Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye Yüzyılı'nın ilk Kabinesi Erdoğan başkanlığında toplanacak! EYT'lilere müjde

Türkiye Yüzyılı'nın ilk Kabinesi Erdoğan başkanlığında toplanacak! EYT'lilere müjde

Türkiye Yüzyılı'nın ilk Kabine toplantısı bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak. Kabine'de konuşulacak konular arasında EYT düzenlemesi, sözleşmeliye kadro, Cumhurbaşkanı seçimlerinin tarihi gibi birçok kritik başlıklar var.

Gündem

23.01.2024, 20:17

2023'ün ve Türkiye Yüzyılı'nın ilk Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de yapılacak. Yoğun gündemle toplanması beklenen Kabine'de birçok konu başlığı masaya yatırılacak.

Şarkıcı Metin Işık silahlı kavgaya karışmıştı! 5 kişinin yaralandığı olayda... Haberi Görüntüle

EYT DÜZENLEMESİ

Çalışma hayatına yönelik düzenlemeler için Meclis takvimi de masaya yatırılacak. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yer aldığı kanun teklifinin hafta başında TBMM'ye sunulabileceği belirtiliyor. Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerden sonra teklifle ilgili Genel Kurul sürecine geçilecek. Düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hayallerine kavuşacak.

21 Mart Cumhurbaşkanı Erdoğan Kilis mitingi saat kaçta, ne zaman... Haberi Görüntüle

SÖZLEŞMELİ MEMURA KADRO 

Sözleşmelilere kadro düzenlemesinde de son düzlüğe girildi. Meclis başkanlığına sunulması beklenen taslağa göre 400 bini aşkın sözleşmeli personelin kadroya geçmesinin önü açılacak. Kadroya geçenler, 1 yıl aday memur olarak görev yapacak.

Son dakika İstanbul'da deprem mi oldu? Az önce deprem mi... Haberi Görüntüle

3600 EK GÖSTERGE

15 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek 3600 ek gösterge konusunun da Kabine'de görüşülmesi bekleniyor. Düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte memurların ve memur emeklilerinin maaşlarında ve emeklilik tazminatlarında değişiklik yapılacak.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya Devlet Başkanı Putin'e taziye telefonu Haberi Görüntüle

7'İNCİ YARGI PAKETİ 

Kabine toplantısında 7'inci yargı paketi de görüşülecek konular arasında yer alıyor. Düzenleme ile çat kapı haciz işlemi son bulacak. Uyuşturucu bağımlısı suçluların tedavisi için özel cezaevleri kurulacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kabine toplantısında yapacağı sunumun ardından paket Meclis'e gönderilecek.

Ayar-2 operasyonu! Bakan Yerlikaya duyurdu: Altın kaçakçılarına geçit yok! Haberi Görüntüle

ENFLASYONLA MÜCADELE VE KONUT ALIMLARINDA DÜZENLEMELER

Kabine'yi yoğun bir ekonomi gündemi de bekliyor. Enflasyonla mücadele, esnaf ve dar gelirlilere dair atılacak yeni adımlar Kabine toplantısında masaya yatırılacak. Bakanlar düzeyinde duyurulan orta gelirliler için ikinci el konut alımını da kolaylaştıracak çalışmalara ilişkin de kabinede Başkan Erdoğan'ın bilgilendirilmesi bekleniyor.

CHP- TİP arasındaki kirli pazarlık ortaya çıktı: TİP'in Hatay adayı... Haberi Görüntüle

ERKEN SEÇİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak dün Antalya'da yaptığı konuşmada, "Belki tarihini birazcık öne alacağımız seçimlerle ilgili hazırlıklarımızı zaten uzun bir süredir yürütüyorduk." diyerek erken seçim mesajı verdi. Erdoğan'ın üst üste verdiği mesajlar seçim tarihinin öne çekilebileceği ihtimalini güçlendirdi. 18 Haziran 2023 Pazar günü yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin; nisan ya da mayıs ayına alınabileceği konuşuluyor.


Loading