Yandex Metrica

Türkiye ve Ermenistan'ın özel temsilcilerinin ilk toplantı tarihi belli oldu

Son dakika haberleri... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve Ermenistan özel temsilcilerinin ilk toplantısına ilişkin, "Henüz daha tarihi belli değil ama ocak ayı içinde olması bekleniyor." dedi.

Gündem

23.01.2024, 18:33

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Çavuşoğlu, Ermenistan'la ilişkilere yönelik, "Ermenistan ile Karabağ zaferinden sonra ilişkilerin normalleşmesi için Azerbaycan'ın da girişimleri oldu bizde artık savaş bitti." ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin açıklamalarına devam eden Çavuşoğlu, Ermenistan ile ilgili özel temsilci konusuna da açıklık getirdi.

Tokat'ta peş peşe ürküten deprem! Üç ilçede okullar tatil edildi Tokat'ta peş peşe ürküten deprem! Üç ilçede okullar tatil edildi Haberi Görüntüle

"OCAK AYI İÇERİSİNDE OLMASI PLANLANIYOR"

Çavuşoğlu, "Özel temsilciler kendi aralarında konuşacaklar, toplantı tarihini belirleyecekler. Henüz tarih belli değil. Ocak ayı içerisinde olması planlanıyor." dedi.

Demogoji yapmayın! Bakan Özhaseki'den Özgür Özel'e sert tepki:  Sahte çevreciler bizi anlayamaz! Demogoji yapmayın! Bakan Özhaseki'den Özgür Özel'e sert tepki: Sahte çevreciler... Haberi Görüntüle

"6'LI FORMATTA DA ATILABİLECEK ADIMLAR VAR"

Mevlüt Çavuşoğlu'nun Ermenistan hakkındaki diğer açıklamaları ise şu şekilde:

"İkili ilişkileri normalleştirmek için çalışırken, 6'lı formatta da atılabilecek adımlar var. Bunlar aslında birbirini tamamlayıcı unsurlar.

MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan bayram mesajı: Hakkın, haklının ve mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan bayram mesajı: Hakkın, haklının ve mazlumun... Haberi Görüntüle

"KARABAĞ ERMENİLERİNİN TUTUMU ORTADA"

Gördüğümüz kadarıyla şu anki Ermenistan yönetimin yaşadığı en büyük zorluk, savaşın da kaybedilmesinin etkisiyle daha da radikalleşen bir grubun var olması. Özellikle Karabağ Ermenilerinin tutumu ortada."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading