Yandex Metrica

Yassıada'dan dünyaya Türk Konseyi mesajı: Biz Birlikte Daha Güçlüyüz!

Yassıada'dan dünyaya Türk Konseyi mesajı: Biz Birlikte Daha Güçlüyüz!

Türkistan coğrafyasını süper güç haline getirecek Türk Konseyi'nin "Birlikte Güçlüyüz" mesajı, tarihin en trajik anlarına sahne olan bir mekandan yükseldi: Başbakan Menderes ve arkadaşlarının esir tutulduğu Yassıada'dan...

Gündem

23.01.2024, 18:17

27 Mayıs 1960 darbesinin ardından Türk tarihinin yüz karası niteliğindeki anlara şahit olan Yassıada şimdi, Türk dünyasını birleştirerek 'süper güç' haline getirecek bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 

Başbakan Adnan Menderes ile Demokrat Parti'li yol arkadaşlarının darbeciler tarafından yargılandığı Yassıada, virane halinden kurtarılıp 'Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na dönüştürülmesinin ardından tarihindeki en önemli etkinliğe, Türk Konseyi'ne tanıklık ediyor.  

Türkiye'nin gayretleriyle çalışmalarına hız veren ve Türkistan coğrafyasının tek ses halinde hareket etmesini amaçlayan Türk Konseyi'nin 8. oturumuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık ediyor. 

Türk Konseyi'nin 'İstanbul Zirvesi 2021'e dikkat çekmek için resmi Twitter hesabından paylaştığı mesaj ise sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu. Türkçenin farklı kollarından 6 lehçe ile Macarca ve İngilizce şeklinde 8 cümle olarak paylaşılan mesajda "Biz Birlikte Daha Güçlüyüz" denildi. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading