Yandex Metrica

Turuncu alarm nedir? İstanbul’da ilan edilen turuncu alarm ne demek?

Turuncu alarm nedir? İstanbul’da ilan edilen turuncu alarm ne demek?

Uzun yıllar sonra Mart ayında İstanbul’da etkili olan kar yağışı, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Bu akşam saatlerinde daha çok hissedilen kar yağışı nedeniyle Meteoroloji, İstanbul için turuncu alarm verdi. Peki, Turuncu alarm nedir? İstanbul’da ilan edilen turuncu alarm ne demek?

Gündem

23.01.2024, 19:00

Geçen hafta İstanbul ve çevresinde etkili olan kar yağışı geri döndü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, vatandaşların dikkatli olmasını ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini söyledi. 3. seviye tehlikeyi temsil eden Turuncu alarmın detayları araştırılıyor. Bu bağlamda, “Turuncu alarm nedir? İstanbul’da ilan edilen turuncu alarm ne demek?” sorularına cevap aranıyor.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat 18.00'den sonra beklenen yoğun kar yağışıyla ilgili uyarıda bulundu. İstanbul için turuncu alarmın verildiğini belirten Vali Yerlikaya, 'Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım, dışarıdaysak evlerimize dönelim' ifadelerini kullandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre İstanbul için turuncu alarm verildi.

Koray Aydın kimdir, memleketi neresi? Koray Aydın İYİ Parti başkanı mı olacak? Koray Aydın kimdir, memleketi neresi? Koray Aydın İYİ Parti başkanı... Haberi Görüntüle

TURUNCU ALARM NEDİR, NE ANLAMA GELİYOR?

Meteoroloji, turuncu uyarı için “Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir” açıklaması yapmıştı.

Kırşehir bayram namazı 2024! Kırşehir'de bayram namazı saat kaçta kılınacak? Kırşehir bayram namazı 2024! Kırşehir'de bayram namazı saat kaçta kılınacak? Haberi Görüntüle

YEŞİL, SARI VE KIRMIZI ALARM NE ANLAMA GELİYOR?

YEŞİL UYARI: yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemektedir.

SARI UYARI: Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

KIRMIZI UYARI: Hava durumu çok tehlikelidir: Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edilmektedir. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminler sıklıkla takip edilmelidir.

Benzer meteorolojik hadiselerin etkileri bölgelere göre farklılık göstermektedir. Örneğin; Erzurum'da 10 cm. kar yağışı günlük hayatta önemli bir aksaklığa sebep olmazken İstanbul'da ciddi sorunlara yol açabilir.

Meteorolojik hadiselerin şiddetini, zamanını ve süresini her zaman kesin olarak söylemek mümkün olmamakla birlikte; yayınlanan uyarı atmosferik şartların tehlikeli şekilde gelişebileceğini ifade eder.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading