Yandex Metrica

Türkiye sadece krizlerde Avrupalı! The Economist'in maksatlı kapağına tepki!

Türkiye sadece krizlerde Avrupalı! The Economist'in maksatlı kapağına tepki!

İngiliz "The Economist" dergisi, enerji krizinin bu kış Avrupa’da ölüm oranını olumsuz etkileyeceğini belirten kapağında Türkiye'yi de kıta sınırları içinde gösterdi. İletişim Başkanlığı da Türkiye'yi sadece olumsuz durumlarda kendi parçası gören bu ikiyüzlü zihniyete, yazılı açıklama ile tepki verdi. 

Gündem

28.01.2024, 21:08

İngiltere/Londra merkezli haftalık, uluslararası ilişkiler ve ekonomi dergisi The Economist son sayısında Avrupa'daki enerji krizine  yer verdi.  Olumsuz hava koşulları, salgın hastalıklar ve artan elektrik fiyatlarının bu kış Avrupa’da ölüm oranını etkileyeceğini belirten derginin kapağındaki Türkiye detayı ise dikkatlerden kaçmadı.

Yargıtay'dan emsal karar! 16 milyon emekliyi yakından ilgilendiriyor Yargıtay'dan emsal karar! 16 milyon emekliyi yakından ilgilendiriyor Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'Yİ DE DONDURDULAR!

Söz konusu kapak tasarımında Avrupa Kıtası haritasını, yaşanan enerji krizine atfen donmuş bir şekilde resmeden dergi, enerji sıkıntısı çekmeyen ender ülkelerden biri olan Türkiye'yi de bu haritaya dahil etti. Maksatlı olduğu çok açık olan bu kapağa Türkiye'den tepki gecikmedi. 

Teleferik faciasında ihmaller zinciri! Soruşturma dosyasına giren yeni görüntüler ortaya çıktı Teleferik faciasında ihmaller zinciri! Soruşturma dosyasına giren yeni görüntüler ortaya... Haberi Görüntüle

İDRİS KARDAŞ: SİZİN DERDİNİZ BAŞKA

İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklalmada "Avrupa'nın enerji krizini anlatayım derken büyük bir yalana da imza atmışlar! Türkiye'de doğalgaz sorunu yok bunu sizin patronunuz da biliyor. Ama derdiniz başka" ifadelerini kullandı. 

Sosyal medya paylaşımının devamında İngilizce bir metne de yer veren Kardaş, şunları söyledi: "Avrupa’da büyük sorun olan enerji krizinin sanki Türkiye’de de olduğunu gösteren The Economist’in kapağı açık bir dezenformasyon örneğidir. Buna yönelik açıklamamız. 

İstanbul'da sıradan bir gün: Metro istasyonunu su bastı İstanbul'da sıradan bir gün: Metro istasyonunu su bastı Haberi Görüntüle

"ENERJİ KRİZİ TÜRKİYE İÇİN SORUN OLMAKTAN ÇIKIYOR"

Enerji krizinden Avrupa mağdur! Zamanında alınan önlemler ve çeşitlendirme politikaları sayesinde krizin olumsuz etkisi Türkiye için sorun olmaktan çıkıyor. Türkiye, enerjide birçok alternatifle çalışıyor. Türkiye’ye Rusya’dan doğalgaz akışı devam ettiği gibi Azerbaycan ve İran’dan da akış sürüyor. Doğalgaz depolama kapasitesini büyüten Türkiye, Silivri’de 4,6 milyar, Tuz Gölü'nde 1 milyar m3'lük kapasiteli depolama tesisleri, yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Akaryakıta bayram güncellemesi geldi! 11 Nisan Perşembe 2024 akaryakıt fiyatlarında son durum! Benzin, motorin ve LPG fiyatları Akaryakıta bayram güncellemesi geldi! 11 Nisan Perşembe 2024 akaryakıt fiyatlarında... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE HEP DIŞARIDA AMA KRİZLERDE İÇERİDE..."

Yüksek LNG giriş kapasitesi ve yenilenebilir enerji yatırımlarıyla enerjide önemli bir kaynak çeşitliliği de sağlandı. Türkiye’yi hep Avrupa’nın dışında ama krizlerde Avrupa’nın içinde gösteriyorsunuz”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading