Yandex Metrica

Ukrayna'daki yetim çocukların bir kısmına Türkiye kucak açtı

Ukrayna'daki yetim çocukların bir kısmına Türkiye kucak açtı

31 gündür süren Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle tahliye edilen, çocuk evlerinde (yetimhane) kalan 185 çocuk ile bakım personeli Türkiye'ye getirilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Türkiye, büyük devlet vizyonu ve vicdanı merkeze alan bakış açısıyla bir yandan barış için diplomatik girişimlerini sürdürürken diğer yandan mazlumları ve mağdurları himaye etmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 22:06

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali en çok yetim çocukları vurdu. Yurtsuz kalan çocukların bir kısmı ile onlara bakan personel ülkemize getiriliyor.

DHA'nın haberine göre, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği'nden alınan bilgilere göre; Ukrayna'daki savaştan etkilenen yetimhanede kalan çocukların Polonya'ya tahliyesi sağlandı.

Zuhal Topçu kimdir? MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu nereli, kaç yaşında? Zuhal Topçu kimdir? MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu nereli,... Haberi Görüntüle

UKRAYNA TÜRKİYE İLE TEMASA GEÇTİ

Ukrayna devleti, özellikle yetimhanelerde bulunan çocukların tahliyesi hakkında diğer devletler ile yaptığı görüşmeler kapsamında Türkiye ile de temasa geçti.

Bu kapsamda, İçişleri, Dışişleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlıkları ve Göç İdaresi ile görüşmeler yapıldı. Görüşmeler sonucunda Türkiye'nin yetim çocukları ve bakımlarından sorumlu kişileri kabul edeceği teyit edildi.

Bunun üzerine yetimhanelerde bulunan çocuk ve bakımlarından sorumlu toplam 185 kişi, güvenlik nedeniyle önce Polonya'ya taliye edildi. 185 kişilik grup, bu akşam Polonya'dan direkt uçuşla Antalya'ya getirilecek.

6 tabancalı Mossad ajanı, İstanbul'da kimin evinde kaldı: Gözler Çabad örgütü elebaşında 6 tabancalı Mossad ajanı, İstanbul'da kimin evinde kaldı: Gözler Çabad... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'NİN BÜYÜK DEVLET VİZYONU"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ukrayna'da savaş nedeniyle tahliye edilen, çocuk evlerinde (yetimhane) kalan çocuk ile bakım personelinin Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili Twitter hesabından paylaşım yaptı.

Yanık, "Ukrayna'daki savaşı tüm Türkiye kaygıyla izliyor. Her çatışmada olduğu gibi yine kadınlar ve çocuklar orantısız risk altında. Ukrayna’daki durumdan etkilenen, risk altındaki 143 çocuğu ve beraberindeki 42 bakım personelini geçici olarak ülkemizde misafir edeceğiz. Türkiye, büyük devlet vizyonu ve vicdanı merkeze alan bakış açısıyla bir yandan barış için diplomatik girişimlerini sürdürürken diğer yandan mazlumları ve mağdurları himaye etmeye devam ediyor. Bu olay da gösteriyor ki dünya, güvenin ve huzurun adresi olarak Türkiye’ye yönünü çevirmiş durumda" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading