Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Vali Yerlikaya'dan mahsur kalan vatandaşlara çağrı: Vatandaşlarımızı belediyelerin hazırladığı otellerde misafir edeceğiz

Vali Yerlikaya'dan mahsur kalan vatandaşlara çağrı: Vatandaşlarımızı belediyelerin hazırladığı otellerde misafir edeceğiz

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıklama yaparak, kar yağışı nedeniyle araçlarında mahsur kalan vatandaşları belediyelerin hazırladığı otellerde misafir edeceklerini duyurdu.

Gündem

23.01.2024, 22:04

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya CNN TÜRK yayınına bağlanarak, kar yağışı ile son gelişmeleri aktardı.

Kar yağışı ile mücadelenin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Vali Yerlikaya, "Çok zor bir akşam yaşıyoruz. İki günden beri bugüne yönelik çalışıyoruz. Halen çalışıyoruz. Önemli tedbirler aldık. Şu anda kriz merkezindeyiz. Bütün arkadaşlarımızla hep birlikteyiz. Odayeri-Yassıören arasında 80-90 santimetre kalınlığında kar var. Burada mahsur kalanların tahliyeleriyle ilgili çalışma başlattık. Aynı şekilde TEM'deki dört noktada buradaki vatandaşlarımızı buralardan alıp otellere yerleştirmekle ilgili çalışma yapıyoruz. 35-40 yıldan beri rastlanılmayan bir akşamla imtihan ediliyoruz. Zor bir süreç. Vatandaşlarımızın kısıtlamalara yürekten uyduğuna inanıyorum.

İYİ Parti lideri Akşener'den Mansur Yavaş'a sert tepki: Siyasi ahlaksızlık,... Haberi Görüntüle

"UYUMAK YOK, YOLLARI AÇACAĞIZ"

Gece uzun ve hava gittikçe zorlaşıyor. Onları daha zor durumda bırakmamak için kaymakamların, belediyelerin hazırladığı otellerde misafirhanelerde ağırlıyoruz. Yolları açtıktan sonra kalan araçları onlara teslim edeceğiz. Hem AFAD'ın hem Kızılay'ın, Büyükşehir'in pek çok kurumun yardım çalışmaları var. Bunların daha kapsamlı olması için tüm arkadaşlarımızla cansiperane çalışıyoruz. İlk etapta Karadeniz'den gelen yoğun hava dalgası Avrupa'ya giderken Anadolu aksına döndü. Orada da kar yağışı başladı. Uyumak yok. O yolları tamamen açıp, orada kalan araçları vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.

Refah Partisi'nin rotasını şaşırdığını söyledi! YRP'nin kurucularından olan Mahmud Altunsoy... Haberi Görüntüle

"KİMSE ARAÇLARDA KALMASIN"

Biz sizi misafir edelim. Kimse araçlarında kalmasın. O araçlar bizim misafirimiz. Onları o vaziyette büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz. Onlara en kısa sürede ulaşmak ve güvenli ortamda misafir etmek için gayret ediyoruz. Bir hemşerimizin bile sıkıntı çekmesini istemiyoruz. Bütün cansiperane çalışan arkadaşlarımızla tek umudumuz bu. Onları misafir edebilmek için bir gram uyku bize yok."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading