Yandex Metrica

Yangından etkilenen ilçelerde SGK prim borcu ödemeleri erteleniyor

Yangından etkilenen ilçelerde SGK prim borcu ödemeleri erteleniyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yangınlardan etkilenen bölgelerde bulunan işyeri ve sigortalıların sosyal güvenlik prim borçlarının ödeme sürelerinin erteleneceğini duyurdu.

Gündem

23.01.2024, 17:44

Bakan Bilgin, 28 Temmuz tarihinde Adana'nın Aladağ, İmamoğlu, Karaisalı ve Kozan ilçeleri, Antalya'nın Manavgat, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa ilçeleri, Mersin'in Aydıncık ve Silifke ilçeleri, Osmaniye'nin Merkez ve Kadirli ilçeleri ile 29 Temmuz tarihinde Muğla'nın Marmaris, Bodrum, Milas, Köyceğiz ve Seydikemer ilçelerinde görülen orman yangınlarının genel hayatı etkilediğini belirtti. Bilgin, bu nedenle afet bölgesi olarak kabul edilen bu yerlerde yangınlardan etkilenen işyeri ve sigortalıların sosyal güvenlik prim borçlarının ödeme sürelerinin erteleneceğini duyurdu.

Bakan Bilgin, zor durumda olan bütün vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceklerini bildirdi.

Baykar'a 'jet yakıtı satmışlar' iftirası atan İBB provokatörün CHP bağlantısı ifşa oldu! Baykar'a 'jet yakıtı satmışlar' iftirası atan İBB provokatörün CHP bağlantısı... Haberi Görüntüle

“İLAÇLARA ERİŞİM İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK”

Aynı zamanda Bilgin, orman yangınlarından etkilenen yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların ilaçlarına ulaşabilmeleri için tedbirlerin alındığını söyledi.

Bilgin; kronik hastalığı bulunan kişileri n süresi biten raporlarının geçerli sayılarak, hastaların sağlık hizmeti sunucusuna gitmeden ilaç ve tıbbi malzemelerini karşılamaya devam ettiklerini, ayrıca yangından dolayı evleri zarar gören ve ilaç alamayan vatandaşların ilaca erişimleri hususunda tüm tedbirleri aldıklarını belitti.

Bakan Bilgin, evlerini bir anda boşaltmak zorunda kaldıkları için ilaçlarını alamayan vatandaşların bundukları yerdeki en yakın Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine ya da Sosyal Güvenlik Merkezlerine başvurmaları gerektiğini ve yangından etkilenen tüm vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading