Yandex Metrica

Ümit Özdağ'dan yeni reklam denemesi: Türk misafirperverliğini bitirmeye ant içti

Ümit Özdağ'dan yeni reklam denemesi: Türk misafirperverliğini bitirmeye ant içti

Yaklaşık 4 milyonluk sığınmacıyı kendi hesabıyla 13 milyona yükselten Ümit Özdağ, gündemde kalabilmek için bu kez alışveriş çantalarına tuhaf bir mesaj yazdırıp kapılara astırdı.

Gündem

29.03.2024, 01:54

'Bilim, Birlik, Barış' sloganı kullanırken bir yandan gayriinsani tutumuyla geleneksel Türk misafirperverliğine zarar veren Zafer Partisi yine tuhaf bir etkinlikle boy gösterdi.

Ümit Özdağ liderliğindeki parti, Suriyeli ve Mısırlı sığınmacıların yoğun olarak bulunduğu İstanbul'un Fatih ilçesinde bina kapılarına üzerinde mesaj yazılı alışveriş çantaları astı. 

Zafer Partisi'nce hazırlatılan çantanın üzerinde şu cümle yazıyor: "13 milyon sığınmacı sofradan kalktığında bu torba daha ucuza dolacak."

İçişleri Bakanlığı'nın Türkiye'deki sığınmacı sayısına ilişkin paylaştığı verilere rağmen yaklaşık 4 milyonluk göçmeni hangi hesapla 13 milyona çıkardığı bilinmeyen Ümit Özdağ, dağıttığı çantalarla yeni bir reklam çalışmasına imza attı. 

Oy oranı anketlerde yüzde 1 ilâ 1,5 arasında seyreden parti, antigöçmen kampanyalara daha fazla sarılarak taraftar toplamayı umut ediyor. 

Sığınmacılar gittiğinde alışveriş torbalarının daha ucuza dolacağını iddia eden Japonya doğumlu Ümit Özdağ, Türkiye'de mülteci kalmaması halinde imalat, inşaat ve tekstil sektöründe oluşacak işgücü açığını ne ile kapatacağına ilişkin bir proje sunamadı. 

Sözkonusu sektörlerde üretim yapan pek çok esnaf, ülkelerine dönen mültecilerin yerine işçi bulamadıklarından yakınmıştı. 

Türkiye'de göçmenlerin genel nüfusa oranı OECD rakamlarına göre yüzde 3,7. Bu oranla Türkiye göçmen yoğunluğu bakımından listenin en alt sıralarında bulunuyor. 

Lüksemburg'da nüfusun yüzde 48'i, İsviçre'de yüzde 30'u, Avustralya'da yüzde 29'u, Kanada'da yüzde 21'i, Almanya'da yüzde 16'sı İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nde ise toplumun yüzde 14'ü göçmenlerden oluşuyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading