Yandex Metrica

Türkiye'nin kravatsız diplomasi konutu...

Türkiye'nin kravatsız diplomasi konutu...

Muhalefetin yalan terörü bu hafta, Marmaris'te inşa edilecek olan Devlet Konuk Evi'yle devam ediyor. Oysa mülkiyeti devlete ait olan Yazlık Konut, Türkiye'nin gelişen dış politik gücüyle doğru orantılı atılmış bir adım. Türkiye'nin 'kravatsız diplomasi' sahası olacak yazlık konut, ABD ve Rusya siyasetinde uzun süredir mevcut.

Gündem

23.01.2024, 17:37

Muhalefetin yalan furyasında yeni konu başlığı Marmaris'te inşa edilecek olan Devlet Konuk Evi. Sözcü Gazetesi'nin yer verdiği ardından hem Fetö'cü hen de muhalif yayın organlarının sahiplendiği projeye dair servis edilen yalan bilgiler gündemde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Haniye'yi kabul edecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Haniye'yi kabul edecek Haberi Görüntüle

YAZLIK KONUTUN SAHİBİ DE DEVLET

Yazlık Konut, Muğla’nın Marmaris ilçesi Okluk Koyu’nda. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın yaz tatillerini geçirdiği konutun yerine inşa ediliyor. 92 dönümlük arazi üzerine kurulu. Farklı büyüklükte 5 yapının yer aldığı ifade ediliyor. Projenin mimarı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ve Taksim Camii'nin de mimarı olan Şefik Birkiye.  

Muhalif yayın organlarının yalan operasyonunda ifade ettiğinin tam aksine Yazlık Konut, tıpkı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsına değil devlete ait. Yani sahibi milletin kendisi. 

Bayram sonrası TBMM'de gündem yoğun: 9. Yargı Paketi gündemde olacak Bayram sonrası TBMM'de gündem yoğun: 9. Yargı Paketi gündemde olacak Haberi Görüntüle

NEDEN BİR YAZLIK KONUTA İHTİYAÇ VAR?

Devlet Konuk Evi’nde bugüne kadar bazı devlet başkanlarının misafir olarak kaldı. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile Azerbaycan Cuhurbaşkanı İlhan Aliyev’i Marmaris’te ağırlamıştı. Aslında Yazlık Konut bir kravatsız diplomasi üssü.Yani liderlerin daha samimi ve pozitif havada geçmesini hedefledikleri, doğrudan sonuç odaklı görüşmeleri gerçekleştirdikleri bir konut. 

Uzman isimden yüreklere su serpen açıklama: Ankara, İstanbul, İzmir’de uzun süre deprem yok Uzman isimden yüreklere su serpen açıklama: Ankara, İstanbul, İzmir’de uzun... Haberi Görüntüle

ABD VE RUSYA'NIN YAZLIK SARAYLARI KRİTİK GÖRÜŞMELERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Türkiye'de sürekli bir tartışmanın konusu edilse de, mimari ve yapısal semboller dünya siyasetinde önemli bir yer tutuyor. Dünya siyasetinin büyük aktörleri başkent dışında bir kentte, alternatif görüşme mekanlarıyla farklı diplomasi dilleri kuruyorlar. 

Ruhi Çenet'in YouTube kanalı tekrardan mı çalındı 17 Nisan? Ruhi Çenet youtube kanalı yine mi çalındı? Ruhi Çenet'in YouTube kanalı tekrardan mı çalındı 17 Nisan? Ruhi... Haberi Görüntüle

DÜNYA TARİHİNE ADINI YAZDIRAN YAZLIK SARAY: CAMP DAVID

ABD Başkanlarının yazlık sarayı olarak bilinen Camp David'deki yapı bunların başında geliyor. ABD'nin Maryland eyaletindeki bir kasaba olan Camp David 1978'de burada imzalanan Mısır- İsrail Barış Anlaşması ile de anılan Camp David'de ABD Başkanlarına ait bir konut bulunuyor. Franklin Roosevelt'ten bu yana, başkanların Washington'dan sonraki ikinci konuk ağırlama mekanı olmasının yanı sıra başkanların dinlenme ve inziva bölgesi olarak da biliniyor. Winston Churchill, Nikita Khrushchev, Margaret Thatcher, Menachem Begin ve Enver Sedat gibi isimler Camp David'intarihteki en önemli konukları arasında yer alıyor. 

Tacizci öğretmen skandalı! 12 yaşındaki öğrenicisine önce tokat attı sonra taciz etti! Kan donduran olayı küçük kız bir bir anlattı Tacizci öğretmen skandalı! 12 yaşındaki öğrenicisine önce tokat attı sonra... Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN YAZLIK SARAYI SOÇİ

Bİr diğer büyük güç Rusya da kravatsız diplomasi için alternatif bir başkanlık konutu kullanıyor. Putin’in yazlık konutu Karadeniz kıyısındaki Soçi'de bulunuyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, bazı misafirlerini Soçi'deki Baçarov Ruçey Rezidansı'nda ağırlıyor. Soçi tarihi zirvelere ev sahipliği de yapıyor. Soçi özellikle hem Suriye zirvelerine hem Rusya’nın diğer uluslararası faaliyetlerine ev sahipliği yaparak Moskova ve Petersburg’dan sonra Rusya’nın üçüncü siyasi ve diplomatik merkezi haline gelmiş durumda. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading