Yandex Metrica

Ümit Özdağ çark etti! Akıllara unutulamayan sözleri geldi: Kılıçdaroğlu kazanırsa iç savaş başlar!

Ümit Özdağ  çark etti! Akıllara unutulamayan sözleri geldi: Kılıçdaroğlu kazanırsa iç savaş başlar!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, PKK ve siyasi uzantısı HDP'nin desteğini alan Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleyeceklerini bugün yaptığı basın açıklamasında söyledi. Ümit Özdağ'ın destekte bulunacağına yönelik açıklamasından sonra akıllara Ümit Özdağ'ın geçtiğimiz aylarda Kılıçdaroğlu ile ilgili söylediği tek tek akılara gelmeye başladı. Özdağ'ın en çok 'Kılıçdaroğlu kazanırsa Türkiye iç savaşı başlar' sözleri geldi.

Gündem

23.01.2024, 20:56

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur öncesi Yedili Masa'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile 'ittifak' için görüştü. Özdağ, bugün yaptığı açıklamayla da ittifakını resmileştirdi.. Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu'na destek kararını açıklarken akıllara ise Özdağ'ın daha önce Kılıçdaroğlu için söyledikleri akıllara geldi. 

Bu saatlerde dışarı çıkacak olanlar dikkat! Bakanlıktan son dakika uyarısı Bu saatlerde dışarı çıkacak olanlar dikkat! Bakanlıktan son dakika uyarısı Haberi Görüntüle

"SEÇİMİ KILIÇDAROĞLU KAZANIRSA TÜRKİYE'DE İÇ SAVAŞ ÇIKAR"

Söz konusu açıklama ve paylaşımları sonrası akıllara ise Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu ile ilgili 'kaos' sözleri gündeme geldi. Ümit Özdağ geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamada, "Kılıçdaroğlu kazanırsa HDP desteği ile kazanır. 2024'te yerel seçimler olur. HDP, Güneydoğu Anadolu'da büyük bir atılım yapar. Belediye Başkanlıklarının büyük bir bölümünü ele geçirir. Örgütle HDP belediyeleri arasındaki etkileşim yoğunlaşır. HDP desteği ile geldiği ve devam ettiği için Kılıçdaroğlu bunlara dokunmaz. O zaman bu belediyeler birleşir ve çıkan karışıklığa karşı uluslararası destek ve PKK desteği isterler. Ve Türkiye iç savaşı başlar." sözleriyle görüşünü dile getirmişti. 

MSB'den son dakika açıklaması: Türkiye ile Yunanistan arasında kritik görüşme MSB'den son dakika açıklaması: Türkiye ile Yunanistan arasında kritik görüşme Haberi Görüntüle

"6'LI MASA KAZANIRSA FETÖ DE DÖNER"

Ümit Özdağ'ın açıklaması bununlada kalmadı zira Özdağ, konuk olduğu bir başka programda ise FETÖ için şu sözleri sarf etmişti;  Şimdi AK Parti gider 6'lı masa dönerse FETÖ de geri döner. Benim İYİ Parti'den ayrılmamın nedeni FETÖ'ye karşı gösterilen ılımlı tutum. DEVA'nın, Ahmet Davutoğlu'nun tutumu aynı.

13 Nisan bugün İstanbul'da otobüsler bedava mı? İstanbul'da 13-14 Nisan Cumartesi-Pazar otobüs, metrobüs, metro ücretsiz mi? 13 Nisan bugün İstanbul'da otobüsler bedava mı? İstanbul'da 13-14 Nisan... Haberi Görüntüle

SÖYLEMLERİYLE ÇELİŞTİ: AKŞENER'İN OLDUĞU MASAYA YENİDEN OTURDU 

Özdağ'ın Akşener geçmişte yaşadığı bir gerilim söz konusuydu. İYİ Parti'den ihraç edilen Özdağ, ihraç sürecinde İYİ Parti kadrolarının FETÖ'cülerle dolduğunu ifade etmiş, partinin Atatürk çizgisinden kaydığını belirtmişti. Özdağ'ın şu an Akşener'in olduğu masaya dahil olması ise söylemleriyle çelişen nitelikte.

Bayram sonrası TBMM'de gündem yoğun: 9. Yargı Paketi gündemde olacak Bayram sonrası TBMM'de gündem yoğun: 9. Yargı Paketi gündemde olacak Haberi Görüntüle

"DAĞDAN ŞEHRE İNMİŞLER"

Kılıçdaroğlu'na destek için stant kurup seçim çalışması yapan HDP'lilere, "Ooo bak, dağdan şehre inenler var. Şırnak'ta görüşeceğiz arkadaşlarla" diyip dağdan şehre inmişler benzetmesi yapan Ümit Özdağ, aynı ittifakın son halkası oldu.

