Yandex Metrica

Türkiye'nin gurur tablosu: AKINCI göklerde

Türkiye'nin gurur tablosu: AKINCI göklerde

TSK envanterine giren AKINCI TİHA'nın uçuşunu izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aracın komuta kontrol odasına girerek teknoloji üssünü yerinde inceledi.

Gündem

22.03.2024, 05:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorlu'da Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat ve Kurs Bitirme Töreni'nde yaptığı konuşmada, karada muharebe tankı Altay, taktik araçları Kirpi, Kobra ve Ejder Yalçın, seyyar yüzücü hücum köprüsü Samur ile var olduklarını, denizde milli gemi MİLGEM, amfibi hücum gemileri ve denizaltılar ile bayrak gösterdiklerini dile getirdi.

Havada ise temel eğitim uçağı Hürkuş, taarruz helikopteri Atak, hava füzesi Bozdoğan, insansız hava araçları Anka ve Bayraktar'la semaları doldurduklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Daha saymakla bitiremeyeceğimiz nice modern sistemlerle ülkemizin gücü tüm dünyaya kabul ettirilmiştir. Milli teknoloji hamlesi vizyonumuzla ülkemizi kritik teknolojilerin satıldığı bir pazar olmaktan çıkartarak bu ürünlerin tasarlandığı, geliştirildiği, üretildiği bir merkez yapmayı hedefliyoruz. Bu hedefe her geçen gün daha da yaklaşıyoruz. Türkiye pek çok savunma sanayi ürünü yanında özellikle insansız araç teknolojilerinde kendini ispatlamış bir ülkedir. Öyle ki bugün tüm dünya insansız hava araçlarımız vasıtasıyla Suriye'de, Libya'da ve Azerbaycan'da uyguladığımız yeni muharebe doktrinini konuşuyor. Ülkemizin sınırlarında kurulmak istenen terör koridorunu nasıl bertaraf ettiği, Akdeniz'deki tek taraflı planlara nasıl 'Dur' dediği, Karabağ'daki işgali nasıl sona erdirdiği enine boyuna tartışılıyor. Binlerce tır silah ve mühimmat yardımı yapılan terör örgütlerinin en gelişmiş hava savunma sistemleriyle donatılan rejimlerin Türk SİHA'ları karşısında nasıl çaresiz duruma düştükleri araştırılıyor. Her gün bir uluslararası medya kuruluşunda Türkiye'nin İHA teknolojisindeki başarılarını anlatan haberler, makaleler, röportajlar çıkıyor. Tabii bu ilginin sebebi ülkemizin İHA teknolojilerinde ulaştığı noktadan duyulan sevinç değildir. Bu yakın alâkanın asıl sebebi, karşımızdakilerin sahada aldığımız neticenin sebeplerini anlamaya çalışmalarıdır."

Ruhi Çenet YouTube kanalı çalındı mı? Kanalı geri alabildi mi? Ruhi Çenet kimdir, aslen nereli? Ruhi Çenet YouTube kanalı çalındı mı? Kanalı geri alabildi mi?... Haberi Görüntüle

DÜNYAYA İHRAÇ EDİLİYOR

Türkiye'nin insansız hava aracı teknolojisindeki başarılarında Türkiye'nin ilk SİHA'sı olan Bayraktar TB2 öncü ve sürükleyici rolünün büyük olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet, Jandarma ve Orman Genel Müdürlüğü'nün de aktif olarak kullandığı TB2'lerin toplam uçuş süresi 350 bin saati aşarak rekorlar kırmış durumdadır. Milli bir hava aracıyla elde edilen bu rekor, Türk havacılığının ve savunma sanayimizin gelecekte elde edeceği başarıların da habercisidir" diye konuştu.

Erdoğan, savunma sanayi şirketlerinin ürettiği tüm SİHA'ların dünyada yoğun rağbet gördüğünü belirterek, TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA-S için Tunus'la ihracat anlaşması imzalandığını, Bayraktar TB2'leri, Ukrayna, Katar ve Azerbaycan'a ihraç ettiklerini hatırlattı. Yeni anlaşmaların da yapıldığını aktaran Erdoğan, Polonya'nın da içinde bulunduğu 10'dan fazla ülkeyle de ihracat anlaşması imzalandığını kaydetti. Erdoğan şu açıklamada bulundu:

MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan bayram mesajı: Hakkın, haklının ve mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan bayram mesajı: Hakkın, haklının ve mazlumun... Haberi Görüntüle

5. NESİL'İN DE BİR ADIM ÖTESİ

"Tüm bunların yanında, Milli Muharip Uçak ve insansız savaş uçağı projelerini de titizlikle sürdürmeye devam ediyoruz. Türkiye'yi insansız savaş uçağı teknolojisinde öncü ülke yapmakta kararlıyız. Bunu başardığımızda bize verilmeyen 5. nesil savaş uçaklarının da bir adım ötesine geçmiş olacağız. Şu anda karşımda duran ekip gibi onbinlerce, yüzbinlerce, milyonlarca kendisine ve ülkesine inanan, araştıran, geliştiren, üreten gençlere sahip oldukça, bu hedefler yalnızca bir adım ötemizdedir. Büyük ve güçlü Türkiye'yi sizler gibi büyük hayaller kuran, hayallerini hedefe dönüştüren azimle, cesaretle, gayretle çalışarak başaran gençlerle birlikte bunu inşa edeceğiz."

Türkiye günlerdir bu kazayı konuşmuştu! Acılı babadan Eylem Tok ve eski eşi Bülent Cihantimur'dan iki talep Türkiye günlerdir bu kazayı konuşmuştu! Acılı babadan Eylem Tok ve... Haberi Görüntüle

İŞTE Z KUŞAĞI BURADA!

"Diyorlar ya Z kuşağı. İşte burada Z kuşağı. Sağda solda aramaya gerek yok. Bizim de görevimiz bu ülke için kurduğumuz her hayalde geliştirdiğiniz her projede, yanınızda olmaktır, biz yanınızdayız. Biz sizinle beraberiz, hiç merak etmeyin, sizi asla yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Unutmayın ki, en büyük işler henüz gerçekleşmemiş olanlardır. Ne diyoruz? Oku, düşün, uygula neticelendir. Sizlere güveniyorum. Tayyip Erdoğan olarak bu can bu bedende olduğu müddetçe daima yanınızda olacağımı, yoldaşınız olacağımı, kardeşiniz, arkadaşınız olacağımı bir kez daha ifade etmek istiyorum."

İstanbul inzivaya çekildi: Yollar bomboş  kaldı! İstanbul inzivaya çekildi: Yollar bomboş kaldı! Haberi Görüntüle

YERLİ MÜHİMMAT OLMASAYDI...

"Üzerinde yerli ve milli mühimmatlar olmasaydı Akıncı'yı belki uçurabilirdik ama asıl vazifesini yerine getirebilmesini sağlayamazdık. Çünkü bu mühimmatların hiçbirini satın alamayacaktık. Almaya çalıştığın zaman 'Bugün git, yarın gel' diyeceklerdi. İşte bu yüzden kamu, üniversite ve özel sektörün iş birliğinde ülkemizin savunma sanayi üssü olması yolunda tüm kurumlarımızla beraber çalışıyoruz." 

"TÜBİTAK SAGE ile havadan havaya füze sistemleri olan Gökdoğan ve Bozdoğan'ı, 100 kilometreye kadar menzili olan hassas güdüm kitlerini, 250 kilometreye kadar menzile sahip ilk seyir füzesi SOM'u geliştirdik. Roketsan ve Aselsan ile Hisar, Atmaca, Cirit, Korkut gibi birçok kritik yerli ürünü kullanıma sunduk. Yeniden yapılandırdığımız Makine ve Kimya Endüstrisi silah, mühimmat, patlayıcı ve ekipman üretiminde hızla kendini geliştiriyor. Makine Kimya Endüstrisi son Savunma Sanayi Fuarı'nda görücüye çıkardığı elektrikli Fırtına obüsünden deniz topuna kadar bir dizi yeni ürünü de kullanıcılara sunmuştur." 

Onlar teleferik kazasının kahramanları! 500 personel nefes kesen kurtarma operasyonuna imza attı! Onlar teleferik kazasının kahramanları! 500 personel nefes kesen kurtarma operasyonuna... Haberi Görüntüle

ŞİMDİ VİTES YÜKSELTME ZAMANI

"Özel sektörümüzün ülkemizi bu alanda yurt dışına bağımlılıktan tamamen kurtaracak yeni nesil patlayıcıların üretiminden dolumuna, kovanından tapasına kadar tüm unsurlarını üretecek yatırımları var. İnşallah bu üretimi yapacak bir fabrika yakında Gerede'de faaliyete geçiyor. Kendi tasarlayıp ürettiğimiz lazer dedektörler SİHA'larımızdan, helikopterlerimizden, uçaklarımızdan atılan güdümlü füzelerimizde kullanılıyor. Yine İHA'larımız için Kalecik'te kurduğumuz test ve değerlendirme merkeziyle bu sektördeki milli üretim yetkinliklerimizi bir üst seviyeye çıkaracağız. Bütün bu yatırımlar sayesinde savunma sanayimiz giderek büyümeye devam ediyor. Ama artık savunma sanayi projeleri başta olmak üzere geleceğin teknolojilerinde vites yükseltme zamanıdır."

"Bugün dünyayı geleceğe taşıyan bilgisayar, küresel konumlama sistemi ve internet gibi tüm önemli teknolojiler savunma sanayi menşeilidir. Bu alanda geliştirilen teknolojiler, çok daha büyük bir ekosistemi besleme, harekete geçirme potansiyeline sahiptir. Savunma sanayisinde elde ettiğimiz bu tecrübeyi teknolojinin tüm sivil alanlarına taşıyacağız. Çok daha büyük başarılara imza atacağız. Yazılımda ülkemiz parmakla gösterilen bir ülke olacak. Yapay zeka, insansız ve otonom teknolojilerde istikamet belirleyen bir ülke olacağız." 

Beylikdüzü-Avcılar D-100 karayolunda feci kaza: Çok sayıda ekip olay yerinde Beylikdüzü-Avcılar D-100 karayolunda feci kaza: Çok sayıda ekip olay yerinde Haberi Görüntüle

ABİ KARDEŞ FEDAKARCA...

"Bugün İHA liginde Türkiye'ye basamak yükselten Akıncı TİHA'yı güvenlik güçlerinin envanterine kazandırmanın yanında Akıncı'yı kullanacak personeli de kurslardan mezun ediyoruz. İHA pilotu, faydalı yük operatörü, mekanik motor teknisyeni, elektronik ve silah teknisyenlerinden oluşan 125 mezunumuz, Akıncı'nın kritik görevlerinde yer alacaklar. Bu önemli yükü omuzlayacak her bir kardeşime şimdiden başarılı görevler diliyorum. Sınırlarımız içinde ve sınır ötesinde görev yapan güvenlik güçlerimiz ile ülke güvenliğimiz için savunma sanayi projelerinde çalışan tüm fedakar kardeşlerime de buradan seslenmek istiyorum. Unutmayın, sizin geçirdiğiniz her uykusuz gece milletimizin huzur içinde geçirdiği gece demektir. Önünüzdeki genç arkadaş Selçuk, hafta sonları İstanbul'a geldiğimde kendisini arardım ve aldığım cevap, 'Akıncı için fabrikada çalışıyorum.' Gece saat 24.00-01.00 fabrikada çalışıyor. Durmak yok, yola devam diyor. Abi kardeş, ailece fabrikada bu çalışmalarını sürdürdüler. Sonunda şu eserlere hamdolsun kavuştuk. Rabb'im sizlere güç versin, kuvvet versin, hep muvaffak etsin."

"Akıncı TİHA'nın geliştirilmesinde emeği olan herkesi, Bayraktar ailesini, Baykar ekibini, bakanlıkları, Savunma Sanayi Başkanlığını, Milli İstihbarat Teşkilatını ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni tebrik ediyorum. Akıncı'nın milyonlarca saat başarıyla uçmasını, nice kritik görevde ismi gibi öncü olup bizi gururlandıracak neticeler almasını Rabb'imden niyaz ediyorum." 

Seçimlerin ardından Meclis'te mesai yeniden başlıyor! Seçimlerin ardından Meclis'te mesai yeniden başlıyor! Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'IN MESAJI O YAZILIMDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanına gelmeden önce pistte hazır bekletilen iki Akıncı TİHA'yı imzaladı. Erdoğan konuşmasının ardından kursu dereceyle bitirenlere hediye ve sertifikalarını verdi. Demir ve Haluk Bayraktar konuşma sonrası ilk Akıncı teslimatını yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hava aracının 1/10 ölçekli maketini sundu. Selçuk Bayraktar ise Erdoğan'ın mesajının hava araçlarının yazılımlarına yüklenmiş bir örneğini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdimetti. Erdoğan, Bayraktar AKINCI TİHA'nın taksi, kalkış ve alçak uçuşunu izledikten sonra hava araçlarının kontrol merkezine girerek incelemelerde bulundu.

Akıncı TİHA teslimat törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir de katıldı.  

Erdoğan'ın ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Akıncı TİHA komuta kontrol odasında sistemin işleyişiyle ilgili bilgi aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading