Türkiye'nin Gazze diplomasisi: Hakan Fidan'dan peş peşe kritik görüşmeler

Türkiye zulmün ilk günlerinden beri Filistin için diplomasi trafiğini sürdürmeye devam ediyor. Son olarak Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı ve Ürdünlü mevkidaşları ile telefonda görüştü. Yapılan görüşmelerde Gazze’de sivil halkı hedef alan saldırıların durdurulması ve ivedilikle ateşkes sağlanması için neler yapılabileceği konusunda fikir teatisinde bulunulduğu belirtildi.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Şukri ile telefonda görüştü. Görüşmede, Gazze’ye insani yardımların kesintisiz ve sürekli biçimde ulaştırılmasına yönelik çabaların ele alındığı aktarıldı.
ATEŞKES İÇİN TEMASLAS SÜRÜYOR
Tarafların, Gazze’de sivil halkı hedef alan saldırıların durdurulması ve ivedilikle ateşkes sağlanması için neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunduğu kaydedildi. Fidan'ın Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi ile yaptığı telefon görüşmesinde de Gazze'de sivillere yönelik saldırıların durdurulması ve bölgede ateşkes sağlanması konularının ele alındığı belirtildi.