Kirli ittifak bir kez daha gün yüzüne çıktı! CHP'li başkan Abdullah Öcalan'ın  fotoğrafının altında toplantıya katıldı! Kirli ittifak bir kez daha gün yüzüne çıktı! CHP'li başkan... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU, ÖZDAĞ'A NE VAAT ETTİ?

Cumhurbaşkanı olabilmek için farklı kişilerin desteğini almak amacıyla vaatlerde bulunan Kılıçdaoğlu'nun Ümit Özdağ'a ne vaat ettiği merak konusu olmuştu. Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'ndan İçişleri Bakanlığını istediği attığı tweetle ortaya çıktı.
Özdağ attığı tweette şu ifadelere yer verdi:

Öncelikle elinize sağlık gençler. Size Zafer Partisi'ndeki şablonları da verelim. Ve söz ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım. Ancak sadece Suriyeliler değil Türkiye'yi dünyanın lunaparkı zanneden, kadınlarımıza cariye muamelesi yapan, sokaklarımızı uyuşturucu cennetine çeviren, selefi cihatçı örgütlenme yapan ve yılda 11 milyar dolarımızı yiyen herkes gidecek. Bugün saat 11.00'i bekleyin.

MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan bayram mesajı: Hakkın, haklının ve mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan bayram mesajı: Hakkın, haklının ve mazlumun... Haberi Görüntüle

HDP'YE AYRI ZAFER PARTİSİ'NE AYRI VAAT

Ümit Özdağ'ın Kılıçdaoğlu'na sunduğu 7 madde olarak yer alan protokol metni de dikkat çekti. Bu metinde en dikkat çeken maddeler ise terörle ilişkili belediyelere atanan kayyum uygulaması ve sığınmacılar konusu oldu. Bu noktada Kılıçdaoğlu'nun koltuk sevdası için HDP'e ayrı Özdağ'a ayrı vaatler verdiği de gözler önüne serildi. Seçimlerden aylar önce toplanan Altılı Masa'nın  liderleri 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni' duyurmuştu.
Açıklanan metinde "Seçimle gelenin seçimle gitmesini güvence altına alacak, yerel yönetimlerde seçme ve seçilme hakkını yok sayan kayyum uygulamalarına son vereceğiz." maddesi yer almıştı.

Uzman isimden yüreklere su serpen açıklama: Ankara, İstanbul, İzmir’de uzun süre deprem yok Uzman isimden yüreklere su serpen açıklama: Ankara, İstanbul, İzmir’de uzun... Haberi Görüntüle

7 MADDELİK PROTOKOL METNİ 

Kılıçdaroğlu ve Özdağ arasında imzalanan protokolün 4. maddesinde ise kayyum uygulamaların devam edeceği ve kayyumların yargı kararıyla atanacağı belirtildi.
Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ arasında imzalanan 7 maddelik protokol metninde yer alan maddeler şu şekilde:
1. Anayasamızın ilk 4 maddesi ve 66. madde de yer alan Türk Vatandaşlığı konusundaki tanımı ve içeriği korunacaktır.
2. 1924 yılında kurulan milli-üniter-laik devletten asla taviz verilmeyecektir. Bu değerlere bağlı kalınacaktır.
3. Başta Suriyeliler olmak üzere tüm sığınmacılar ve kaçaklar en geç 1 yıl içerisinde ülkelerine geri gönderilecektir.
4. Devletin varlığı ve bütünlüğünü hedef alan başta FETÖ, PKK, IŞİD olmak üzere bütün terör örgütleri ile etkin ve kararlı mücadele edilecektir. Terörle mücadele çerçevesinde, terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalli idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir. Terörle müzakere değil, mücadele edilecektir. Türkiye'nin milli ve üniter devlet yapısını hedef alan hiçbir siyasi ve hukuki düzenlemeye izin verilmeyecektir.
5. Devletin bütün birimlerinde yapılacak görevlendirmelerde sadakat değil, liyakatin esas alınması sağlanacaktır.
6. Bütün yolsuzluklar ile hukuk çerçevesinde çok etkin bir şekilde mücadele edilecektir.
7. Devletin vatandaşına karşı şeffaf olunması ve açık davranması konularında tam mutabakata varılmıştır.

Akaryakıta bayram güncellemesi geldi! 11 Nisan Perşembe 2024 akaryakıt fiyatlarında son durum! Benzin, motorin ve LPG fiyatları Akaryakıta bayram güncellemesi geldi! 11 Nisan Perşembe 2024 akaryakıt fiyatlarında... Haberi Görüntüle

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading