Yandex Metrica
SON DAKİKA
Üç parti Alman bakanın önünde sıraya geçti: Heyetlerde kimler vardı, ne konuşuldu?

Üç parti Alman bakanın önünde sıraya geçti: Heyetlerde kimler vardı, ne konuşuldu?

CHP, HDP ve İYİ Parti heyetleri dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan fırça yemiş Alman Annalena Baerbock'la görüşmek için yarışa girdi. HDP'liler Baerbock'a Türkiye'yi şikayet etmekten geri durmadı.

Gündem

28.03.2024, 17:32

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, dün mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan yediği fırça sonrası bugün Altılı Masa'ya koştu. Önce Anıtkabir'i ziyaret eden Osman Kavala destekçisi Bearbock, ardından Ankara'daki bir otelde CHP, HDP ve İYİ Parti temsilcilerini peşpeşe kabul etti. 

Bearbock ile görüşen CHP heyetinde şu isimler yer aldı: Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz ve İstanbul Milletvekili Yunus Emre.

Annalena Bearbock ve Selin Sayek Böke

CHP heyetinde Ünal Çeviköz, Selin Sayek Böke ve Oğuz Kaan Salıcı yer aldı. 

Alman bakanla görüşme sonrası CHP'den yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"Görüşmede, Türkiye'nin seçime doğru gitmekte olduğu önümüzdeki döneme ilişkin değerlendirmelerimiz Sayın Bakana aktarılmış, bu çerçevede CHP’nin ve 6'lı masanın görüşleri, Sayın Bakan ile paylaşılmıştır. Ayrıca, Avrupa'da ve bölgemizde yaşanan gelişmeler hakkında taraflar arasında dış politika ve güvenlik konularına ilişkin karşılıklı görüş değişiminde bulunulmuştur."

MHP Belediye Başkanı adayları 2024 | MHP kaç ilde aday... Haberi Görüntüle

PATRONU GÖRÜNCE ŞİKAYETE BAŞLADI

Mithat Sancar ve Annalena Baerbock

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, CHP'li heyetin ardından HDP'lileri kabul ederek onlarla 35 dakika görüştü. HDP heyeti şu isimlerden oluştu: HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Feleknas Uca ve Muş Milletvekili Şevin Coşkun. 

Feleknas Uca ve Annalena Baerbock

HDP'ye yakın fondaş medyada yer alan bilgilere göre Mithat Sancar, Alman bakanla görüşmesinde Türkiye'ye ilişkin bir dizi şikayet sıraladı. Selahattin Demirtaş'ın tutuklu olduğundan, cezaevindeki hastaların salıverilmediğinden, Irak kuzeyine yönelik askeri harekâtların devam etmesinden yakınan Sancar, Suriye'ye yönelik operasyonun engellenmesi konusunda da Berlin'in Ankara'ya baskı yapmasını istedi. 

Kürt sorununun çözümsüz kaldığını ileri süren Sancar, bu nedenle iktidarın 'savaş politikalarına devam edeceğini' söyledi. Türkiye'de hükümetin kamuoyu desteğini kaybettiğini ileri süren Sancar, Suriye'de PKK/YPG'ye yönelik askeri harekâta bu nedenle hazırlanıldığını savundu. Tüm bu şikayetler Baerbock'un ne cevap verdiği şimdilik bilinmiyor. 

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkanı adayı Murat Kurum'dan anket açıklaması: 2... Haberi Görüntüle

ALMAN BAKAN, 'DAHA SIK GÖRÜŞELİM' DEMİŞ

Alman Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock daha sonra İYİ Parti'li heyeti kabul etti. İYİ Parti heyetinde şu isimler yer aldı: İYİ Parti Uluslararası Politikalar Başkanı Ahmet Kamil Erozan, Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ve Mersin Milletvekili Hasan Sıdalı. 

İYİ Parti'li heyete Ahmet Kamil Erozan başkanlık etti.

Toplantıya ilişkin partiden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Görüşmede ulusal ve uluslararası gündeme ilişkin bilgi ve değerlendirme teatisinde bulunulmuştur. Her iki taraf görüşmenin gerçekleştirilmiş olmasından duydukları memnuniyeti ifade etmiş ve ileride benzer ikili temasların parlamenterler düzeyinde de sürdürülmesi konusunda mutabık kalmışlardır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading