Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yeni dönemin ilk kabinesi toplandı! Öncelikli gündem ekonomi olacak

Yeni dönemin ilk kabinesi toplandı! Öncelikli gündem ekonomi olacak

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı seçiminin ardından yeni üyeleriyle ilk toplantısını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 15.10'da başladı. Öncelikli gündemin ekonomideki son durum olması bekleniyor.

Gündem

23.01.2024, 20:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu mazbatasını aldıktan sonra Meclis'te yemin etti ve görevine resmen başladı. Erdoğan, daha sonra Çankaya Köşkü'nde yeni kabineyi açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kabine üyeleri, toplantı öncesinde Anıtkabir'i ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, ziyaretin ardından ilk toplantısını Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 15.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptı.

Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 15.10'da başladı.

Toplantıda yeni dönemin yol haritası ele alınacak. Yeni dönemde enflasyon ile mücadeleye öncelik verilmesi bekleniyor. Ekonominin yanı sıra terörle mücadele ve dış politikadaki son durum da konuşulacak.

1 Nisan'da Ankara'da okullar tatil mi? 1 Nisan Pazartesi Ankara'da... Haberi Görüntüle

ÖNCELİKLİ GÜNDEM EKONOMİ

Kabinenin öncelikli gündemi ekonomideki son durum olacak. Kabine toplantısında enflasyonun tek haneli rakama düşürülmesi için atılacak adımlar masaya yatırılacak. Hatırlanacağı gibi Erdoğan, seçim döneminde ev hanımlarına emeklilik, gençlere vergisiz telefon ve faizsiz evlilik kredisi gibi vaatleri açıklamıştı. Toplantıda, bu vaatler ile ilgili planlamanın da değerlendirilmesi bekleniyor.

SİNOP SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Sinop Belediye Başkanlığı... Haberi Görüntüle

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ

Bilindiği üzere hafta sonu Külliye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göreve başlama törenine katılan konuklar arasında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de vardı. Erdoğan-Stoltenberg toplantısında, İsveç'in NATO'ya üyelik süreci görüşülmüştü. Kabine bir araya geldiğinde de bu meselenin yanı sıra dış politikadaki diğer başlıklar da konuşulacak.

CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye... Haberi Görüntüle

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadeledeki son durum, yurt içi ve sınır ötesinde yapılacak operasyonlar da kapsamlı biçimde değerlendirilecek. 


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading