Yandex Metrica
SON DAKİKA
Valiliklerden açıklama yapıldı! Kar tatili olan iller

Valiliklerden açıklama yapıldı! Kar tatili olan iller

Son dakika haberleri... Yoğun kar yağışı nedeniyle Çankırı, Kütahya, Tunceli, Çanakkale ve Uşak'ta eğitime ara verilmesine karar verildi.

Gündem

23.01.2024, 22:04

Kar yağışının etkisini artırdığı Çankırı'dan tatil haberi geldi.

Çankırı Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Çankırı Meteoroloji Müdürlüğü'nün verilerinden elde edilen bilgiler ve Çankırı Meteoroloji Müdürlüğü'nün verdiği bilgiler doğrultusunda ilimiz genelinde 9 Şubat 2022 Çarşamba günü görülecek yoğun yağış ile rüzgarın fırtına şekline dönüşeceğinden dolayı özel, kamu eğitim öğretim ve rehabilitasyon merkezlerinin 1 gün süre ile eğitime ara verilmesine, 9 Şubat 2022 Çarşamba günü kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamile ve 12 yaş altı çocuğu olanların (ebeveynlerden birinin) idari izinli sayılmasına, oy birliğiyle karar verilmiştir."

24 Mart Erdoğan İstanbul mitingi ne zaman saat kaçta başlayacak?... Haberi Görüntüle

UŞAK

Uşak’ta akşam saatlerinde etkisini gösteren kar yağışından sonra Vali Funda Kocabıyık resmi sosyal medya hesapları üzerinden okulların tatil edildiğini duyurdu.

Vali Funda Kocabıyık, açıklamasında “Akşam saatlerinde başlayan kar yağışının yarın sabah saatlerine kadar devam edeceği ve sıcaklıkların eksi derecelere düşeceği yönünde yapılan meteorolojik uyarılara istinaden 9 Şubat 2022 Çarşamba günü; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı; il merkezi ve ilçelerimizdeki özel ve resmi tüm okullarda, Özel Anaokulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Muhtelif Kurslar, Özel Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları Uygulama Eğitimleri, Özel İş Makinaları ve Operatörlük Kursları Uygulama Eğitimleri, Halk Eğitim Merkezlerinde devam eden kurslar, Okullarda devam eden Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Kreş ve Gündüz Bakım Evlerinin faaliyetlerine bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personelimiz ile hizmetine ihtiyaç duyulanlar hariç olmak üzere 0-5 yaş arası çocuğu olan kadın kamu görevlilerinin 9 Şubat 2022 Çarşamba günü bir gün süre ile idari izinli sayılmalarını karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı.

İçişleri BakanI Yerlikaya duyurdu: 22 bin 234 operasyonda 817 terörist... Haberi Görüntüle

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Lapseki, Biga, Çan ve Yenice ilçelerinde kar yağışı ve buzlanmadan dolayı taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

İlçe Hıfzıssıhha kurulları kararlarına göre, kentin yüksek kesimlerinde olumsuz hava koşulları ve buzlanma tehlikesi nedeniyle, Lapseki, Biga, Çan ve Yenice'de 9 Ocak çarşamba günü taşımalı eğitim ve öğretim tatil edildi.

Kararda, il merkezi ve diğer ilçelerde şu an için bir olumsuzluk bulunmadığı kaydedildi.

Murat Kurum'dan İmamoğlu'na 'para kulesi' göndermesi: Milletin parasıyla CHP, dizayn... Haberi Görüntüle

TUNCELİ

Tunceli’de kar yağışından dolayı merkez ile 3 ilçesinde okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Tunceli Valiliğinin yaptığı açıklamada, “Sabah saatlerine kadar orta şiddette devam edeceği öngörülen kar yağışının soğuk hava ile birlikte buzlanmaya sebebiyet vereceği değerlendirildiğinden risklerin önüne geçmek amacıyla; Tunceli İl Merkezimiz ile Ovacık, Nazımiye ve Pülümür ilçelerimizde eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. İl Merkezimizde ve belirtilen ilçelerimizde kamuda çalışan hamile ve engelli personellerde idari izinli sayılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Son dakika: Akdeniz'de şiddetli deprem Haberi Görüntüle

KÜTAHYA

Kütahya'da kar yağışından dolayı taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle köy yollarında oluşabilecek olumsuzluklar göz önüne alınarak il genelinde taşımalı eğitim gören öğrenciler için 9 Şubat Çarşamba günü eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği ifade edildi.

Bunun yanı sıra, il genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden engelli, hamile ve kronik hastalığı bulunan kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading