Yandex Metrica

Yargıtay'ın FETÖ kararı saç baş yoldurdu: Kurşun sıkmayan kim varsa serbest mi kalacak?

Yargıtay'ın FETÖ kararı saç baş yoldurdu: Kurşun sıkmayan kim varsa serbest mi kalacak?

15 Temmuz gecesi vatandaşları katletme göreviyle Yalova'dan İstanbul'a doğru yola çıkan ancak trafiğe takılan eski hava harp okulu öğrencisi 66 FETÖ'cü, Yargıtay kararıyla tahliye edildi. O gece vatanı savunan 15 Temmuz gazileri sürecin mimarlarını böyle uyardı: Bunun çok tehlikeli sonuçları olur!

Gündem

23.01.2024, 19:27

ABD destekli Fetullahçı teröristlerin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bütün birimlerine sızdığı, personel başkanlıkları ve sınav merkezlerini ele geçirdiği dönemde harp okuluna girmiş, üstelik 15 Temmuz darbe girişimine örgüt emriyle katılmış 'öğrenciler' hapisten salıveriliyor. 

Yargıtay, darbe gecesi FETÖ'nün emriyle Yalova'dan İstanbul'a gelirken trafiğe takılan, bu nedenle vatandaşa kurşun sıkamayan küçük yaştaki canilere verilmiş 'müebbet hapis' kararını bozdu ve eski hava harp okulu öğrencisi 66 FETÖ'cü cezaevinden salıverildi. 

Fred ile İsmail Kartal neden tartıştı? İsmail Kartal ile Fred kavga mı etti? Fred ile İsmail Kartal neden tartıştı? İsmail Kartal ile Fred... Haberi Görüntüle

YARGITAY'IN KARARI FETÖ'YE BÜYÜK MORAL OLDU

Tahliye kararının UYAP sistemine düşmesinin ardından FETÖ'cü militanların Silivri Cezaevi'nden zafer pozlarıyla çıkması kamuoyunda infial uyandırdı. Salıverilen militanlardan Furkan Çetinkaya'nın annesi Melek Çetinkaya (fotoğrafta), oğlunun FETÖ üyesi olduğuna değinmeden kendinden emin bir şekilde şunu söyledi: "355 harbiyeli vardı, 66 tanesi çıktı. Geride benim 289 çocuğum daha var. Onların hepsini almadan adaletin geldiğini söyleyemem..."

Karar karşısında bayram edenlerden biri de geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından Risale-i Nur pazarlayan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu oldu. "Öğrenciden darbeci olmaz" nakaratını tekrarlayan Gergerlioğlu, salıverilenlerin halka kurşun sıkmadığını bu nedenle darbeci olarak görülemeyeceğini ileri sürdü. 

Yargıtay'ın kararı, 15 Temmuz gecesi vatanı işgalden korumak için canla başla mücadele etmiş milyonlarca vatandaşın vicdanını yaraladı. 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ'cülerin kurşunları ve bombalarıyla şehit düşen güvenlik güçleriyle sivil vatandaşların yakınları tarafından kurulan 15 Temmuz Derneği, Silivri tahliyelerine tepki gösteren odakların başında geldi. 

Arkadaş edinmek ömrü uzatıyor: Uzun ömür avcısından altı öneri! Daha uzun ve sağlıklı nasıl yaşanır? Arkadaş edinmek ömrü uzatıyor: Uzun ömür avcısından altı öneri! Daha... Haberi Görüntüle

SON DERECE TEHLİKELİ SONUÇLARI OLUR!

"FETÖ'nün özel listesindeki öğrencilerin serbest kalmasını kınıyoruz" başlığıyla bir açıklama yayınlayan dernek, adaletin tecelli etmesini beklediklerini ifade ederek şu mesajı yayınladı:

"15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası yargılanan ve müebbet hapis cezası alan 66 askeri öğrenci, Yargıtay'ın verdiği kararla serbest bırakıldı. Yalova'dan İstanbul'a darbeye iştirak için gelen ancak trafikte kalmaları sebebiyle gayelerine ulaşamadan yakalanan öğrencilerin, özel listeler hazırlanarak belirlendiği bilinmektedir. Bu şahısların FETÖ'nün hizmetinde oldukları, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası'nda delilleriyle ortaya konulmuştur. Hal böyleyken alelacele tahliye edilmeleri kabul edilemez. 

Yargıtay'ın gerekçeli kararı henüz bilinmemekle birlikte, tahliyelerin maşeri vicdanı yaraladığı açıktır. FETÖ militanları, yargı kararlarıyla aklanmaya çalışılırsa bunun son derece tehlikeli sonuçları olur. Umuyoruz ki, yapılan hatadan vazgeçilerek örgütün askeri kanadında yer aldıkları net bir şekilde belli olan öğrenciler hak ettikleri cezayı alacaktır. Davamızın takipçisiyiz ve oldu bittilere asla müsamaha göstermeyeceğiz!"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading