Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye şehit öğretmenlerini anıyor! Ayşenur, Aybüke, Necmettin: Bu millet size minnettar

Türkiye şehit öğretmenlerini anıyor! Ayşenur, Aybüke, Necmettin: Bu millet size minnettar

Türkiye 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde şehit öğretmenlerini anıyor. Henüz 20'li yaşlarının başında olan gencecik öğretmenler terör örgütü tarafından katledildi. Vatandaşlar, 3 gün önce YPG/PKK'nın roketli saldırısında öğrencilerini korumaya çalışırken şehit olan Ayşenur Alkan ve acısı hala dinmeyen Necmettin ve Aybüke öğretmenleri minnetle anıyor.

Gündem

23.01.2024, 20:06

Türkiye bir Öğretmenler Günü'nü daha şehit öğretmenlerinin acısıyla kutluyor. Necmettin Yılmaz ve Şenay Aybüke Yalçın'ın ardından henüz 21 yaşında görev yaptığı okulda öğrencilerini YPG/PKK'nın roketli saldırısından korumaya çalışırken şehit olan Ayşenur Alkan minnetle anıldı. 

2024 KAHRAMANMARAŞ-ONİKİŞUBAT SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş-Onikişubat'ta hangi... Haberi Görüntüle

'İLK ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLAYACAKTI'

Gaziantep Karkamış'ta terör örgütü YPG/PKK'nın roketli saldırısı sonucu şehit olan öğretmen Ayşenur Alkan'ın babası Mustafa  Alkan Sabah gazetesine konuştu.  Acılı baba, "Beni ayakta tutan tek şey kızımın öğrencilerini kurtarmaya çalışırken şehit olması. Kızım ilk Öğretmenler Günü'nü kutlayacaktı ama olmadı." dedi.

Alkan'ın lise matematik öğretmeni Halil Gözkıran, Ayşenur'un çocukları çok sevdiğini söyledi ve şu şekilde konuştu:

Teneffüslere dahi çok çıkmayıp soru çözen bir öğrenciydi, çoğu zaman soru getirirdi. Tek istediği öğretmenlikti. Vatana millete hayırlı bir öğretmen olmak, çocukları iyi şekilde eğitmek isterdi. Tek istediği öğretmenlikti ve sınıf öğretmenliğini istiyordu çünkü küçük çocuklarla ilgilenmeyi daha çok istiyordu. Ona da ulaştı ama devamı kısmet olmadı.

31 Mart'ta AVM'ler açık mı, kapalı mı? Seçim günü AVM'ler... Haberi Görüntüle

'DOĞU'DA GÖREV YAPMAKTAN  HİÇ ÇEKİNMEDİ'

Müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ise 2017'de Batman'ın Kozluk ilçesinde yine PKK'lı teröristlerin sonucu 22 yaşında şehit oldu. Batmman'da henüz  7-8 aydır görev yapan Şenay Aybüke Yalçın'ın ardından babası, Aybüke'nin Doğu'da görev yapmaktan hiç çekinmediğini söyledi.

Şenay Aybüke'nin babası Sadık Yalçın memleketi Safranbolu'da katıldığı bir öğreetmenler günü programında kızı olmadan geçirdiği 5. Öğretmenler Günü'nde hissettiklerini  anlattı. HDP'lilerin HDP'lilerin TBMM çatısı altından uzaklaştırılması gerektiğini söyleyen Sadık Yalçın şu şekilde konuştu:

Buradan çağrımız, isteğimiz kendi adıma bu güruhun meclisten bir an önce defedilip gerekli cezalara çarptırılmasını istiyoruz. Hem bu ülkenin nimetlerinden faydalanacaksınız hem de dışarıdaki Müslüman Türk milletinin düşmanları ile içerdekilerle bir olup bu ülkenin bir olup birliğine, dirliğine ve düzenine huzursuzluk yapacak şekilde faaliyetler göstereceksiniz. Bunu dünyanın hangi toplumu ve devleti kabul eder, anlamakta zorlanıyoruz.

Sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz 2017'de memleketi Gümüşhane'ye dönerken Tunceli'de PKK'lı teröristler tarafından kaçırılmış ve  katledilmişti. 

Uzaktan çalışanlar dikkat! Terfi etmek istiyorsanız... Haberi Görüntüle

PKK/PYD 151 ÖĞRETMENİ KATLETTİ

PKK/PYD terör örgütü bugüne kadar Ayşenur, Neccmettin ve Aybüke gibi tam 151 öğretmeni katletti. Bugüne dek Adana'da 2, Ağrı'da 2,  Ankara'da 1, Batman'da 11, Bingöl'de 3, Bitlis'te 5, Diyarbakır'da 45, Elazığ'da 4, Erzurum'da 5, Gaziantep'te 3, Hakkari'de 1, Iğdır'da 1,  İstanbul'da 3, Kahramanmaraş'ta 5, Kars'ta 1, Mardin'de 18, Mersin'de 1, Muş'ta 1, Siirt'te 4, Sivas'ta 1, Şanlıurfa'da 2, Şırnak'ta 3, Tunceli'de 27 ve Van'da 2 öğretmen öldürüldü.

İşte, terör örgütünün hain kurşunlarına kurban giden vatan aşkıyla ve öğrenci sevgisiyle dolu o öğretmenler...


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading