Yandex Metrica

Unutmayacağız! Dost kara günde belli olur

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sosyal medya adresinden Türkçe ve İngilizce, “Dost kara günde belli olur! Şükranla…” mesajıyla dış ülkeden arama kurtarma çalışmalarına katılanlara teşekkür dileklerini ileten video paylaştı. Videoda, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen şehirlerin görüntülerine yer verildi.

Gündem

23.01.2024, 20:27

Yurt dışından gelen arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarından görüntülere de yer verilen videoda, Bakan Çavuşoğlu’nun “Zor günlerden geçiyoruz ama bütün dünyadan gördüğümüz bu sevgi ve dayanışma, milletimize büyük bir güç veriyor. Var olsunlar.” mesajı paylaşıldı.

Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! Evlerinden tahliye edilenlere ne olacak? Valilik açıkladı Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! Evlerinden tahliye edilenlere ne olacak? Valilik açıkladı Haberi Görüntüle

ÜLKELERİN İSİMLERİNE YER VERİLDİ 

Videoda, başta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Azerbaycan olmak üzere, hali hazırda Türkiye’de arama kurtarma ekibi bulunan ve görev süresini tamamlayan ülkelerin isimleri ifade edilrken, tüm ülkelere kendi dillerinde ayrı ayrı teşekkür edildi.Videonun sonunda Türkiye’de arama kurtarma çalışmalarına katılan ve depremzedelere insani yardımda bulunan ülkelerin ve uluslararası kuruluşların bayrakları gösterildi.

Nisan ayında sıcaklık rekoru! 39 dereceyi gördüler Nisan ayında sıcaklık rekoru! 39 dereceyi gördüler Haberi Görüntüle

5 BİNDEN FAZLA YABANCI PERSONEL ÇALIŞTI 

Dışişleri Bakanlığından edinilen bilgiye göre, aktif olarak sahada 67 ülkeden 5 bin 753 yabancı personel, arama kurtarma faaliyetlerinde yer alıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’ye bugüne kadar 101 ülke yardım teklifinde bulundu. Bunun yanı sıra 2 ülkenin daha ekip göndermesi beklenirken, 455 yabancı arama kurtarma ve yardım ekibinin gelmesi bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading