Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ünlü uzman olası İstanbul depremi için tarih vererek uyardı! 25 Ekim'e dikkat

Ünlü uzman olası İstanbul depremi için tarih vererek uyardı! 25 Ekim'e dikkat

Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 25 Ekim'de yaşanacak güneş tutulmasının İstanbul'da büyük bir depremin tetikçisi olabileceğini söyledi. Görür, 17 Ağustos 1999 depremi öncesi yaşanan tutulmayı hatırlattı!

Gündem

07.02.2024, 00:19

2022 yılının ikinci güneş tutulması 25 Ekim’de gerçekleştirilecek. TÜBİTAK'ın "Gök Olayları Yıllığı"na göre bu tarihteki parçalı güneş tutulması Türkiye'den de izlenebilecek. 
Ancak bu muhteşem gökyüzü olayının bir başka boyutu ise dünya üzerindeki fay tabakalarına etki etmesi. Jeoloji Mühendisi Profesör Doktor Naci Görür de 17 Ağustos 1999 Depremi'nden önce gerçekleşen Güneş tutulmasını hatırlatarak 25 Ekim 2022 tarihine dikkat çekti.

Türkiye'nin konuştuğu para kulesi trafiğinde skandal savunma: Valizde 20 bin... Haberi Görüntüle

LİTOSFERİ ETKİLİYOR

Görür, "Kimi takipçilerim soruyor. Bu ay Güneş tutulması olacak. 17 Ağustos 1999 Depremi'nden önce de olmuştu. Endişeliyiz hocam ya tekrar olursa diyorlar. Ay Dünya ile Güneş arasına girdiğinde bu olay gerçekleşir. Bu olay sırasında üç gezegen de aynı sırada olduğu için Dünya üzerine daha fazla çekim uygularlar. Bu çekim hem hidrosferde hem de litosferde kabarmalara neden olur. Kimi zaman litosferdeki kabarma 25-30 cm varabilir. Normalde bu çekim kuvveti büyük depremlere neden olmaz" dedi.

Sahibinden çöktü mü, neden giremiyorum 25 Mart? Sahibinden.com neden yavaş,... Haberi Görüntüle

GÖRÜR "İHTİMAL YÜKSEK" DEDİ

Stres yüklü faylara dikkat çeken Görür "Ancak kimi yerlerdeki faylar aşırı stres biriktirmiş ve deprem üretmeye zaten hazır hale gelmiş ise o faylar üzerinde depreme neden olabilir. Yani bardağı taşıran son damla rolü oynayabilir. Sevgiyle" ifadelerini kullandı.

Adem Albayrak kimdir? Yargıtay Başkanvekili Adem Albayrak nereli? Haberi Görüntüle

ADALAR VE KUMBURGAZ'A DİKKAT!

Jeoloji Mühendisi Profesör Naci Görür, 'Bu kollardan ikisinin -Adalar ve Kumburgaz- kilitli olduğunu söyledi: "Kilitli demek, herhangi bir deprem üretmeden sürekli enerji biriktiriyor demektir. En tehlikeli faylar bu enerji biriktiren kilitli faylardır. Çünkü günün birinde biriktirdikleri enerji o fay boyunca olan kayaların direnme gücünü aşınca kayaları kırıp deprem oluşturacaklardır demektir."

"Biz depremi öncelikle 'Kumburgaz kolu' üzerinde bekliyoruz. Bu, 65 kilometre uzunluğunda bir fay koldur. Kırıldığı takdirde minimum 7,2 büyüklüğünde deprem üretir."

Kızıl Goncalar'ın Zeynep'i Mina Demirtaş kimdir? Mina Demirtaş'ın sevgilisi var... Haberi Görüntüle

GÜNEŞ TUTULMASI SAAT KAÇTA?

Kısmi tutulmanın başladığı tarih 25 Ekim saat 11:58

Maksimum Tutulma 25 Ekim saat 14:00

Kısmi tutulmanın bitişi 25 Ekim saat 16:02

Bir sonraki Kısmi Güneş Tutulması 29 Mart 2025'te gerçekleşecek.

CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN GÖRÜLEBİLECEK Mİ?

Tutulma dünyada İzlanda, Avrupa, Kuzey-doğu Afrika, Ortadoğu, Batı Asya, Hindistan ve Batı Çin'de izlenebilecek. Havanın açık olması durumunda tutulma ülkemizden de izlenebilecek.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading