Yandex Metrica

Umre ziyaretleri yabancılara açılıyor

Umre ziyaretleri yabancılara açılıyor

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, koronavirüs salgınına karşı tam aşı olmuş yabancı ziyaretçilerin 9 Ağustos tarihinden itibaren umre ziyareti yapabileceğini duyurdu.

Gündem

23.01.2024, 21:57

Suudi Arabistan yurt dışından gelecek olan ilk umre ziyaretçilerini 9 Ağustos tarihinde kabul ediyor. Hac ve Umre Bakanlığı Sözcüsü Hisham Saeed açıklamasında, koronavirüs salgınına karşı tam aşılanmış yabancı ziyaretçilerin 9 Ağustos tarihinden itibaren umre ziyareti yapabileceğini bildirdi.

Dün itibarı ile umre vizesi, konaklama ve barınma gibi işlemlerin başladığını belirten Saeed, yurt dışından gelecek olan ziyaretçilerin umre yapabilmeleri için en önemli şartların en az 18 yaşında olmaları ve Gıda ve İlaç Kurumu tarafından onaylanmış dört koronavirüs aşısından birini yaptırması olduğunu açıkladı.

Suudi Arabistan, salgınla mücadele kapsamında şu ana kadar Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Johnson & Johnson ve Moderna aşılarının kullanımı için onay verdi. Suudi Arabistan, hac ziyaretlerinin sona ermesinden sonra geçtiğimiz günlerde ülkede ikamet eden vatandaşlar için umre sezonunun başladığını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading