Yandex Metrica

Ümit Özdağ'ın 'Suriyeli' planı, 15 Temmuz günü FETÖ'cü albayın o mesajlarını hatırlattı

Ümit Özdağ'ın 'Suriyeli' planı, 15 Temmuz günü FETÖ'cü albayın o mesajlarını hatırlattı

Yabancı düşmanlığı ve ırkçılığı resmi politika olarak benimseyen Zafer Partisi ile Tokyo doğumlu genel başkanı Ümit Özdağ, Suriyeliler arasında Türkmenlerin de bulunduğu gerçeğine hiç değinmeden sığınmacıları zorla göndermekten bahsetti. Kullandığı ifadeler ise 15 Temmuz günü FETÖ'cü albayın paylaştığı o mesajları hatırlattı.

Gündem

23.01.2024, 18:25

Prof. Ümit Özdağ, Avrupa'da gurbetçilere yönelik nefretiyle meşhur Türk ve İslam düşmanlarıyla aynı dili kullanmaya devam ediyor. Savaş ortamından, bombalardan, katliamlardan kaçarak Türkiye'ye sığınmak zorunda kalmış mültecileri 'ana hedef' olarak belirleyen Özdağ, bir süre önce kurduğu Zafer Partisi ile ırkçılığı adeta kurumsallaştırdı. 

Suriye kuzeyinde PKK/YPG işgalindeki bölgelerde yüzlerce Türkmen köyünün varlığına ve Osmanlı döneminde bölgeye yerleştirilmiş Türklerin Esed-PKK zulmüyle Türkiye'ye gelmek zorunda kaldıklarına hiç değinmeyen Özdağ, meseleyi 'Suriyeliler' başlığı altında ele alarak sığınmacıların toplu şekilde tehcirini savunuyor. 

Zafer Partisi son olarak, Türkiye'deki 'yabancıların' değil, Suriyeli ve Afganların ülkelerine gönderilmesi için imza kampanyası başlattı. 'Suriyeli vandalların' çaldığını, dövdüğünü, halkı da tehdit ettiğini ileri süren Özdağ, partisinin kampanya bildirisine, "Atılan ve toplanan her imza Türkiye’nin daha güvenli hale gelmesini sağlayacaktır. Evet, Suriyelileri AKP, CHP, İYİ, vd. gönderemez. Ancak Zafer Partisi hepsini geri yollayacak. Suriyelilerin gitmesini istiyorsanız ZAFER PARTİSİ tek seçenek" ifadelerini yazdırdı. 

Türkiye ile Irak arasında 26 anlaşma imzalandı! Ayrıntılar belli oldu Türkiye ile Irak arasında 26 anlaşma imzalandı! Ayrıntılar belli oldu Haberi Görüntüle

GEREKİRSE ZORLA GÖNDERECEĞİZ

8 milyon dolayında olduğunu iddia ettiği sığınmacılara son 20 yıldır 90,8 milyar dolar harcandığını ileri süren Özdağ, "19 adamız Yunanistan tarafından işgal edildi. Suriye sınırımıza bir PKKistan kuruluyor" şeklinde konuştu ama sınırdaki PKK varlığının nasıl çözüleceğine ve Suriye'deki savaşın nasıl biteceğine ilişkin bir tavsiye sunamadı. 

FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına konuk olan Ümit Özdağ, "Suriye'de şartlar, sığınmacıların geri gönderilmesi için yüzde 100 uygun" dedi. Uluslararası Af Örgütü bir süre önce yayınladığı raporda, kendi isteğiyle Suriye'ye geri dönenlerin tanıklığına yer vermiş ve kadınların neredeyse tamamının rejim görevlileri tarafından tecavüze uğradığı ortaya çıkmıştı. Suriyelilerin mutlaka geri gönderileceğini ileri süren Özdağ, 15 Temmuz öncesi FETÖ'nün TSK'daki üyelerinin sosyal medyadaki mesajlarıyla benzeşen şu iddiayı dile getirdi:

"Sığınmacıların hepsini 365 gün içerisinde geri göndereceğiz. Gerekirse zorla göndereceğiz."

31 Mart'ın şifresi burada: İşte emanet oyların dağılımı ve AK Parti seçmeninin davranışı 31 Mart'ın şifresi burada: İşte emanet oyların dağılımı ve AK... Haberi Görüntüle

O DA BÖYLE SÖYLEMİŞTİ

FETÖ'nün sosyal medya trollerinden 'Analizi Harbiyeli' hesabını örgütün TSK'ya sızdırdığı militanlarından eski Jandarma Kurmay Albay Ömer Kulaç'ın kullandığı tespit edilmişti. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alınarak tutuklanan ve sonrasında 4 kez müebbet hapisle yargılanan Kulaç, 15 Temmuz günü darbe girişiminden saatler önce Suriyelilere ilişkin şu mesajı yazmıştı: 

"Şunu bir kenara yazın; 1000 tane Suriyeliye bile vatandaşlık verilmeyecek. Verilenler geri alınacak. Nusra Türkiye'den dışarı atılacak. 2 ay içinde, Suriye ile ilişkiler normale dönecek. Suriyeliler ülkelerine dönmeye başlayacak. Devlet yardımları kesecek. Suriyelilerle birlikte ülke içinde gezinen yabancılar kayıt altına alınıp mülteci kamplarına gönderilecek."

Ömer Kulaç'ın ismi FETÖ'nün hazırladığı belgelerde 'Kırşehir Sıkıyönetim Komutanı' olarak geçiyordu. Darbe gecesi bunu bile övgüyle duyuran Kulaç, Analizi Harbiyeli hesabında "Yavrum beni sıkıyönetim komutanı yapmışlar. Sıkıyorsa bölgeme yanaş" diyerek bir kullanıcıyı tehdit etmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading