Yandex Metrica

Valilik kötü haberi duyurdu: Kentin 80 günlük suyu kaldı

Valilik kötü haberi duyurdu: Kentin 80 günlük suyu kaldı

Bursa Valisi Yakup Canbolat 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansta konuştu. Canbolat, kentteki barajlarda durumun kötü olduğunu aktararak 80 günlük su rezervinin kaldığını açıkladı.

Gündem

23.01.2024, 22:20

Türkiye kurak bir kış geçirdi. Bu nedenle barajlardaki su seviyesi kritik eşiğin altına indi. Yağışın olmayışı barajlardaki su sıkıntısını da ayyuka çıkardı.

Kuraklıktan en çok etkilenen illerden biri de Bursa...

Sivas'ta deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde 18 Nisan? Az önce Sivas'ta deprem mi oldu? Sivas'ta deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde 18 Nisan? Az önce... Haberi Görüntüle

İKLİM KOŞULLARINDAN KAYNAKLANAN AFETLERİN SAYISI 5 KAT ARTTI

Bursa Valisi Yakup Canbolat 22 Mart Dünya Su günü etkinlikleri kapsamında konferansta konuşma yaptı. Canbolat, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) son 50 yılı kapsayan araştırmasına göre 1970'ten bu yana iklim koşullarından kaynaklanan afetlerin sayısının 5 kat arttığını belirten Canbolat, bu olaylarda 2 milyondan fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve en son can kaybının da kuraklık nedeniyle yaşandığının ortaya konulduğunu dile getirdi.

İŞKUR 21 bin TL maaşla çalışacak 125 bin personel alımı yapacak: En az ilkokul mezunu olmak yeterli! İŞKUR 21 bin TL maaşla çalışacak 125 bin personel alımı... Haberi Görüntüle

BURSA'DA DURUM KRİTİK

Meteorolojik verilere göre birkaç il dışında yurt genelinde aşırı kuraklığın etkili olduğuna dikkati çeken Canbolat, şu bilgileri verdi:

Bursa'nın su ihtiyacının yüzde 85'i Nilüfer ve Doğancı barajlarından, yüzde 15'i de durağan kaynaklardan sağlanmaktadır. Barajların yıllık su kapasitesine baktığımızda Nilüfer Barajı'nın 60 milyon, Doğancı Barajı'nın da 125 milyon metreküp olduğunu biliyoruz. Bursa'da günlük 425 bin metreküp su tüketilmektedir. İçme suyu barajlarımızdaki doluluk oranı dikkate alındığında ve barajlara herhangi bir su girişi olmaması durumunda Bursa'nın bugün itibarıyla 80 günlük ihtiyacını karşılayacak su rezervi bulunmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading