Yandex Metrica

Yarın seçim olsa... Optimar anketinden çarpıcı sonuçlar: Halk ekonomik krizi muhalefetin çözeceğine inanmıyor

Yarın seçim olsa... Optimar anketinden çarpıcı sonuçlar: Halk ekonomik krizi muhalefetin çözeceğine inanmıyor

Optimar şirketinin geçtiğimiz hafta 2 bin kişiyle yaptığı anket, vatandaşın ekonomik kriz, Ukrayna savaşı ve partilere olan desteğine ilişkin görüşlerini net bir şekilde gözler önüne serdi.

Gündem

23.01.2024, 19:02

Hayat pahalılığı ve ekonomik sorunlar halkın en önemli önceliği durumunda. Son Optimar anketi, Türkiye'nin en önemli meselesinin ekonomi ve işsizlik olduğunu vurgularken araştırmaya katılan vatandaşların bu sorunların çözümü konusunda muhalefete güvenmediğini de gözler önüne serdi. 

10-16 Mart tarihleri arasında 2 bin 2 kişi ile yüz yüze yapılan kamuoyu araştırmasında vatandaşa "Türkiye'nin en önemli sorunu nedir" diye soruldu. Bu soruya katılımcıların yüzde 68,7'si 'ekonomi' cevabı verdi, onu yüzde 7,1'le 'işsizlik' takip etti. 

Gazi Meclis 104 yaşında! Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklardan Anıtkabir'e ziyaret Gazi Meclis 104 yaşında! Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklardan... Haberi Görüntüle

BU SORUNLARI KİM ÇÖZER?

Ardından yöneltilen "Bu sorunları kim çözer?" sorusuna ise vatandaşın cevabı dikkat çekici oldu. Ülke meselelerini kimin çözebileceği sorusuna halk yüzde 33,8 oranında 'AK Parti' derken 'CHP' diyenlerin oranı ise yüzde 29,9 olarak gerçekleşti. Üçüncü sırada yüzde 7,1'le HDP, dördüncü sırada yüzde 6,7'lik oranla İYİ Parti ve son olarak yüzde 5,2 ile MHP geliyor. 

Ankette vatandaşların yüzde 63,3'ü, ekonomoyi 'çok kötü' bulduğunu belirtirken aynı zamanda çözümün en güçlü adresi olarak AK Parti'yi göstermesi, ana muhalefet partisi CHP'nin çözüm konusunda vatandaşı hâlâ ikna edemediğini ortaya koyuyor. 

24 Nisan'da okullar tatil mi? İlkokulda 24 Nisan Çarşamba İstanbul'da okullar açık mı, kapalı mı? İzmir-Ankara-Bursa 24 Nisan okul var mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? İlkokulda 24 Nisan Çarşamba İstanbul'da... Haberi Görüntüle

YÜZDE 11 KILIÇDAROĞLU'NU BEĞENİYOR

Optimar anketinde vatandaşlara 'En beğenilen siyasetçiler' de soruldu. Bu soruya katılımcıların yüzde 32,9'u 'Erdoğan' derken, yüzde 11,3'ü 'Kılıçdaroğlu' cevabı verdi. Ekrem İmamoğlu'nu beğenenlerin oranı yüzde 10,6'da kalırken Mansur Yavaş diyenlerin oranı ise yüzde 10,2 olarak gerçekleşti. 

Bu isimleri yüzde 6,7 ile Selahattin Demirtaş takip ediyor. Demirtaş'ın hemen ardından Meral Akşener yüzde 5,4'le geliyor. Devlet Bahçeli'nin yüzde 4,7 oranı bulunurken son sırada yüzde 2,6 ile Abdullah Gül var. 

Tesla Model Y 2024 MTV ne kadar? Ucuz Tesla yıllık vergisi kaç para? Tesla Model Y 2024 MTV ne kadar? Ucuz Tesla yıllık... Haberi Görüntüle

BUGÜN SEÇİM OLSA KİME OY VERİRSİNİZ?

"Bugün seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusunun cevabı ise ülke sorunlarının çözümü konusunda AK Parti'yi adres gösterenlerin bu partiyi destekleyenlerle yaklaşık oranlarda olduğunu ortaya koyuyor. Oyunu AK Parti'ye vereceğini bildirenlerin oranı yüzde 38,7. CHP diyenler ise yüzde 25,1 çıkıyor. İYİ Parti yüzde 11, MHP yüzde 10,5, HDP yüzde 9,7, Saadet Partisi yüzde 1,1, Deva Partisi ise yüzde 1,1 oranında. 

10 Nisan mazota zam var mı? Benzin ve motorine zam gelecek mi? 10 Nisan mazota zam var mı? Benzin ve motorine zam... Haberi Görüntüle

YÜZDE 1'İN ALTINDAKİ PARTİLER

Mustafa Sarıgül'ün liderliğindeki Türkiye Değişim Partisi yüzde 0,8, Fatih Erbakan'ın Yeniden Refah Partisi yüzde 0,7'lik desteğe ulaşmış. Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi ankete göre hâlâ yüzde 1'i bile bulamıyor. Davutoğlu'na destek ancak yüzde 0,6. Onu yüzde 0,5 ile Muharrem İnce'nin Memleket Partisi izliyor. 

Anketteki en önemli sorulardan biri de cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy verileceği oldu. Bu soruya yüzde 33,8'lik kesim 'Erdoğan' derken 'Kılıçdarolu' diyenlerin oranı yüzde 11,5'te kalıyor. İmamoğlu yüzde 10,7, Mansur Yavaş ise yüzde 9,9'la hemen ardından geliyor. 

Teleferik kazasında mahsur kaldılar! Kurtarma ekipleri 'manzaranın tadını çıkarın' diye gençleri sakinleştirdi! Teleferik kazasında mahsur kaldılar! Kurtarma ekipleri 'manzaranın tadını çıkarın' diye... Haberi Görüntüle

SAVAŞ DURUMUNDA LİDER KİM OLMALI?

"Bir savaş durumunda Türkiye'nin başında kim olmalı?" sorusu da vatandaşların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan güvenini gözler önüne seriyor. Bu soruya ankette 'Erdoğan' diyenlerin oranı yüzde 34,7. Erdoğan'ı yüzde 23,8'le Kılıçdaroğlu takip ediyor. 

Bu arada "Türkiye'yi selamete hangi lider çıkarır?" sorusunda da Erdoğan önde. Yüzde 34,9'luk kesim Erdoğan cevabı verirken Kılıçdaroğlu yüzde 24,5 ile ikinci sırada geliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading