Yandex Metrica

Sitede Ara

Ukrayna'da 3'lü zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir Çernobil istemiyoruz

Ukrayna'da 3'lü zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir Çernobil istemiyoruz

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı ve Vladimir Zelenski ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres Lviv'deki üçlü zirve sonrasında basın toplantısı düzenliyor.

Gündem

23.01.2024, 19:41

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı ve Vladimir Zelenski ve  Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres Lviv'deki üçlü zirve sonrasında basın toplantısı düzenliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Livi'de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile görüştü. İkili görüşmenin ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterris’in katılımıyla üçlü görüşme gerçekleştirdi.
Yaklaşık 40 dakika süren zirvede tahıl anlaşması, Ukrayna-Rusya savaşının diplomatik yollarla sona erdirilebilmesine yönelik atılabilecek adımlar ve Rusya’nın kontrolündeki Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki durum ele alındı.

Ruhi Çenet'in YouTube kanalı tekrardan mı çalındı 17 Nisan? Ruhi Çenet youtube kanalı yine mi çalındı? Ruhi Çenet'in YouTube kanalı tekrardan mı çalındı 17 Nisan? Ruhi... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Erdoğan, Türkiye-Ukrayna-BM Zirvesi sonrasında açıklamalarda bulunuyor: İş birliğimizi ve dayanışmamızı ilerletmeyi ele aldık. 6 aydır devam eden görüşmelerin ana konusunu teşkil etti. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne desteğimizi bu vesileyle bir kez daha vurguladık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Haberi Görüntüle

YENİ BİR ÇERNOBİL YAŞAMAK İSTEMİYORUZ

Yaşanan can kayıplarından duyduğumuz derin üzüntüyü bir kez daha ifade ettik. Dün gece Harkiv’de bir yurda yönelik gerçekleştirilen 9 sivilin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı füze saldırısı için de ülkemiz ve milletimiz adına taziyelerimi ilettim. Yeni bir Çernobil yaşamak istemiyoruz. Türkiye olarak bir taraftan çatışmaların diplomatik çözümle sona ermesi için çaba harcarken diğer taraftan da Ukraynalı dostlarımızın yanında olduk ve olmaya da devam ediyoruz. 
Savaşın başından bu yana Ukrayna halkının acil insani ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 98 tırlık insani yardım malzemesi sevk ettik. 325 bine yakın Ukraynalıya geçici olarak ülkemizde ev sahipliği yaptık. Ukrayna’daki şartlar normale dönünceye kadar misafir etmek üzere 1099 yetim ve 408 refakatçisinden oluşan toplam 1507 kişiyi ülkemizde kabul ettik.

Asgari ücrete Temmuz'da zam yok mu? Asgari ücret ara zam yapılmayacak mı? Asgari ücrete Temmuz'da zam yok mu? Asgari ücret ara zam... Haberi Görüntüle

"UKRAYNA'NIN YENİDEN İMARI..."

Görüşmemizde savaşın Ukrayna’da sebep olduğu fiziki yıkımın boyutlarını da ele aldık. Bugüne kadar olduğu gibi Ukrayna’nın yeniden imarı için gereken desteği vereceğimizi Sayın Zelenskiy ile paylaştık. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sayın Guterres’in de katılımıyla gerçekleştirdiğimiz 3’lü görüşmenin odak noktasını savaşın ne şekilde nihayete erdirilebileceği oluşturdu. 

Gönül Dağı yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu 13 Nisan Cumartesi? Gönül Dağı yeni bölüm ne zaman? Gönül Dağı yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu... Haberi Görüntüle

625 BİN TON TAHIL DÜNYA PAZARINDA

Malumunuz bundan daha 1 ay önce BM, Ukrayna, Rusya ve Türkiye olarak tarihi nitelikte bir ortak çalışma örneğini sergiledik. Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden güvenli bir şekilde dünya piyasalarına ihracını mümkün kılan İstanbul Mutabakatı’nın olumlu yansımalarını sadece Ukrayna değil tüm dünya hissetmeye başladı. Mutabakatın uygulamaya konduğu 1 Ağustos’tan bu yana toplam 25 gemi yaklaşık 625 bin ton Ukrayna tahılını dünya pazarlarına ulaştırdık, ulaştırıyoruz.

DMM'den 'İsrail'in jet yakıtları Türkiye'den gidiyor' iddiasına yalanlama: 'Manipülasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz' DMM'den 'İsrail'in jet yakıtları Türkiye'den gidiyor' iddiasına yalanlama: 'Manipülasyon kampanyalarına... Haberi Görüntüle

ZELENSKI: TAHIL HIRSIZLIĞINI GÖRÜŞTÜK

Zelenski, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretini güçlü bir destek mesajı olarak nitelendirerek, “Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Ukrayna ziyareti, böylesine güçlü bir ülkeden gelen güçlü bir destek mesajıdır. Lviv'deki görüşmede Recep Tayyip Erdoğan ile tahıl girişimini iyileştirme ihtimalini, Zaporijya Nükleer Santrali çevresindeki durumu ve işgalcilerin nükleer şantajını, Rusya'nın geçici olarak işgal edilen Ukrayna topraklarındaki geniş çaplı tahıl hırsızlığını görüştük. Savunma işbirliği konularına da değinildi” dedi.

Zelenski ayrıca, Ukrayna ve Türkiye arasındaki işbirliğinin daha da genişlemesinin her iki tarafı da güçlendireceğinden emin olduğunu ifade etti.

Detaylar geliyor...

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading