Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Türkiye'yi NATO'dan atıp İsrail ve Güney Kıbrıs'ı alacaklar! İşte ABD'nin Yunanistan planı

Türkiye'yi NATO'dan atıp İsrail ve Güney Kıbrıs'ı alacaklar! İşte ABD'nin Yunanistan planı

Türk DEGS Başkanı müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, ABD'nin önce Yunanistan'ı Türkiye ile savaşa sokacağını, sonrasında Türkiye'yi NATO'dan attıracağını, sürecin sonunda ise İttifak'a İsrail ve Güney Kıbrıs'ın dahil edileceğini söyledi.

Gündem

30.01.2024, 21:40

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, Yunan topraklarına yoğun biçimde askeri yığınak yapan ABD'nin 'NATO' planına dikkat çekti. Washington'un Atina'ya dikte edeceği bir sonraki hamlenin 'karasularını artırma' adımı olacağını söyleyen Yaycı, Türkiye için savaş nedeni olacak böyle bir adım sonrası iki ülke arasında silahlı çatışma yaşanacağını, sonrasında ise 'kriz çıkaran ülke' olarak suçlanacak Türkiye'nin NATO'dan atılacağını kaydetti. 

Cihat Yaycı

Şimdiye dek İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin NATO'ya üye olmasını engelleyen tek gücün Türkiye olduğuna işaret eden Doç. Dr. Yaycı, Ankara'nın NATO'dan çıkarılmasıyla birlikte bu iki ülkenin İttifak'a dahil edileceği öngörüsünde bulundu. 

Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (Türk DEGS) Başkanı Cihat Yaycı, Milli Gazete'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

TRT1 yayın akışı: 27 Mart 2024 TRT1'de bugün hangi program,... Haberi Görüntüle

NATO BÜTÜN HALDE TÜRKİYE'YE SALDIRACAK

"Yunanistan karasularını artıracak, biz askeri tedbir uygulayacağız. Böylece NATO üyesi bir devlet diğer bir NATO üyesi devlete saldırmış olacak. Senaryoları bu... O yüzden şimdiden ve iş işten geçmeden Yunanistan’ın muhtemel hamlesi engellenmeli. Ne olacak biliyor musunuz? NATO üyesi bir devlete saldıran NATO üyesi bir devlet olarak NATO’ya kurşun sıkmış pozisyonuna düşeceğiz. Böylece bizi NATO’dan çıkaracaklar. O zaman ne olacak, onu da söyleyeyim." 

"Bakın ben bu işin içerisinden gelen birisiyim, 40 senemi verdim ben. İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin NATO’ya üye olmasının önündeki tek engel Türkiye’dir. Türkiye sayesinde İsrail ve GKRY şu ana dek NATO’ya üye olamadı. Türkiye’nin NATO’dan çıkartılmasıyla birlikte İsrail ve GKRY NATO’ya alınacak. Böylece GKRY üzerinden Türkiye düşman pozisyonuna sürüklenecek. Türkiye, Kıbrıs adasında işgalci olarak nitelendirilecek. NATO’nun 5. maddesi çerçevesinde de Türkiye’ye müdahalede bulunulacak."

Kirli ittifaka bir halka daha eklendi! CHP'li adayın ekibinden DEM'li... Haberi Görüntüle

HÂLÂ SEVR İDEALİNDEN VAZGEÇMEDİLER 

"15 Eylül’den sonra Yunanistan karasularını artırmaya kalkacak. Bu tehlikeyi görüyorum ve uyarıyorum. Adalar Denizi’ndeki statünün Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi ile değil, Lozan Anlaşması ile oluşturulduğunu ve karasularının 3 mil olması gerektiğini savunmamız gerektiğini söylüyorum. Batılı büyük devletlerin Türkiye üzerindeki bitmek bilmeyen emelleri var. Bunun yakın dönemdeki en önemli örneği Millî Mücadele ile önlendi. Buna rağmen hâlâ Sevr hayata geçirilmek isteniyor. Bu proje doğrultusunda İstanbul bir ekümenik devlete dönüştürülmek isteniyor. Yani Ortodoks Cumhuriyeti.. Yunanistan Türkiye'den toprak koparma idealinden hiç vazgeçmedi." 

"Bazıları diyor ki; Yunanistan aslında kötü bir devlet değil ama büyük güçler onu tarik ve teşvik ediyor. Hâlbuki durum böyle değil, zira Yunanistan’ın Türkiye karşıtı istekleri her zaman vardı. Yunanistan’ın bu isteklerini gerçekleştirecek gücü yoktu fakat. Kapasitesinin üzerinde hedefleri olan bir devletten bahsediyoruz. Kapasitesinin üzerinde emelleri olan bir devlet ne yapar? Büyük devletlerin desteğini almaya çalışır."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading