Yandex Metrica
SON DAKİKA
Vuracağız demiştik! TSK'nın Asos operasyonu o görüşmeden sonra geldi

Vuracağız demiştik! TSK'nın Asos operasyonu o görüşmeden sonra geldi

ABD ve İran, PKK'ya yönelik operasyonlardan rahatsız olsa da Irak derinliklerindeki harekâtlar Ankara ile Bağdat'ın eşgüdümüyle gerçekleşiyor. Sınırdan 200 km güneydeki dev Asos harekâtı da bu şekilde icra edildi.

Gündem

23.01.2024, 17:52

Türk Hava Kuvvetleri, Irak topraklarında hudut hattının 200 kilometre güneyini bir kez daha vurdu. Süleymaniye yakınlarında bulunan ve Kandil'e açılan kapı niteliğindeki Asos bölgesi, 20'den fazla uçağın katılımıyla gerçekleşen hava harekâtında yoğun biçimde bombalandı. Milli Savunma Bakanlığı, MİT'le koordineli şekilde yapılan bombardımanda 28 ayrı noktanın hedef alındığını açıkladı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak derinliklerinde icra ettiği operasyonlar gerek ABD gerekse de İran'ın proksi örgütleri nezdinde rahatsızlığa neden olsa da Ankara, terör örgütü PKK'ya yönelik harekâtlarını Bağdat'la koordineli şekilde yürütüyor. Nitekim son Asos operasyonu da bu şekilde icra edildi. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul'daki IDEF'21 Savunma Sanayii Fuarı'nda Iraklı mevkidaşı Cuma İnad Sadun'u ağırlamış ve iki bakan, terör örgütüne yönelik operasyonları konuşmuştu. 19 Ağustos tarihli görüşmede Türk ordusunun Irak Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına yönelik gerekli desteği sağlaması hususunda da görüş birliğine varılmıştı. 

Türkiye ve Irak arasındaki dostluk ve kardeşlik bağları ile yüzlerce yıllık tarihi geçmişe vurgu yapan Akar, muhatabına terör örgütü PKK'nın hem Türkiye hem Irak için tehdit oluşturduğunu ve TSK'nın terörü bitirmekte kararlı olduğunu anlatmıştı. TSK ile Irak ordusu arasındaki tatbikatların sıklaştırılması kararının alındığı o görüşmeden 5 gün sonra, Türkiye-Irak sınırının 200 kilometre güneyinde dev Asos harekâtı icra edildi. 

Çocuk oyuncu Batuhan Göksu neden öldü? Batuhan Göksu kanser miydi?... Haberi Görüntüle

MSB GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanılan hava harekâtıyla terör örgütünün bölgedeki varlığına ağır darbe vuruldu. 20'den fazla savaş uçağı, teröristlere ait barınak, sığınak ve mühimmat depoları, sözde karargâh yerleri ile mağaralardan oluşan 28 hedefi imha etti. 

Milli Savunma Bakanı Akar, Irak'ın kuzeyindeki Asos bölgesine düzenlenen hava operasyonunu harekat merkezinden yönetti. Bakan Akar'a, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal eşlik etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading