Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye'nin tahıl koridoru zaferi! 'Erdoğan ABD'den bu süreçten ders çıkarmasını talep ediyor'

Türkiye'nin tahıl koridoru zaferi! 'Erdoğan ABD'den bu süreçten ders çıkarmasını talep ediyor'

Dünyayı diken üstünde bırakan tahıl krizi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomatik başarısıyla bir kez daha çözüme kavuştu. Konuya ilişkin Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ TRHaber'e önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünya liderleriyle birebir kurduğu diyalogların çok önemli olduğunu ifade eden Başbuğ, Rusya'nın Karadeniz Filosu'na yapılan saldırının İngiltere tarafından gerçekleştirildiği iddiasında doğruluk payı olduğunu arka planında ise ABD-İngiltere destekli bir karanlık yapının çıkmasının şaşırtıcı olmayacağını aktardı.

Gündem

23.01.2024, 20:01

Tahıl koridorunda yaşanan kriz tüm dünya tarafından yakından takip edilirken Türkiye başarılı diplomatik girişimleri ile soruna çözüm getirmiş dünyayı olası bir gıda krizinden kurtarmıştı. Rusya, Karadeniz Filosu'na ve Rus gemilerine yönelik saldırıların artması nedeniyle geçtiğimiz günlerde tahıl anlaşmasından çekildiğini açıklamıştı. Türkiye kısa bir süre sonra diplomatik girişimlerle Rusya'yı tahıl koridorunun devam etmesi konusunda ikna etti. Türkiye'nin bu diplomatik başarısı tüm dünyada geniş yankı uyandırırken, Erdoğan'ın Putin'i nasıl ikna ettiği ise herkes tarafından merak konusu oldu. Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ'a sorduk. 

Kandil'i başlarına yıkıyoruz: 4 PKK'lı terörist havaya uçuruldu Haberi Görüntüle

'SALDIRILARIN ARKA PLANINDA İNGİLTERE-ABD DESTEKLİ KARANLIK YAPININ ORTAYA ÇIKMASI SÜRPRİZ OLMAYACAK'

Başbuğ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başta Rusya Lideri Vladimir Putin olmak üzere dünya liderleriyle kurmuş olduğu birebir diyaloğun gerek ikili ilişkilerde gerek meydana gelen krizlerde oldukça faydasının görüldüğünü söylerken yine Erdoğan'ın Dünya devletlerinin takdirini kazanmış bir lider olduğunu aktardı.

İstanbul'da yine aynı manzara! Metrobüs arızalandı, metrelerce kuyruk oluştu! Haberi Görüntüle

ERDOĞAN PUTİN'İ NASIL İKNA ETTİ?

Erdoğan'ın Putin'i ikna etmesindeki temel kriterlerin güvenilirlik, otorite ve liderlik olduğunu aktaran Başbuğ, yine Erdoğan'ın önceden rüşdünü ispat etmiş, arka planda farklı ajandası olmayan, dürüst, samimi ve söylediğini yapan bir lider olduğu için Putin'in kendisine itimad ettiğini ve İngiltere-ABD merkezli oyunu izah etmesi, bu oyuna gelmemek için sürecin devam etmesinin en ideal yol olduğu konusunda bir takım görüşleri bildirmesi ve bu açmaz karşısında çıkış yolu taahhüdünü yineleyeceğinin altını çizmesinin Putin'in ikna olması konusunda kritik bir söylem olduğunu ifade etti

Erdoğan ve Putin arasında ciddi bir samimiyet olduğunu ifade eden Başbuğ, Türkiye'nin tahıl koridoru konusunda taahüt ettiği her şeyi yerine getirdiğini belirterek, Rusya'nın saldırıyı İngiltere'nin yaptığı yönündeki görüşlerinin boş olmadığını dolayısıyla bu olayın arka planında İngiltere-ABD destekli karanlık yapının ortaya çıkmasının sürpriz olmayacağını vurguladı. 

Beyoğlu'nda iftar çadırı kurulacak mı? 2024 Beyoğlu iftar çadırı nerede,... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE SAYESİNDE DÜNYA NEFES ALDI'

Putin'in 'Ukrayna'dan sonra bizim de tahılımızı satalım' ve Rusya'ya uygulanan bazı ambargoların kaldırılması isteğinin Erdoğan tarafından taahhüt altına alındığını söyleyen Başbuğ, Türkiye sayesinde dünyanın nefes aldığını ifade ederek ilerleyen süreçte Erdoğan'ın ağırlığını koyarak Rusya'dan bazı kritik malzemelerin dünya pazarına açılması için öncülük edeceğini vurguladı.

2024 YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 YDS-1 SONUÇ TARİHİ! Haberi Görüntüle

'İKİ HRİSTİYAN DEVLET ARABULUCU OLARAK HRİSTİYAN BİR DEVLETİ DEĞİL ISRARLA TÜRKİYE'Yİ İSTEDİ'

'İkili bir ajandası olmayan, samimi ve insanlık adına çalışan tek ülke Türkiye' diyen Başbuğ, iki hristiyan ortodoks devletin arabulucu olarak bir hristiyan devleti değil ısrarla Türkiye'yi istediğine vurgu yaparak, dünya devletlerinin görmesi gereken hususun, süreç içerisinde birçok haksızlığa uğrayan Türkiye'nin soğukkanlılığını kaybetmeyerek insanlara nefes aldıracak bir süreci yürütmenin arayışı içinde olduğunu ifade etti. 

İstanbul'a kar geliyor! Meteoroloji saat verdi! Kara kış metropolün kapısına... Haberi Görüntüle

'ABD VE BATILI DEVLETLERİN SÖYLEMLERİ VE EYLEMLERİ ARASINDA ZITLIK VAR'

Ülkelerin söylemleriyle eylemlerinin birbirini tutması gerektiğini aktaran Başbuğ, Türkiye'nin bunu defaatle uyguladığına dikkat çekerek başta ABD olmak üzere diğer devletlerin söylemleri ve eylemleri arasında tamamen zıtlık olduğunun altını çizdi. 

ABD'nin kağıt üstündeki terörle mücadelesini ve Fransa'nın Lafarge vahşetini örnek gösteren Başbuğ bu ülkelere şüpheyle yaklaşıldığını söylerken konu Türkiye olduğunda sözüne inanılan, güvenilen bir portre çizildiğini söyledi. 

Fransızların top mermisi depremde kayboldu: Direniş günlerinin simgesiydi Haberi Görüntüle

'ERDOĞAN RUSYA'YI DESTEKLEYEN VAATLERDE BULUNACAKTIR'

Erdoğan'ın devlet adına ne tavsiye ettiyse yerine getirdiğine dikkat çeken Başbuğ şunları aktardı:

Önümüzdeki süreçte Rusya'yı destekleyen (ambargo yönünde) vaatlerde bulunacağı kanaatindeyim. Özellikle Avrupa'nın enerji krizindeki açığıyla ilgili Rusya'nın da Türkiye'yi adres vermesi çok anlamlı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'bizim yolumuzdan gelirseniz krizleri bir bir aşarız, kanlı ve kirli savaş sona erer. Ama başkasının (ABD'nin) ipiyle kuyuya inerseniz sırtınız yerden kalkmaz' demek istiyor. ABD'nin bundan ders çıkarmasını talep ediyor esasen  Cumhurbaşkanı Erdoğan.

BEYZA ÇAKIR/ TRHABER 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading