Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar: Türkiye tarafsız kalmamalı

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar: Türkiye tarafsız kalmamalı

Son dakika haberi...Dışişleri Bakanlığı'ndan ayrıldıktan sonra bir açıklama Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, 'Türkiye tarafsız kalmamalı.' ifadesinde bulundu.

Gündem

23.01.2024, 22:05

Dışişleri Bakanlığı'ndan ayrıldıktan sonra bir açıklama Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar,  'Türkiye tarafsız kalmamalı.' ifadesinde bulundu.

Bodnar, konuya ilişkin şunları söyledi:

Ukrayna tarafının yardım talebini ve boğazların kapatılması talebini, Dışişleri Bakanlığı'na Türk tarafına ilettim. Türk tarafı, kararını vererek iletecektir. Montrö antlaşmasının 9.'uncu maddesi devreye koyulmalıdır.

Rusya şimdiden zor olan sonuçlar ile karşılaştı, borsa çöktü. Ne hızlı davranış ne de Ukrayna'nın hızlı işgali mümkün değil. Seferberliğin yanı sıra da bölgesel birlik kuvvetlerimiz de ilgili askerleri topluyor, sivil halkımız kan bağışında bulunarak yapacaklarını yapıyorlar. Türkiye tarafsız kalmamalı.

Montrö antlaşması, boğazların kapatılmasında ilgili hukuki temelleri oluşturuyor. Türkiye'nin ilgili makamlarına taleplerimiz gönderildi. Yardım kapsamı mali insanı ve askeri yardımı kapsıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading