Yandex Metrica
SON DAKİKA
Veysel Eroğlu'ndan Nurettin Sözen'e cevap: Hayret ettim

Veysel Eroğlu'ndan Nurettin Sözen'e cevap: Hayret ettim

Müsilaj ile ilgili açıklamalarda bulunan Veysel Eroğlu, eski İBB Başkanı Nurettin Sözen'in iddialarına da yanıt verdi. Eroğlu, "Okuyunca hayret ettim. Türkiye'de ilk defa en ileri biyolojik arıtma tesislerini biz yaptık" dedi.

Gündem

01.02.2024, 08:42

İBB Başkanı olduğu dönem çöp dağları, susuzluk ve çöplük patlamaları ile bilinen Nurettin Sözen, Marmara Denizi'nde oluşan müsilaj sorunuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlamış, Erdoğan'ın 1994'te belediye başkanı olmasından sonra tam biyolojik arıtma tesisleri yapımının durdurulduğunu söylemişti.

Bugün Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde basın toplantısı düzenleyen eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Nurettin Sözen'in iddialarına da yanıt verdi.

"SÖZEN'İN DÖNEMİNDE BİR TANE YATIRIM YOK"

Sözen döneminde yaşanan yolsuzluklar, su ve çevre sorunlarına değinen Eroğlu, İSKİ'nin o dönem iflas etmiş bir kurum olduğunu, birçok yolsuzluğun tespit edildiğini belirtti. Eroğlu, "Sözen'in döneminde tek bir tane yatırım ve açılışı yapılmış tesis yoktur. Sadece susuzluk nedeniyle Yalova'dan tankerlerle su getirdi, tankerin musluğunu çevirerek ilk su akışını yaptı. Bir kere mantık hatası var. Proje yoktu ki iptal edelim." ifadelerini kullandı.

"GAZETEDE OKUYUNCA HAYRET ETTİM"

Eroğlu, Sözen'in iddialarıyla ilgili açıklamasının devamında şöyle konuştu:

"Gazetede okuyunca hayret ettim, 'Recep Tayyip Erdoğan biyolojik arıtma tesislerini durdurdu, iptal etti' diyor. Hangi biyolojik arıtma tesisi vardı ki durdursun. Tuzla'yı, Ataköy'ü, Paşaköy'ü,Terkos'u yapan biziz. Türkiye'de ilk defa en ileri biyolojik arıtma tesislerini biz yaptık."

"KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN"

Marmara'daki müsilajın nedenlerine ilişkin konuşan Eroğlu, "Tekirdağ, Çanakkale, diğer illerden gelen atık sular var, dereler var, bir de sanayiler var. Sanayinin de iyi kontrol edilmesi lazım. Çöp meselesini biz İstanbul'da hallettik ama bazı atıklar yine derelerden Haliç'e geliyor. Derelerde kirlilik var." dedi.

Küresel iklim değişikliği ve denizdeki akıntıların da müsilaja neden olduğuna dikkat çeken Eroğlu, "Bunlar önlenirse bu müsilaj biter. 22 maddelik bir çalışma ile Marmara Denizi'ne artık hükümetimiz el atıyor. Bunu da kurtaracağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." şeklinde konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading