Yandex Metrica

"Üçüncü ittifak olabilir" diyen Temel Karamollaoğlu'nu kim korkuttu: Yanlış anlaşılmış

"Üçüncü ittifak olabilir" diyen Temel Karamollaoğlu'nu kim korkuttu: Yanlış anlaşılmış

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu geçtiğimiz gün, yeni seçim kanunu ile birlikte şartların değiştiğini vurgulayarak, 'Üçüncü bir ittifak olabilir' açıklamasını yapmıştı. Bugün sözlerini yuvarlayarak, "yanlış anlaşıldığını" belirtti. Saatler sonra çark edişi sonrası gözünün korkutulduğu düşünülen Karamollaoğlu'nun açıklamalarındaki 180 derece dönüşü merak uyandırdı.

Gündem

23.01.2024, 19:08

Muhalefet içerisinde cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik kazan kaynıyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Üçüncü bir ittifak olabilir" sözlerinin yanlış anlaşıldığını iddia ederek Cumhur İttifakı'nı suçladı.

Adalet Bakanı Tunç'tan mülakat sorusu iddialarına sert tepki: Büyük bir yalan... Adalet Bakanı Tunç'tan mülakat sorusu iddialarına sert tepki: Büyük bir... Haberi Görüntüle

İLK AÇIKLAMA: ÜÇÜNCÜ İTTİFAK OLABİLİR

Katıldığı bir internet haber kanalında,  "Eski sistemde, ittifak eden partiler önce tek oymuş gibi ittifaklar arasında bölünüyor sonra milletvekilleri çıkıyor ve milletvekilleri kendi aralarında pay ediliyordu. Şimdi o avantaj kalktı. Yeni yollar aramak icabet eder. Bunu ilk defa söylüyorum. Seçim kanunuyla şartlar değişti. Üçüncü ittifak olabilir" açıklamasıyla gündemi sarsan Karamollaoğlu geri adım attı.

Yargıtay'dan emsal karar! 16 milyon emekliyi yakından ilgilendiriyor Yargıtay'dan emsal karar! 16 milyon emekliyi yakından ilgilendiriyor Haberi Görüntüle

"EKSİK KALMIŞ VEYA YANLIŞ ANLAŞILMIŞ"

Karamollaoğlu Tiwtter hesabından yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Üçüncü ittifak konusunda, dünkü yayında biz, “ittifak içinde ittifaklar” olabilir kanaatini gündeme getirmiştik; öyle görülüyor ki, eksik kalmış veya yanlış anlaşılmış.

Biz, dünkü konuşmamızda altılı masayla ilgili farklı bir fikir gündeme getirmedik.Nasıl ki Demokrat Parti ile İYİ Parti, ‘ittifak içinde bir ittifak’ içindelerse; aynısı farklı biçimlerde olabilir, benim söylemek istediğim budur. Ayrıca ben, seçimle ilgili bu tip konuların seçim sath-ı mailine girilmeden görüşülmesinin doğru olmadığı kanaatindeyim. Çok değil, birkaç ay sonra bu konuları daha rahat konuşabiliriz.

AK Parti'den İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç için başsağlığı mesajı! AK Parti'den İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç için başsağlığı mesajı! Haberi Görüntüle

TOPU CUMHUR İTTİFAKI'NA ATTI

Çok açık ifade ediyorum: Cumhur İttifakı bu konuların bugünden görüşülmesini istiyor; çünkü bir yerlerden bir şeyleri karıştırıp, ‘acaba fitne çıkarabilir miyiz’ derdindeler. Farkındayız, bu oyuna gelmeyeceğiz!

Tekrar ifade ediyorum; şu anda seçim sath-ı mailine girmedik.

Ama sanki seçim sath-ı mailine girmişiz gibi, partilerden görüş almak istiyorlar; bunun da doğru olduğu kanaatinde değilim."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading