Yandex Metrica

Türkiye'yi vuran deprem bölgesindeki haberleşme altyapısı güçlendiriliyor

Türkiye'yi vuran deprem bölgesindeki haberleşme altyapısı güçlendiriliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında oluşan büyük yıkımla zarar gören haberleşme altyapılarını onarırken, bölgede devreye aldığı mobil baz istasyonlarıyla da iletişim ağlarını güçlendirmeye devam ediyor. Depremden etkilenen illere 382'si mobil, 36'sı evrensel mobil baz istasyonu olmak üzere 418 baz istasyonu sevk edildi, 392'si devreye alındı. 250'nin üzerinde çadırı olan 65 çadır kentten 43'ünde, 46 konteyner kentten 7'sinde fiber altyapı kurulumu tamamlandı.

Gündem

23.01.2024, 20:27

Kahramanmaraş'ta 9 saat arayla meydana gelen 11 ili etkileyen ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen söz konusu depremlerin ardından elektirik kesintileri yaşandı. Ayrıca altyapıdaki tahribat baz istasyonlarını olumsuz etkiledi. İnsanlar, haberleşme konusunad sıkıntı yaşadı. Bakanlığa bağlı ekipler haberleşme altyapısını güçlendirmek için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu koordinesinde yürütülen kırsal kesimin ihtiyaçlarına yönelik Evrensel Hizmet Projeleri için kurulan römork baz istasyonları deprem sonrası bölgeye gönderildi.

Survivor yeni bölüm bu akşam mı, ne zaman? Survivor birleşme partisi ne zaman 2024? Survivor yeni bölüm bu akşam mı, ne zaman? Survivor birleşme... Haberi Görüntüle

392 BAZ İSTASTONU DEVREYE ALINDI

Çifte depremden etkilenen illere 382'si mobil, 36'sı evrensel mobil baz istasyonu olmak üzere 418 baz istasyonu sevk edildi, 392'si devreye alındı. Ayrıca, 8 acil iletişim aracı kullanıma alınırken, Bakanlıkça bölgeye gönderilen 3447 jeneratörün 2257'si de kullanılmaya başlandı. Bakanlığın çalışmalarıyla, 14 Şubat itibarıyla kurulu jeneratör sayısı 107 artarken, kesik emisyon noktası 119 azaldı.

DEM'li belediyelerin skandallar silsilesine bir yenisi daha eklendi! Diyarbakır Belediyesi siteden Türk bayrağını kaldırdı! DEM'li belediyelerin skandallar silsilesine bir yenisi daha eklendi! Diyarbakır Belediyesi... Haberi Görüntüle

KONTEYNER VE ÇADIRKENTLERE FİBER ALTYAPI KURULUYOR

Deprem bölgesinde kurulan 46 konteynerkentten 7'sinde fiber altyapı kurulumu tamamlanırken, 2'sinde imalat sürüyor, 36'sında da saha keşif/planlama çalışmaları yürütülüyor. Ayrıca, 250'nin üzerinde çadırı olan 65 çadırkentten 43'ünde fiber altyapı kurulumu tamamlandı. Bunların 19'unda Türk Telekom wifi kuruldu. Söz konusu 65 çadırkentin 5'inde imalat, 17'sinde de saha keşif/planlama çalışmaları yapılıyor. Diğer çadırkentlere ise mobil çözümlerle internet erişim desteği veriliyor.

18 Nisan bugün Tokat Merkez'de okullar tatil mi? Tokat'ta ilkokul-ortaokul-lisede okul kapalı mı? Erbaa, Turhal'da okul tatil mi? 18 Nisan bugün Tokat Merkez'de okullar tatil mi? Tokat'ta ilkokul-ortaokul-lisede... Haberi Görüntüle

FATURA NEDENİYLE KAPANMIŞ HATLAR GÖRÜŞMELERE AÇILIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, bölgeye 2095 personel sevk edildi. Afet bölgesinde haberleşme hizmetlerinde acil ihtiyaçları olabilecek vatandaşlar için fatura/borç gibi nedenlerle kapanmış hatların görüşmeye açılması amacıyla operatörlerce çalışmalar yürütülüyor.

Bedava doğalgaz bitti mi? 2024 bedava 25 metreküp doğalgaz uygulaması ne zaman bitecek? Bedava doğalgaz bitti mi? 2024 bedava 25 metreküp doğalgaz uygulaması... Haberi Görüntüle

KALICI FİBER ALTYAPISININ SAĞLNAMSI ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR

Öte yandan depremin vurduğu Hatay'ın Aksaray Mahallesi'nde Türk Telekom sabit erişim sistemlerinde oluşan arızaların giderilmesi için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. İllerde bulunan ayni bağış depolarında kullanılması için kablosuz internet terminalleri (wi-fi) kurulumu yapılırken, buralarda kalıcı fiber altyapısının sağlanması için planlama ve çalışmalar da devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading