Yandex Metrica

'Üç uçak' yalanı da ortaya çıktı: Utanacaklar mı?

'Üç uçak' yalanı da ortaya çıktı: Utanacaklar mı?

Yeniçağ gazetesinin Ankara Temsilcisi Orhan Uğurluoğlu'nun '3 uçak' yalanını bu kez İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Müsteşarı Gültekin ortaya çıkardı.

Gündem

01.04.2024, 19:14

Yeniçağ gazetesinin Ankara Temsilcisi Orhan Uğurluoğlu’nun dün Twitter’da attığı “3 Bakan, 3 ayrı uçakla Rize’ye gitti” iddiasının yalan olduğu ortaya çıktı.

Uğurluoğlu, Rize’de yaşanan sel felaketini yerinde incelemek üzere Rize’ye giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un ayrı özel uçaklar kullanarak yolculuk yaptığını öne sürmüştü.

Uğurluoğlu’nun Twitter’da ortaya attığı yalanı yine Twitter’da yalanlayan İçişleri Bakanı Müşaviri Muhammet Burak Gültekin, Uğurluoğlu’nun fotoğrafını paylaştığı özel uçağın bakanlarla ilgisi olmadığını söyledi.

Gültekin, fotoğrafta görülen diğer iki uçaktan birinin Jandarma İnsanlı Keşif Uçağı (JİKU), diğerinin ise Bakanları ve AFAD ekibini afet bölgesine taşıyan uçak olduğunu aktardı. Söz konusu uçakların 15 saat uçuş yaptığını ve Bakanları gece yarısı bölgeye ulaştırdığını sözlerine ekledi.

Irak ve Suriye'nin kuzeyine operasyon! Çok sayıda terörist imha edildi Irak ve Suriye'nin kuzeyine operasyon! Çok sayıda terörist imha edildi Haberi Görüntüle

YAŞINIZ BÜYÜK DİYE YALAN DEMİYORUM

Gültekin, attığı tweette ayrıca Uğurluoğlu’na hitaben şu cümlelere yer verdi;

“Yaşınız büyük olduğu için attğınız tweetin içeriğine yalan demeyeceğim ancak yanlışlarınızı ortaya koyacağım. Birilerinin meşhur videosunda dediği gibi: kitleleri yönlendirmek ve etkilemek istiyorsanız, ortaya kocaman bir yalan atın, büyük ve basit olsun. Sonra bu yalanı sürekli tekrar edin. Bazılarının son dönemde yaptıkları sadece bu. Pardon yalan değil, yanlış.”

Paidakia yemeği nedir? Nasıl yapılır?  Paidakia yemeği tarifi Paidakia yemeği nedir? Nasıl yapılır? Paidakia yemeği tarifi Haberi Görüntüle

CHP’NİN YALAN TAKTİĞİ

Gültekin’in sözleri, CHP yandaşı TELE 1 spikeri Sedef Kabaş’ın Nisan ayında katıldığı bir televizyon programında, 128 milyar dolar yalanını itiraf etmesini akıllara getirdi.

Kabaş, söz konusu programda, "Kitleleri etkilemek istiyorsanız, ortaya kocaman bir yalan atın. Ama çok büyük bir yalan olsun. İkinci kriter çok basit bir yalan olsun. Sonrasında da bu basit ve çok büyük yalanı sürekli tekrar et. Ve ardından kitlelerin o yalanı gerçekmiş gibi nasıl kucakladığını otur seyret" sözleriyle, CHP'nin bu iftiralarının kaynağı ve neye hizmet ettiği de gözler önüne serilmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, CHP’nin bu yalan taktiğine Twitter’da paylaştığı bir videoyla dikkat çekmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading