Yandex Metrica

Ukrayna-Rusya esir takasında MİT detayı: İbrahim Kalın esir takası sürecini anlattı

Ukrayna-Rusya esir takasında MİT detayı: İbrahim Kalın esir takası sürecini anlattı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye’nin esir takası sürecinde Ukrayna- Rusya arasındaki sorunu nasıl çözdüğünü anlattı. “Esir takasında beş kişi için süreç tıkanacaktı ama bizim formülümüzle çözüldü” diyerek Kalın, esir takasına ilişkin detayları paylaştı.

Gündem

30.03.2024, 15:26

Ukrayna ile Rusya arasında Türkiye öncülüğünde gerçekleşen esir takasına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takas için iki ülkenin liderleri ile sürekli görüştüğünü belirtti. Kalın, "Beş kişi için süreç tıkanacaktı ama bizim formülümüzle çözüldü. MİT, takas sürecinde çok önemli bir rol oynadı." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yürüttüğü diplomasi trafiği sonucu 215 esirin takası geçtiğimiz günlerde gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, NTV yayınında konuya ilişkin detayları aktardı.

"Türkiye'nin savaşta her iki tarafla sürdürdüğü müzakereler sonucunda tahıl koridoru anlaşması, esir takası gibi önemli kazanımlar elde edildi." diyen Kalın, görüşmelerin üç ay önce başladığını ifade etti.

Anadolu Üniversitesi (AÖF) final sınavı hangi tarihte? AÖF final ne zaman 2024? Anadolu Üniversitesi (AÖF) final sınavı hangi tarihte? AÖF final ne... Haberi Görüntüle

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

"MİT ÇOK ÖNEMLİ BİR ROL OYNADI"

Kalın, "Cumhurbaşkanımız esir takası için liderlerle sürekli konuştu. 5 ismin Türkiye'ye getirilmesi teklifini biz yaptık. 5 kişi için süreç tıkanacaktı ama bizim formülümüzle çözüldü. MİT, takas sürecinde çok önemli bir rol oynadı." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmut Abbas'la görüştü: İsrail zulmün bedelini ödeyecek Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmut Abbas'la görüştü: İsrail zulmün bedelini ödeyecek Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN KISMİ SEFERBERLİK KARARI

Daha önce Kırım konusunda tavrımız neyse Rusya'nın yapmak istediği referandum kararını tanımıyoruz. Rusya, pazarlık yapmak, taşları yeniden dizmek istiyor. Ukrayna'nın egemenliğini, toprak bütünlüğünü tanıyoruz. Bu savaşta Ukrayna'nın yanındayız. Savaşın sona ermesi için çaba gösteren tek ülke Türkiye. Savaş ilk başladığında da bizim öngörümüz savaşın uzun süreceği yönündeydi. Şu andaki görüntü savaşın uzayacağı yönünde.

Ankara'da Afrika zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan görüşmesi Ankara'da Afrika zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan... Haberi Görüntüle

ESİR TAKASINDA TÜRKİYE'NİN ROLÜ

Türkiye'nin savaşta her iki tarafla sürdürdüğü müzakereler sonucunda tahıl koridoru anlaşması, esir takası gibi önemli kazanımlar elde edildi.

Esir takasında görüşmeler 3 ay önce başladı. Cumhurbaşkanımız esir takası için liderlerle sürekli konuştu. 5 ismin Türkiye'ye getirilmesi teklifini biz yaptık. 5 kişi için süreç tıkanacaktı ama bizim formülümüzle çözüldü. MİT, takas sürecinde çok önemli bir rol oynadı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading