Yandex Metrica

Türkiye yangınlara müdahale için neden uçak değil de helikopterleri tercih ediyor?

Türkiye yangınlara müdahale için neden uçak değil de helikopterleri tercih ediyor?

Orman yangınlarına müdahale için Türkiye'ye yarım asırlık uçakları öneren CHP'li Gürsel Tekin, eğer Kanadalı Bombardier şirketinin mümessili değilse, bu haberi okuyup devletin neden uçak yerine helikopteri tercih ettiğini anlayabilir.

Gündem

23.01.2024, 17:43

Çoğunluğu turizm beldeleri olmak üzere Türkiye'nin 50'den fazla yerleşim yerinde aynı saatlerde çıkan/çıkarılan orman yangınları, Kanadalı uçak şirketi Bombardier'in Türkiye mümessili gibi çalışan CHP'li Gürsel Tekin için fırsat oldu. 

Orman alanları cayır cayır yanarken gerçekdışı bilgilerle takipçilerini uyuşturan Tekin, Türkiye'de söndürme uçağı bulunmadığını, bunun için devletin Türk Hava Kurumu ile anlaşmaya yanaşmadığını, dünyada orman yangını söndürme yolunda en etkili araçların Bombardier şirketince üretilen CL-215 tipi uçaklar olduğunu iddia etti. 

Bu yarım asırlık uçaklar teknolojik olarak ömrünü doldurmuş olsa da Tekin, CL-215 sevdasından vazgeçmeyerek hükümeti yeni uçaklar sipariş etmeye çağırdı. Modern çağda orman yangınlarıyla mücadelenin uçaklarla yapılmadığından, bu yöntemin artık çok pahalı ve demode kaldığından bihaber Tekin, mevcut rakamlara ve matematik bilimine rağmen cehaletini yaymakta ısrar etti. 

CHP'li isimden skandal gaf! CHP'li belediye başkanına 'Cemil Bayık' dedi CHP'li isimden skandal gaf! CHP'li belediye başkanına 'Cemil Bayık' dedi Haberi Görüntüle

MATEMATİK BİLİMİ BÖYLE DİYOR

Terör örgütü PKK'nın 2019 yılında sabotaj ve kundaklamalarla çıkardığı yangınlar sonrası Tekin'inkine benzer iddialar ortaya atılmıştı. Bunun üzerine Orman Fakülteliler Derneği (ORFAMDER), sözkonusu iddialara rakamlarla cevap vererek ayrıntılı bir rapor yayınlamıştı. O raporu okumadığı belli olan ve Kanadalı şirketin pazarlama sorumlusu gibi tavır takınan Tekin için özet bilgiler derledik:

1-Modern çağda orman yangınına müdahale işlemi uçakla değil helikopterlerle yapılıyor. 
2-Yangın söndürme uçakları 60'lı yılların teknolojisine sahip olduğundan ötürü, başta CL-215 olmak üzere birçok uçağın su taşıma kapasitesi 4 ilâ 6 ton arasında bulunuyor. 
3-Uçaklar 1 saatte ortalama 2 defa su ikmali yapabiliyor. Bunun için ise mutlaka dalgasız ve asgari 2 km açıklığı olan su yüzeyine sahip deniz, büyük gölet ya da barajlara ihtiyaç duyuyor. 
4-Türk Hava Kurumu envanterinde bulunan eski tip 3 adet uçağın her biri en fazla 4 ton su taşıyabiliyor ve saatte sadece 2 tur atabildiği için toplamda 8 ton suyu yangın bölgesine taşıyabiliyor. 
5-Orman yangınlarında çoğunlukla kullanılan K-32 ya da Mi-8 tipi helikopterler ise haznesine her seferde 2,5 ton su alıyor ve saatte ortalama 8 tur yapıyor. 
5-Saatte 8 tur atan bir helikopter yangın yerine 20 ton su boşaltabiliyor.
6-Helikopterler uçakların yanaşamayacağı noktalara da yanaştığı için dağlık bölgelerde büyük avantaja sahip. Türkiye ormanlarında her 5 kilometrede bir yangın sırasında kullanılmak üzere oluşturulmuş küçük havuz ve göletlerden su çekebiliyor.
7-Türk Hava Kurumu, 2019 yılında yangınlara müdahale için yapılan bir ihalede uçakla 1 saatlik uçuş ücreti olarak 71 bin 500 TL teklif sundu. Oysa bir helikopterin devlete saatlik maliyeti 26 bin TL. Hem de saatte uçağın 2,5 katı su taşıyabiliyor.
8-Bir saatte atılan suyun maliyeti THK uçaklarında ton başına 8 bin 900 TL iken helikopterlerde 1300 TL'ye düşüyor.
9-Devletin envanterinde teknolojik bakımdan demode kalmış 3 adet yangın söndürme uçağı bulunuyor.
10-Helikopterin avantajlarından ötürü envanterini bu yönde geliştiren Tarım ve Orman Bakanlığı, tam 38 adet yangın söndürme helikopterine sahip. 
11-İki adet insansız hava aracı ve bir adet de insansız helikopter, alevlerin sardığı bölgelerde görev yapıyor.
12-Yangınlara karadan ise 680 arazöz ve 4 bin personelle müdahale ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading