki dostlarımızla omuz omuza yol yürümeye devam edeceğiz. Umudunu Türkiye'nin yükselişine, ülkemizin güçlenmesine bağlamış hiçbir kardeşimizi mahcup etmeyeceğiz. 14 gün arayla sandıktan milletimizden iki kez güvenoyu almanın bahtiyarlığı içindeyiz. Tüm bunların bizlere aynı zamanda çok büyük bir sorumluluk yüklediğini de çok iyi biliyoruz" ifadelerinde bulundu.

İstanbul'dan kahreden haber: Bir polis memuru şehit oldu İstanbul'dan kahreden haber: Bir polis memuru şehit oldu Haberi Görüntüle

YENİ KABİNE DÜNYA BASININDA!

Al Jazeera, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı' başlıklı haberinde Mehmet Şimşek ile Hakan Fidan'a dikkat çekti. Haberin devamında bütün bakanların kariyerleri ayrıntılı bir biçimde anlatıldı.


İngiliz gazetesi The Guardian da yeni kabineden bahseden basın yayın kuruluşları arasındaydı. Gazete Başkan Erdoğan'ın yemin töreninde "85 milyonu kucaklayacağız" sözölerine dikkat çekti.


İngiliz haber ajansı Reuters da yeni kabineden bahsederek kilit isimler olduğuna dikkat çekti. Gazete, özellikle dünyada sayılı isimler arasında olan Mehmet Şimşek'in maliye bakanı olarak atandığını vurguladı.

Yunanistan'ın da gündemi yeni kabine oldu. Yunan gazetesi Kathimerini, daha çok kendi dış politikalarını ilgilendiren dışişleri ve savunma bakanlarının kim olduğu ile ilgilendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading