Yandex Metrica

Tuzla'da skandal olay! İmamoğlu'nun korumaları belediye başkanını tartakladı

Tuzla'daki biyolojik arıtma tesisi açılışı şehir eşkıyalığına sahne oldu. Ekrem İmamoğlu'nun korumaları, törendeki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öven Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'yı tartakladı.

Gündem

05.04.2024, 06:55

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun korumaları AK Parti'li ilçe belediye başkanına saldırdı. Tuzla İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin 3. Kademe açılışında önceki dönemde projeye katkı sunanlardan ve daha önceki projelerden övgüyle bahseden Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, İmamoğlu'nun korumaları başta olmak üzere İBB ekiplerinin saldırısına uğradı. 

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın beledeyi başkanlığı döneminde İstanbul'a ve özellikle Tuzla'ya yaptığı hizmetlerden bahseden Yazıcı, dinleyiciler tarafından protesto edildi. Yazıcı'nın ardından kürsüye gelen İBB Başkanı İmamoğlu, korumalarına seslenerek Yazıcı'nın tartaklanmaması istedi ve "O arkadaş burayı germeye gelmiş" dedi. 

Baştan sona herkesin gözü önünde meydana gelen skandal olaylar zinciri sosyal medyada İBB ekiplerine yönelik yoğun tepkilere neden oldu. 

İmamoğlu'nun ekibi, Belediye Başkanı Yazıcı'ya makam aracına bindiği sırada da saldırdı. 

MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan bayram mesajı: Hakkın, haklının ve mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan bayram mesajı: Hakkın, haklının ve mazlumun... Haberi Görüntüle

ŞADİ YAZICI UĞRADIĞI SALDIRIYI BÖYLE ANLATTI

Şadi Yazıcı

Ekrem İmamoğlu korumaları ve taraftarlarının saldırısından kurtulmasının ardından olaya ilişkin detaylı bir açıklama yayınlayan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, sosyal medya hesabında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 25 Ekim Salı, Saat 11:30’da açılışı yapılacak Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programına davet edildim. Davete icabet ettim. Programa katıldım.

2017’de ihalesi yapılan, 2018’de yapımına başlanan tesisisin açılışı münasebetiyle bir konuşma yaptım. Konuşmamda, tesis ile ilgili teşekkür edilmesi gerekenlere teşekkür ettim, tebrik edilmesi gerekenleri tebrik ettim. 

Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ni büyük bir çevre vizyonu olarak başlatan dönemin belediye başkanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve 2. Etap Yatırımını tamamlayıp, 3. Etap yatırımını başlatan Sayın Kadir Topbaş’a teşekkür ettim. Bu çevre vizyonunu takip ederek, 3. Etap yatırımını geç de olsa tamamlayan mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi ve başkanını tebrik ettim, kendilerine teşekkür ettim.

Tuzla için imkan bulduğum bütün platformlarda dile getirdiğim üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan ve yönetimine; Tuzla’ya söz verdikleri, görev, yetki ve sorumluluklarında bulunan işleri nezaketle hatırlattım.

3. Etap yatırımı tamamlanan tesisin banisi Cumhurbaşkanımız ve onun izinden giderek yatırıma devam eden Sayın Kadir Topbaş’a yaptığım teşekküre, salonda bulunan, demokrasiden, söz hakkından nasibini almamış bir kısım katılımcılar tepki gösterdiler.

İBB’nin Tuzla’ya söz verdiği yatırımları, belediye yönetimi ve sayın başkana bizzat hatırlatmam ve bunları talep etmem de aynı grup tarafından tepkiyle karşılandı. Konuşma hakkıma saldırıldı. Bu saldırıya rağmen haklı talebimi dile getirdim.

Konuşmamın ardından fiziki şiddete varan bir saldırıya uğradım. Emniyet güçlerimiz eşliğinde açılış alanından ayrıldım. Söz hakkına yönelmiş bu gözü dönmüş saldırıdan dehşete düştüm.

Maalesef, Sayın İBB Başkanı, Cumhurbaşkanımıza yapılan saygısızlıktan dolayı alandan ayrılmamdan sonra yaptığı konuşmada; “provokasyon yaptığım”, “muhatabı olmadığım”, “1,5 sene sonra olmayacağım” vurguları yaparak, konuşmasında saldırıyı devam ettirmiş. 

Sayın başkanı yaptığım konuşmayı bir kez daha dinlemeye davet ediyorum. İlgi duyan herkes bakabilir. Konuşmamda hiçbir hakaret, tahrik edici bir cümle, nezaketsizlik yok. Zaten olamaz. Ağırbaşlı bir hak araması var. Rahatsız oldular diye hakkımızdan vaz mı geçelim?

Tuzla’ya yapılan yatırımlarda hakkı teslim etmemizi, Tuzla’nın haklı taleplerini dile getirmemizi, holiganlarıyla engelleyeceklerini sanıyorlarsa, yanılıyorlar. Hakkı olanın hakkını teslim etmeye, hakkımız olanı istemeye devam edeceğiz."

Malatya'da korkutan deprem! AFAD detayları paylaştı Malatya'da korkutan deprem! AFAD detayları paylaştı Haberi Görüntüle

SİYASİ BARBARLIĞA GEÇİT VERMEYİZ

AK Parti'li belediye başkanı Şadi Yazıcı'nın saldırıya uğraması siyaset gündemini altüst etti. Yazıcı'nın tartaklanmasını 'siyasi barbarlık' olarak nitelendiren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabında şu ifadeleri paylaştı: "Tuzla Belediye Başkanımız Şadi Yazıcı İstanbul’daki belediye hizmetleri hakkında görüşlerini söylediği ve Cumhurbaşkanımızın belediye başkanıyken yaptığı hizmetlerden bahsettiği için saldırıya uğradı. Bu saldırıyı lanetliyoruz. Siyasi barbarlığa geçit vermeyiz!"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading