Yandex Metrica

Yardıma koşan ilk ülkeler arasındaydı! Azerbaycan'ın Türkiye'ye yaptığı yardım açıklandı

Yardıma koşan ilk ülkeler arasındaydı! Azerbaycan'ın Türkiye'ye yaptığı yardım açıklandı

Ülkemizi derinden yaralayan depremde ilk yardıma koşan ülkelerin başında olan Azerbaycan arama kurtarma ekiplerinin dışında Türkiye'ye 15 uçak, 395 tır ve 25 vagon ile insani yardım ulaştırarak dost ülke olduğunu bir kez daha gösterdi.

Gündem

23.01.2024, 20:28

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat'taki 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından elini Türkiye üzerinden hiç çekmeyen  kardeş ülke Azerbaycan'ın Türkiye''ye yardımları devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram sonrası diplomasi trafiğini hızlandıracak: 12 yıl sonra Irak'a ziyaret! Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram sonrası diplomasi trafiğini hızlandıracak: 12 yıl sonra... Haberi Görüntüle

YARDIM MİKTARI AÇIKLANDI

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, bugüne kadar Türkiye'ye Azerbaycan tarafından gönderilenbet  insani yardım miktarını açıkladı.

Beypazarı maden suyu içerisinde neler var? Beypazarı soda neden yasaklandı, içinde bor mu var? Beypazarı maden suyu içerisinde neler var? Beypazarı soda neden yasaklandı,... Haberi Görüntüle

867 SAĞLIK VE ARAMA-KURTARMA EKİBİ 

Depremin ilk gününden itibaren Azerbaycan'dan 867 sağlık ve arama-kurtarma ekibi, Türkiye'deki depremle ilgili çalışmalara katıldığını bildiren Bakanlık, Azerbaycan'dan Türkiye'ye 2 sahra hastanesi, 6 bin 872 çadır, 4 sahra mutfağı, 899 jeneratör, 239 bin 819 erzak, 318 bin 273 kıyafet ve 12 bin 790 ısıtıcı cihaz, 1 milyon 412 bin 594 ilaç ve tıbbi malzeme gönderildiğini ifade etti. Bakanlık, söz konusu insani yardımların 15 uçak, 395 tır ve 25 vagon ile Türkiye'ye ulaştırıldığını açıkladı.

Irak’ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist imha edildi Irak’ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist imha edildi Haberi Görüntüle

ÇALIŞMALARA KATILANLARA ÜCRETSİZ YAKIT 

Ambulans, itfaiye, AFAD ve arama-kurtarma çalışmalarına katılan araçlara ücretsiz yakıt sağlandığını ifade eden Bakanlık, Türkiye'ye devlet kurumları, özel şirketler ve şahıslar tarafından toplam 276 milyon 386 bin TL maddi yardım yapıldığını belirtti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading