Yandex Metrica

Üç askerin şehit eden Bahoz Erdal’ın koruması yakalandı

Üç askerin şehit eden Bahoz Erdal’ın koruması yakalandı

Çocukları ve yakınları HDP tarafından kandırılarak PKK’ya teslim edilen ailelerden Celil Bektaş’ın, "Oğlumu dağa kaçırdı" dediği HDP’li eski yönetici Ramazan Kaval hakkında araştırma yapan güvenlik güçleri, terör örgütünün elebaşları Bahoz Erdal ve Rıza Altun’a uzanan ilişki ağını gün yüzüne çıkardı. Diyarbakır'da tekrar yakalanan Kaval’ın bir oğlunun dağda öldürüldüğü, diğer oğlu Velat Kaval’ın, Erdal ve Altun’un yakın adamı ve üç askeri şehit eden hain olduğu tespit edildi.

Gündem

23.01.2024, 18:23

Diyarbakır Emniyetini Velat Kaval’a götüren süreç Celil Bektaş’ın Ramazan Kaval hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla başladı.

Barzani'den Erdoğan'ın Irak ziyaretine Türkçe mesaj: Ağırlamaktan mutluluk duyuyorum! Barzani'den Erdoğan'ın Irak ziyaretine Türkçe mesaj: Ağırlamaktan mutluluk duyuyorum! Haberi Görüntüle

“KAFAMA SIKSAN YERİNİ SÖYLEYEMEM”

Oğlu Yusuf, 7 Mayıs 2019 tarihinde HDP tarafından dağa kaçırıldıktan sonra HDP Diyarbakır il başkanlığına giden Celil Bektaş, burada karşılaştığı bir kadına oğlunu sordu. Kadının kendisine, 'Yukarıda kel top sakallı Ramazan Kaval diye birisi var. O, gençlikten yani kırsala katılımdan sorumlu. O senin çocuğunun yerini biliyor’ dediğini söyleyen Celil Bektaş, "Üst kata çıkarak Ramazan Kaval’a ‘benim çocuğum nerede. Geri getirin’ dedim. Kaval’ın önündeki ajanda da çocuğuma ait çeşitli bilgilerinin yazılı olduğunu gördüm. Masanın yanında da Yusuf’un montunu görünce Ramazan Kaval’dan oğlumu istedim. O da bana ‘Sen benim kafama sıksan da ben senin çocuğunun yerini söyleyemem’ dedi. Bende Ramazan’dan şikayetçi oldum” diyerek Kaval’ın örgüte eleman kazandırdığını öne sürdü.

Yargıtay 17'inci turda da başkanını seçemedi: Oylamaya yeni turla devam edilecek Yargıtay 17'inci turda da başkanını seçemedi: Oylamaya yeni turla devam... Haberi Görüntüle

BİR OĞLU DAĞDA ÖLDÜRÜLMÜŞ

Bektaş’ın şikayetinin ardından dönemin HDP il saymanı olan Kaval, Diyarbakır polisi tarafından 14 Mayıs 2019 tarihinde gözaltına alındı.

Kaval’ın adresinden terörist başı bebek katili Abdullah Öcalan’ın posterleri, yasaklı kitaplar ve güvenlik güçleriyle Şırnak’ta 2016 tarihinde girdiği çatışmada öldürülen oğlu Baran Kaval’ın fotoğrafları ele geçirildi.

Evde ele geçirilen bir ajandada ise gençliğe ve PKK uzantısı derneklere yardım başlıklı bölümler yer alırken, Ramazan Kaval’ın ajandadaki bölümlere ilişkin “Ben HDP saymanıyım” dediği iddia edildi.

Bu esnada Kaval’ın yanında bulunan diğer oğlu Velat Kaval da babasını gözaltına alamaya gelen polislere mukavemet etti.

23 Nisan (Bugün) Adana'da otobüsler bedava mı? Şanlıurfa'da, Gaziantep'te 23 Nisan'datoplu taşıma ücretsiz mi? 23 Nisan (Bugün) Adana'da otobüsler bedava mı? Şanlıurfa'da, Gaziantep'te 23... Haberi Görüntüle

FOTOĞRAF ARŞİVİNDEN ÇIKTI

Yılda 10 gün yaşıyor! Bu içeği koparana 387 bin 142 TL ceza! Yılda 10 gün yaşıyor! Bu içeği koparana 387 bin 142... Haberi Görüntüle

Polis ekipleri evde kendilerine mukavemet eden Velat Kaval’ı araştırınca Kaval ailesinin terör bağlantılarını ortaya çıkardı.

Soruşturma polisleri, Velat Kaval’ın 2011 yılında PKK’ya katıldığını, kod adının Memed Amed olduğunu ve 5 Ağustos 2015 tarihinde Tel Abyad’tan gelerek Şanlıurfa’da güvenlik güçlerine teslim olduğunu saptadı.

20 gün cezaevinde kalan Velat Kaval’ın etkin pişmanlıktan faydalanarak serbest kaldığı ve dağda öldürülen abisi Baran Kaval’ın cenazesine katıldığı ortaya çıktı.

Velat Kaval’ın izini sürmeye devam eden polis ekipleri, farklı bir PKK soruşturmasında ele geçirilen dijital arşivleri incelerken, Velat Kaval’ın PKK’lı sözde üst düzey yönetici Bahoz Erdal ve Rıza Altun’la beraber fotoğraflarının olduğu tespit etti.

Ucuz Tesla fiyatı ne kadar? 1.7 milyon liraya Tesla Model Y siparişi nasıl verilir? Tesla'nın fiyatı neden düştü? Ucuz Tesla fiyatı ne kadar? 1.7 milyon liraya Tesla Model... Haberi Görüntüle

ÜÇ ASKERİN KATİLİ, BAHOZ ERDAL’IN KORUMASI

Soruşturmayı derinleştiren polis Velat Kaval’la beraber aynı dönemde teslim olan ve tutuklanan terörist Y.A.B.’nin tekrar ifadesini aldı. Y.A.B. ifadesinde Velat Kaval’la katıldıkları terör saldırılarını anlattı. Terörist Y.A.B., Velat Kaval’ın 2012’de Şırnak’ta iki sivil askeri keskin nişancı tüfeği ile şahit ettiğini ve Uludere’de de şehit ettiği bir askerin G3 piyade tüfeğini aldıktan sonra ödül olarak önce sözde tim komutanı yapıldığını, daha sonra da Bahoz Erdal’ın koruması yapıldığını söyledi.

Y.A.B., Velat Kaval’ın Uludere’de 2011 ve 2012’de Biliştepe, Beyazkefe, Karaçalı ve Geymişule üs bölgelerine yapılan saldırılara katıldığını da itiraf etti. Tespitler sonrası gözaltına alınan Kaval tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hastaneye randevu almayıp gidenlere para cezası mı var? Randevusuz hastaneye gidenler kaç para ceza ödeyecek? Hastaneye randevu almayıp gidenlere para cezası mı var? Randevusuz hastaneye... Haberi Görüntüle

ARAÇLA DAĞA ÇOCUK TAŞIYOR

Ramazan Kaval’ın emekli olduktan sonra HDP Diyarbakır il başkanlığı içerisinde görev aldığı ve kendi üzerine aldığı bir aracı HDP il başkanlığına bağışladığı ileri sürüldü.

O araç hakkında “teröristler bu araçla taşınıyor” ve “çocuklar dağa bu araçla götürülüyor” gibi iddialar da ortaya atılmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading