Yandex Metrica

Ümit Özdağ'dan 6'lı masaya sert eleştiri: Yamalı bohça gibi

Ümit Özdağ'dan 6'lı masaya sert eleştiri: Yamalı bohça gibi

Altılı masanın yamalı bohça gibi olduğunu ve yedi aydan beri bir tane aday çıkartamadığını vurgulayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Peki biz ne diyoruz? Gelin Mansur Yavaş'ı çıkartın biz de destekleyelim" dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:58

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için kurduğu 6'lı Masa'ya sert sözlerle yüklendi. 

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Al Sani ile görüştü Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Al Sani ile görüştü Haberi Görüntüle

"OYLAR BÖLÜNÜYOR" ELEŞTİRİSİNE YANIT

6'lı Masa'nın adayını henüz açıklamadığına dikkat çeken Özdağ, "Altılı Masa yamalı bohça gibi, yedi aydan beri bir tane aday çıkartamıyorlar. Duymuşsunuzdur, 'Zafer Partisi oyları bölüyor' diyorlar. Gerçekten öyle mi? Biz kimsenin üzerine tapulu oyu olduğunu bilmiyorduk. Tapulu oy olmadığına göre aslında oyları bölmüyoruz. Oy hangi seçimde bölünüyor? Parlamento seçiminde mi? Hayır. Hangi seçimde cumhurbaşkanlığı seçiminde. İki adaydan bir tanesi... Peki biz ne diyoruz? Mansur Yavaş. Biz Zafer Partisi olarak destekliyoruz. Gelin Mansur Yavaş'ı çıkartın biz de destekleyelim. Hani oyları bölüyorduk?"

Özdağ, Zafer Partisi kurulana kadar muhalefetin de bu konu üzerinde durmadığını savunarak, iktidara geldiklerinde sığınmacıları ülkelerine göndereceklerini yineledi.

Arka Sokaklar Mesut komiser yaşıyor mu? Mesut diziye geri mi döndü? Arka Sokaklar Mesut komiser yaşıyor mu? Mesut diziye geri mi... Haberi Görüntüle

PARLAMENTO VAATLERİ

İktidar olduklarında parlamenter sisteme ilk dört senenin ardından geçiş yapacaklarını da belirten Özdağ, "Biz ilk dört sene başkanlık rejimiyle devam edeceğiz. Parlamentoya bazı hakları geri vereceğiz. Bu haklar nasıl olacak? Mesela Sayıştayın güçlü çalışması, bakanların parlamentodan seçilmesi, bütçe üzerinde parlamentonun denetim ve reddetme hakkının olması" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading