Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ukrayna'dan sürüklenen mayınlar İstanbul Boğazı'na geliyor! Ruslar ilk kez açıkladı: Kapatılsın

Ukrayna'dan sürüklenen mayınlar İstanbul Boğazı'na geliyor! Ruslar ilk kez açıkladı: Kapatılsın

Rus istihbaratının, Ukrayna'nın 420 mayınının İstanbul Boğazına doğru sürüklendiği iddiasına Ukrayna'dan resmi açıklama geldi. Açıklamada, Rusya'nın yanıltmaya yönelik enformasyon korsanlığı yaptığı belirtildi.

Gündem

23.01.2024, 19:01

Rus istihbarat servisinin, geçtiğimiz pazar günü, Ukrayna tarafından denize döşenen mayınların 420 tanesinin Karadeniz'in batı bölgeleri ve İstanbul Boğazı'na doğru sürüklendiğini iddia etmesi, gündeme bomba gibi düşmüştü. Rusların bu iddiasına Ukrayna kanadından resmi yanıt geldi.

Bakan Yerlikaya duyurmuştu! 'Mahzen-9' operasyonlarında yeni gelişme Haberi Görüntüle

RUSLARIN AMACI BÖLGEYİ GEMİ TRAFİĞİNE KAPATMAK

Ukrayna Denizcilik İdaresi Başkanı Viktor Vyshnov, Reuters'a "Bu Rus tarafının yaptığı bir dezenformasyon. Sözde mayın tehlikesinden bahsederek Karadeniz'in ilgili bölgelerini gemi trafiğine kapamak istiyorlar" diyerek söz konusu iddiayı tamamen yalanladı.

Ukrayna donanmasından gerçekleştirilen açıklamada ise, Ukrayna'nın Karadeniz sularında güvenlik bildirimleri yapma hakkının sadece Ukrayna donanmasına ait olduğu ve Rusya'nın 'enformasyon korsanlığı' yaptığı vurgulandı.

Öte yandan, bütün bu gelişmeler ışığında,  Türkiye'nin Samsun'daki NAVTEX istasyonundan da bu konuda gemicilere uyarı mesajı geçtiği iddia edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading