Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye seçimleri dünya basınının manşetlerini süslemeye devam ediyor: 'Tarihi dönüm noktası'

Türkiye seçimleri dünya basınının manşetlerini süslemeye devam ediyor: 'Tarihi dönüm noktası'

Dünyanın önde gelen pek çok gazetesi 14 Mayıs seçimleri için 'tarihi bir dönüm noktası' yorumunda bulundu. Bazı gazeteler ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidarda olduğu süre boyunca Türkiye'yi bağımsız bir hale getirdiğine ve diğer devletlerle olan ilişkileri bu duruş üzerinden kurduğuna dikkat çekti.

Gündem

23.01.2024, 20:51

14 Mayıs'a günler kala Türkiye cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri dünyanın da sıklıkla gündeme getirdiği bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Uluslararası ajanslar sürekli olarak Türkiye'de yaklaşmakta olan seçimlerin dünya için de çok önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Yargı dizisinin Tuğçe'si Merve Ateş nereli, kimdir? Merve Ateş kaç... Haberi Görüntüle

"TARİHİ DÖNÜM NOKTASI"

BBC, bu sabah yayımladığı bir haberinde "Türkiye seçimleri: Erdoğan ve Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı için seçenekler sunuyor" başlıklı bir haber yayımladı. Haberde bu seçimin Türkiye'nin tarihinde bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekildi.

Dışişleri Bakanı Fidan: Biz vurdukça köşeye sıkışan PKK müsamaha gösteren... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE SEÇİMLERİ YUNANİSTAN'DA MİGRENE NEDEN OLUYOR"

Politico ise Yunanistan ve Türkiye durumunu ele alarak, 'Türkiye'deki seçimlerin Yunanistan'da 'migrene' neden olduğundan bahsetti. Haberde, Türkiye'de yönetimi kim alırsa alsın Yunanistan ile Türkiye arasındaki problemlerin kişiden kaynaklanmadığına dikkat çekildi.

Yasa dışı bahise geçit yok! Suç örgütünün elebaşı İzmir'de enselendi Haberi Görüntüle

"BAĞIMSIZ BİR BAKIŞ AÇISI"

Bloomberg de bu sabah Türkiye'deki seçimleri manşetine taşıyan gazeteler arasındaydı. Haberde seçimi tüm dünyanın izlediğinden bahsedildi. Haberin devamında ise Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bağımsız bir bakış açısı benimsediğine dikkat çekildi.

İrem Falay kimdir? Basketbol antrenörü olan İrem Falay son yolculuğuna... Haberi Görüntüle

"ERDOĞAN KAZANMAZSA BU İNSANLARIN VAY HALİNE"

Reuters ise deprem bölgelerinden biri olan Hatay'daki depremzedelerin görüşlerine yer veren bir haber yayımladı. Reuters'a konuşan 54 yaşındaki bir vatandaşın, "Erdoğan seçimi kazanırsa tüm sorunlar çözülecek. Ama Erdoğan kazanmazsa bu insanların vay haline" dediğini kaydetti.

Üsküdar Ramazan'da bir başka güzel! Hilmi Türkmen resmen duyurdu: 30... Haberi Görüntüle

YUNAN BASININDAN BAY KEMAL GÜZELLEMESİ

Yunan gazetesi Kathimerini'nin de gündemi bu sabah yine Türkiye'deki seçimlerdi. Haberde CHP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun vaatlerinden bahsedildi.

Meteoroloji açıkladı: (16-17) Mart Pazar günü yaz havası yaşanacak! 2024... Haberi Görüntüle

"DÜNYA İÇİN NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ"

Dün de benzer şekilde 14 Mayıs seçimleri gazetelerin manşetlerini süsledi. The Washington Post "Türkiye'nin yaklaşan seçimleri dünya için neden bu kadar önemli?" diye sorulurken çeşitli analizlere yer verildi.

Analizde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002 yılından beri zafer kazandığı belirtildi. Ayrıca, uzun süredir muhalif kesim tarafından eleştiri alsa da Erdoğan'ın halen çok popüler olduğu ifade edildi.

Haberin devamında, "Erdoğan'ın yönetimi altında Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası bir güç komisyoncusu olarak rolü önemli derecede arttı" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen para kulesi trafiğinde yeni gelişme:... Haberi Görüntüle

"ERDOĞAN KAYBEDER Mİ?"

"Erdoğan gerçekten kaybeder mi?" sorusuna da yanıt arandı. Yapılan analizde "Erdoğan, Türkiye'nin en uzun süre görev yapan lideri. Türkiye, Erdoğan'ı üzmeyecek gibi. 69 yaşındaki Erdoğan seçim kampanyası yolunda kendini evinde hissediyor" denildi.

8 soru 8 cevap! Yarısı Bizden Kampanyası: Bakan Özhaseki merak... Haberi Görüntüle

"KILIÇDAROĞLU HER DAİM KAYBEDİYOR"

Haberde CHP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da bahsedildi. Bugüne kadar Erdoğan'a karşı her daim kaybettiğine vurgu yapılırken, aslında İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP tabanında popüler olduğuna vurgu yapıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading